2p
Nagyszabású ellenőrzést tartott az adóhatóság 32 fővárosi vendéglátóhelyen. Volt olyan hely, ahova háromszor is visszanéztek a revizorok. Na de mit néztek?

Mire föl ez az ellenőrzés?

A NAV nemrég közölte, azért kezdenek átfogó ellenőrzésbe, mert a vendégeket jellemzően nyugtának látszó blokkal tévesztik meg a vendéglátóhelyeken, azt a látszatot keltve, hogy szabályos bizonylatot adtak. Részletek >>>

A  ellenőrei az elmúlt hét végén 32 frekventált vendéglátóhelyet látogattak meg egy időben. A vizsgált vendéglátóhelyek online pénztárgépekbe beütött forgalma 30 százalékkal nőtt az előző hét péntekjéhez képest. A NAV visszatérően ellenőrzi a vállalkozásokat mindaddig, amíg az adózás tekintetében rend nem lesz a fővárosi vendéglátóhelyeken.

Péntekről szombatra virradó éjszakán 110 ellenőr szállta meg Budapest belső kerületeinek népszerű – köztük a legexkluzívabb – vendéglátóhelyeit, romkocsmáit. A 32 helyszín némelyikére háromszor is visszatértek, hogy valós képet kapjanak a vállalkozás adózási fegyelméről - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal a Privátbankárral.

Volt, ahol minden rendben volt

Mint közleményükben írták, a revizorok találtak olyan vendéglátóhelyet is, amelynél a többszöri ellenőrzés sem tárt fel szabálytalanságot, az éjszaka általános tapasztalata mégiscsak az, hogy a kiemelt ellenőrzésről szóló előzetes figyelemfelhívások ellenére a vendéglátósok 65 százaléka követett el valamilyen szabálytalanságot, 38 százalékuk egyáltalán nem adott nyugtát a bevételeiről.

"Az éjszaka előrehaladtával egyre gyakrabban maradt el a bizonylatadás a vásárolt ételekről, és még a legnevesebb helyek között is volt olyan, amely a második, harmadik ellenőrzésen megbukott" - írják. Mi több, az egyik romkocsma a második elmarasztaló kimenetelű ellenőrzés után szó szerint lehúzta a rolót. Több esetben feketefoglalkoztatásra is fény derült. Volt olyan hely, ahol a kiszolgálást végző, megrakott tálcákkal szlalomozó pincér letagadta, hogy alkalmazott lenne, mondván, csak bejött az utcáról segíteni.

A NAV kiemeli, az ellenőrzés estéjén a vizsgált vendéglátóhelyek online pénztárgépei az előző hét péntekjéhez képest mintegy 30 százalék bevételnövekedést regisztráltak.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Adó Vannak esetek, amikor a munkaadónak kell biztosítania a védőfelszerelést
Privátbankár.hu | 2020. március 29. 12:30
A szemétszállítók, illetve a szennyvízkezeléssel foglalkozók biztonságáról a foglalkoztatónak kell gondoskodnia.
Adó Trükközött a jelentésekkel egy betegszállító cég
Privátbankár.hu | 2015. május 13. 11:58
Hatvanmillió forint értékű egészségpénztári támogatást vett fel jogosulatlanul egy Szabolcs megyei betegszállító vállalat.
Adó Vizsgálódott a NAV – sok szabálysértés a külföldiek éttermeiben
Privátbankár.hu | 2015. május 13. 11:08
A Dél-Alföldön ellenőrzött, külföldiek által üzemeltetett szegedi éttermek több mint kétharmadánál találtak szabálytalanságokat az adóellenőrök.
Adó Késésben vagy az adóbevallással? Van egy jó hírünk!
Privátbankár.hu | 2015. május 13. 08:42
A NAV négy legnagyobb fővárosi ügyfélszolgálata a május 20-áig hátralévő valamennyi munkanapon hosszabb nyitva tartással várja a bevallókat.
Adó Óriási adócsökkentési pakkot kapunk
Privátbankár.hu | 2015. május 13. 07:57
Összességében 220 milliárdos köztehercsökkentést indítványoz a kormány a jövő évi adócsomagban – mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára.
Adó Túlzottan is félünk az áfacsalástól
Privátbankár.hu | 2015. május 12. 15:08
Évente közel 200 milliárd euró áfától, az összes lehetséges áfabevétel közel hatodától esnek el az uniós tagállamok az áfacsalások miatt.
Adó Ha a disznóknál bejön, másutt is csökkenhet az áfa?
Privátbankár.hu | 2015. május 11. 18:23
Nemcsak a sertéságazatnak, de az agráriumnak és az egész gazdaságnak kedvezőbb lenne az alacsonyabb áfakulcs - ezt akarja bizonyítani az 5 százalékos áfa bevezetését követően a Terméktanács.
Adó Így enyhítené a reklámadót a szakmai szervezet
Privátbankár.hu | 2015. május 11. 11:55
Megszüntetné a saját célú reklám adóztatását az Országos Kereskedelmi Szövetség. Az ötszázalékos kulccsal képtelenek tervezni a kkv-k.
Adó Tényleg olcsóbb lett a hús? Komoly ellenőrzés vár a kereskedőkre
Privátbankár.hu | 2015. május 11. 08:41
Jövőre 27-ről 5 százalékra csökken a sertéshús áfája, az NGM is ellenőrizni fogja, hogy a kereskedők nem nyelik-e le.
Adó Matekozzon velünk: hányan tudnak felöltözni ennyi hamisítványból? - képek
Privátbankár.hu | 2015. május 9. 10:02
Szép nagy fogása volt a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnak, mintegy 230 millió forintnyi gagyi utánzatot találtak egy ganz-telepi raktárban.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG