6p

Mit remélt Magyarország az EU-tagságtól és mi lett mindebből 20 év alatt?
Devizahitelezés, euróbevezetés, uniós pénzek, kilátások - online Klasszis Klubtalálkozó élőben Medgyessy Péterrel!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is Magyarország korábbi miniszterelnökétől!

2024. április 22. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Külföldi tartózkodásunk alatt számtalan váratlan helyzet alakulhat ki, ezért a téli sportok felhőtlen élvezetéhez alapos előkészületekre van szükség. Érdemes alaposabban utánanézni, hogy pontosan milyen utasbiztosítást válasszunk, hiszen olyan esetekben is kaphatunk segítséget, amire nem is számítanánk.

Egyre nő azoknak az embereknek a száma, akik tudatosan gondoskodnak a síelés biztonságáról, és külföldi utazásuk alatt is biztonságban szeretnék tudni magukat és szeretteiket. Azonban jellemző, hogy számos esetben nem nézünk utána, pontosan mit is tartalmaz a biztosítás, vagy hogy tévhitek birtokában gondolkodunk a biztonságunkról. Az Allianz összegyűjtött 10 dolgot, amire sokan nem gondolnak, mielőtt síelni indulnának, vagy síbiztosítást kötnének.

1. A kedvezőtlen időjárásra is létezik biztosítás

A népszerű síparadicsomokat rengeteg síelő látogatja, azonban ha nem esik hó, akkor a lezárt sípályák csalódást okozhatnak a kikapcsolódni vágyóknak. Amennyiben az időjárási körülmények nem teszik lehetővé a szálláshelyhez legközelebbi sípályák használatát, napi térítés kérhető az erre fedezetet nyújtó Arany és Platina termékszintű Allianz Téli Sportok utasbiztosítás keretein belül.

2. Egy helikopteres mentés többmilliós költséget is jelenthet

Egy esetleges síbaleset bekövetkeztével a kórházba el kell jutnunk, azonban kevesen tudják, hogy a mentőautóval történő kórházba szállítás több tízezer forintba kerülhet. Rosszabb esetben akár helikopteres mentésre is szorulhatunk, ennek a költsége a milliós nagyságrendet is megközelíti. Ilyen esetekben különösen nagy segítséget jelenthet, ha rendelkezünk ilyen szolgáltatást nyújtó síbiztosítással.

3. A kórházi szoba is pénzbe kerül

A kórházi tartózkodás során nemcsak magáért a beavatkozásért kell fizetni, hanem külön költséget számítanak fel a napi ellátásért is, például a szobáért vagy az étkezésért. Az Allianz ezekben az esetekben a kórházi ellátás, valamint a gyógyszerek és gyógyászati eszközök költségeinek térítésén túl a kórházi tartózkodás idejére kórházi napi térítést is nyújt.

4. Ha másnak okozunk sérülést, azt is fedezheti az utasbiztosításunk

A túlzott magabiztosság, a sípálya nehézségi fokának rossz megítélése, a gyenge látási viszonyok és a jelzés nélkül, hirtelen irányt változtató síelők baleseteket okozhatnak. Másoknak is súlyos sérüléseket okozhatunk egy véletlen ütközéssel, és az ezzel járó kártérítés minket fog terhelni. Éppen ezért ajánlott, hogy síeléshez olyan utasbiztosítást kössünk, amelynek része a megfelelő felelősségbiztosítás is.

5. Szükség esetén utazási és szállásköltségeket is fizethet a biztosító

Baleset esetén olyan többletkiadások is felmerülhetnek, mint a gépjármű hazaszállítása, a kint tartózkodás meghosszabbítása, vagy akár a hozzátartozók hazautazási- és szállásköltségei. Ezekre mind fedezetet nyújthat a megfelelő utasbiztosítás. Egy síelő kisgyermek esetében fordult elő, hogy egy szerencsétlen esés következtésben súlyos belső szervi károsodást szenvedett. A hozzá siető szülő utazási és szállásköltségét, valamint a sérült hazaszállításának költségét is fedezte az Allianz. Ebben az esetben az utasbiztosítás több mint 5 millió forintos extra kiadástól mentette meg a családot.

6. Az Európai Egészségbiztosítási Kártya nem nyújt teljes védelmet

Az Allianz 2014-ben végzett felmérése azt mutatta, hogy a külföldre látogatók mind fontosnak tartják utazásuk biztosítását, jelentős részük azonban úgy gondolja, hogy az európai utazások során az Európai Egészségbiztosítási Kártya téríti egy esetlegesen bekövetkező baleset költségeit. A valóságban azonban ez nem így van. Az egészségkártyával csak olyan szolgáltatóknál lehet igénybe venni az egészségügyi ellátást az Európai Unió területén, amelyek állami tulajdonúak vagy az állammal szerződésben állnak. A magánszolgáltatók által üzemeltetett intézményekben az igénybe vett ellátás költségeit a baleset elszenvedőjének kell megfizetnie, ehhez pedig mindenképpen érdemes az utazás előtt utasbiztosítást is kötni.

7. A bankkártyán lévő utasbiztosítás nem feltétlenül elegendő

A bankkártyához kapcsolódó utasbiztosítások szűkebb körű szolgáltatásokat nyújtanak, mint a napi díjas utasbiztosítások. Ez azonban függ a kártya kibocsátójától és a kártya típusától is, így mindenképpen érdemes ellenőrizni utazás előtt az abban foglalt szolgáltatásokat és szükség esetén az igényeknek megfelelő biztosítást megkötni. Az Allianz az utasbiztosítások között kínál kifejezetten a bankkártyás biztosítások kiegészítőjeként használható biztosítást is.

8. Okostelefonnal az utolsó pillanatban is köthetünk utasbiztosítást

Ha a nagy készülődésben elfelejtettünk volna jó előre gondoskodni biztonságunkról, ezt akár közvetlenül az utazás előtt is pótolhatjuk, hiszen az Allianz okostelefonos alkalmazásával az utasbiztosítás akár a repülőtéren felszállás előtt két órával, vagy útközben az autópályán is megköthető.

9. Nem csak a sí-, de az autópályán is érhet minket baleset

A legtöbben ilyenkor autóval indulnak útnak, és előfordulhat, hogy nem a sípályán, hanem útközben következik be a váratlan helyzet. Ilyenkor jelentős támogatást jelenthet, ha megfelelő utasbiztosítással rendelkezünk. A biztosító telefonos szolgáltatásán keresztül például akár tolmács segítségét is igénybe vehetjük a balesettel kapcsolatos idegen nyelvű nyomtatványok kitöltésében, vagy a rendőrséggel való kommunikáció során is. Megfelelő assistance csomag választásával pedig a külföldön bekövetkezett közlekedési baleset esetén kérhetünk segítséget, így például a gépjármű elszállítását a legközelebbi szerelőműhelybe.

10. Egyes assistance szolgáltatások fizethetik az ellopott telefonunkról küldött SMS-ek díjait

Léteznek olyan, önállóan is elérhető Assistance szolgáltatások, amelyek szintén jelentős segítséget nyújthatnak az utazások során bekövetkező kellemetlenségek során. Rengeteg esetben fordul elő, hogy külföldön az utcán, a hotelben vagy egy szórakozóhelyen eltulajdonítják az értékesebb holmijainkat, például a táskánkat. Ilyenkor az ellopott tárgyak jogtalan használatából származó költségek is jelentős kárt okozhatnak. Az Allianz Utazási Assistance többek között az ilyen helyzetekre is megoldást jelenthet.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Biztosítás Nem fagyott szét a nyaralód? Ekkora károkat okoztak az ónos esők
Privátbankár.hu | 2017. február 4. 09:34
Az elmúlt napokban az ónos esők jelentős károkat okoztak az országban, a károk bejelentése, felmérése még mindig zajlik – közölték a biztosítók. A nyaralókban keletkezett fagyási károk nagy része valószínűleg még csak ezután fog kibukni.
Biztosítás Kivéreztetett munkanélküliek országa vagyunk - pedig lenne megoldás
Nagy László Nándor | 2015. április 29. 10:35
A munkavállalók döntő része volt már munkanélküli, ötödük már háromszor volt álláskereső. Miután komoly tartalékokkal nem rendelkeznek, ezért a korábbi megtakarítások felélése után nőnek a fizetési késedelmek a hiteleknél, a rezsinél. Ilyen helyzetben meglehetősen nagy gond, hogy a megkérdezettek 82 százaléka nem is hallott a jövedelempótló biztosításokról.
Biztosítás Meddig fúj a viharos szél? Mi lesz május elsején?
Privátbankár.hu | 2015. április 29. 08:48
A viharos szél miatt tizennégy megyére és a fővárosra továbbra is elsőfokú figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat. A másodfokú riasztásokat viszont már mindenhol visszavonták. Az ország nagy részén szerdán is erős, viharos széllökésekre kell számítani.
Biztosítás Ezekre figyeljen, és a nyaralóját legközelebb is épségben találja
Privátbankár.hu | 2015. április 28. 18:40
Számos veszély fenyegeti a nyaralónkat, amelyekre érdemes felkészülni, ha nem akarunk csúnyán meglepődni a szabadságunk kezdetén. Az ingatlanokkal kapcsolatos visszatérő hibák nagyon könnyen betörők kezére adhatják a menedéket, de nem csak tőlük kell félni. Az időjárás is okozhat kellemetlen perceket, ha nem látogatjuk és tartjuk karban a nyaralót. Éppen ezért még mindig jól jöhet a lakásbiztosítás.
Biztosítás A fél országra figyelmeztetést adtak ki: jön a szélvihar
Privátbankár.hu | 2015. április 28. 07:27
A viharos szél miatt négy megyére másodfokú, hét megyére és a fővárosra elsőfokú figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat. Emellett több megyében a várható sok eső miatt is figyelmeztetés van érvényben.
Biztosítás Ezért nem mindegy, hol javítják meg az autót - változás jöhet a kötelezőnél
Privátbankár.hu | 2015. április 24. 07:39
Módosítaná a kötelező gépjármű-felelősségbiztosításról (kgfb) szóló törvényt a Magyar Autóklub.
Biztosítás A Lombard Lízingnek május elejéig kell fizetnie az ügyfeleknek
Privátbankár.hu | 2015. április 23. 16:40
Május elejéig kell visszafizetnie a Lombard Lízing Zrt.-nek az érintett ügyfelek felé azt az összesen 380 millió forintot, amelyet a beépített casco-biztosításnál árfolyam-különbözetként jogtalanul szedett be tőlük.
Biztosítás Aggódik a magyar az autójáért, de sokkal drágább lett biztosítani
Privátbankár.hu | 2015. április 22. 14:18
Megugrottak a kgfb-díjak az első negyedévben: átlagosan 25 100 forint volt a személygépkocsikra kötött kgfb-szerződések éves díja. Ez az érték az évközi díjhirdetés két évvel ezelőtti bevezetéséhez képest 26 százalékkal magasabb. Tavaly ilyenkor ez az eltérés még mindössze 5 százalék volt.
Biztosítás Eddig két turista nem tudott elutazni a botrány miatt
Privátbankár.hu | 2015. április 21. 07:41
A Kun-Mediátornak az Union Biztosítóval van szerződése, de csak utazási tevékenységre. Eddig ezzel kapcsolatban csupán két kárbejelentés érkezett.
Biztosítás Iszonyatos profitgyárra bukkant a régióban az egyik biztosító
Nagy László Nándor | 2015. április 14. 16:55
Nyereségének közel kétharmadát már a régiós leányvállalataitól szerzi a Vienna Insurance Gruop. Az osztrák biztosítócsoport nyeresége 46 százalékkal ugrott tavaly.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG