5p
Világszerte számos új vidámpark nyílik a következő 5 évben - Kínában és az Egyesült Arab Emirátusokban épül a legtöbb vidámpark, de Moszkvában és Londonban is megnyílik az első komoly szórakoztató létesítmény. Előre szólunk: Budapest nincs a listán.

A globális építési láz számos tekergő hullámvasúttal, csúszdával és hajmeresztő élménnyel fog megajándékozni minket a következő fél évtizedben. Stefan Zwanzger, másik nevén a „Világjáró Vidámparklátogató”, már egy ideje figyeli a készülő attrakciókat, hogy az elsők között próbálhassa ki azokat.

A szakértő a CNN-nek szedte össze a legjobbnak ígérkező vidámparkok listáját.

Magyarország nincs a listán
A városligeti Vidám Park a 2013-as szezon végén végleg bezárt, területét pedig átvette az állatkert. 2014. április 29-től a terület Holnemvolt Park néven nyitotta meg kapuit, ahol a régi vidámparki játékok közül továbbra is üzemel például a Hullámvasút, a Műemlék Körhinta, a Mesecsónak, az Elvarázsolt Kastély és a Barlangvasút.

Shanghai Disney Resort (Kína)

A koncepció: A klasszikus Disneyland kínai újragondolása egy Shanghai melletti óriástelken.

A legkorszerűbb attrakciókra és a szokásos Disney-díszletre számíthatunk, viszont számos európai és amerikai stílusjegy helyét kínai kertek és egyéb keleti motívumok veszik át.

Forrás: abc30.com

Várhatóan 2015 decemberében nyitják meg.

Dubai Parks (Egyesült Arab Emirátusok)

A koncepció: 3 különböző vidámpark egy óriási területen, 60 km-re Dubaj nemzetközi repterétől. Egymás mellett sorakozik majd egy Legoland, egy Bollywoodot, az indiai filmgyárat idéző komplexum, valamint a Motiongate Dubai, egy Hollywood-i stílusú vidámpark.

Forrás: themeparx.com

Várhatóan 2016-ban nyitják meg.

Forrás: themeparx.com

A projekt tekinthető tulajdonképpen a régi Dubailand-terv újraéledésének, egy új kivitelező kezei alatt.

Avatar Land (a floridai Orlando mellett)

Koncepció: Egy vidámpark, ami az „Avatar” c. film Pandora bolygóján látott világot kelti életre. Az Avatar Land a Disney Állatkirályság részeként fog működni.

Forrás: cgrecord.net

Nyitás 2017-ben.

Ez lesz James Cameron első vidámparki attrakciója a Terminátor 2: 3-D vasút óta.

Universal Studios, Peking

A koncepció: Egy korábbi Universal projekt kifejezetten a kínai közönségnek szánt újraélesztése, olyan filmek franchise jogainak megvásárlásával, mint a Shrek és a Harry Potter.

Forrás: entertainmentdesigner.com

Miután évekig csak ültek a terveken, a Universal nemrég ismételten bejelentette a projektet, 3.3 milliárd dolláros költségkerettel. Egyelőre nem tűztek ki nyitási időpontot, de kínai lapértesülések szerint 2019-re várható az indulás.

Forrás: corporate.comcast.com

Universal Studios Moszkva, Oroszország

A koncepció: Egy fedett Universal Studios vidámpark komplett bevásárlóközponttal, Moszkvától délre.

Állapot: A terv 2012-ben került bejelentésre, de mindeddig nem kezdődtek meg a munkálatok.

Forrás: disafterdark.com

Oroszországban, 140 millió ember hazájában szinte egyáltalán nincsenek igazi modern vidámparkok; az első az idei év első felében, Szocsiban nyílt meg. Egészen biztos, hogy a moszkvai park megnyitása után gombamód fognak szaporodni az ilyen létesítmények.

20th Century Fox World (Genting, Malaysia)

A koncepció: A hegytetőre épített komplexum lesz a Fox első mozi-témájú vidámparkja, ahol a Jégkorszak, a Rio, az Alien vs. Predator és a Majmok Bolygója, és az Éjszaka a múzeumban c. filmekhez kapcsolódó attrakciók várják majd a nagyérdeműt.

Forrás: popspoken.com

Várható nyitás 2016-ban.

Genting Highlands ad otthont Malájzia egyetlen kaszinójának és ugyancsak itt működött a világ egyik legijesztőbb vidámparkja is, köszönhetően annak, hogy a hullámvasutak és ringlispilek teljesen elhanyagolt, pusztuló állapotban voltak. A régi parkot viszont most lerombolták, és a Fox brandje alatt futó létesítményt húznak fel.

Paramount Park London (Kent)

A koncepció: Bővebb információt még nem szolgáltattak, de azt már tudni lehet, hogy az attrakciók a Paramount stúdió filmjeire épülnek.

Forrás: coaster-net.com

Még mindig fennáll pár tervezési akadály, de azt jósolják, hogy 2020-ban fog megnyílni.

A Paramount sokszor bejelentette már, hogy vidámparkot fog nyitni, ám ezekből a tervekből rendszerint nem lett semmi (Kína, Korea, Japán, Dubai, Spanyolország)...

Wanda csoport (Kína)

A koncepció: A kínai szórakoztatóipari óriás egy sor szuperdrága beruházás keretében egy vidámpark láncot tervez nyitni szerte Kínában, ezzel felvéve a kesztyűt a Disney-vel.

 

 

Számos építkezésük már megkezdődött, beleértve a Wuhan-i fedett mozis tematikájú élményparkot. Tavaly a Wanda bejelentette, hogy 5.9 milliárd dolláros parkot épít a Shangai-tól nyugatra fekvő Wuxiban.

Atlantis (Sanya, Kína)

A koncepció: Egy óceáni témájú üdülőkomplexum és vidámpark a Kína déli partjai mellett fekvő Hainan szigetén, melyet gyakran Hawaii-hoz hasonlítanak. Ez lesz a beruházó cég 3. ilyen jellegű vállalkozása, a Bahamai és Dubai-i Atlantisok után.

Forrás: telegraph.co.uk

A kivitelezés még nem kezdődött meg, 2016-ra ígérik a nyitást.

Sanya partjai gyönyörűek, és egyike azon kevés helynek Kínában, ahol mindig kék az ég; a feltételek adottak egy újabb Atlantis vízipark sikeréhez - írja a CNN.

IMG Worlds of Adventure (Dubai, UAE)

A koncepció: Óriási beltéri vidámpark olyan franchise-okkal, mint a Cartoon Network és a Marvel.

Forrás: themeparx.com

Az építkezés végén járunk, várható nyitás 2014 végén.

Forrás: boydubai.com

A vidámpark-guru szerint érdekes lesz figyelni, miként boldogul a cég a lassan telítődő emirátusoki piacon.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Vásárló Végleg vége a jó világnak: a 60 százalékos drágulás lassan megérkezhet a boltokba
Privátbankár.hu | 2024. március 28. 15:06
A csokoládé olyan szenvedélye az embereknek, hogy az elmúlt hónapokban képes volt rácáfolni a legalapvetőbb közgazdasági törvényre, a kereslet és kínálat önszabályozó mechanizmusának működésére.
Vásárló Kellemetlen áremelkedésre ébredhetnek szerdán a magyar autósok
Privátbankár.hu | 2024. március 25. 12:47
Drágul a benzin a húsvéti ünnepek előtt. 
Vásárló Hiába van vasszigor a magyar diszkontokban, erre jutott a legújabb Privátbankár Diszkont Árkosár-felmérés
Csernátony Csaba, Buksza blog | 2024. március 25. 05:44
Februárhoz képest 1,9 százalékkal nőtt a Privátbankár Diszkont Árkosarában szereplő termékek átlagára. Októberhez képest viszont bő 4 százalékos a csökkenés.
Vásárló Újra napirendre került a vasárnapi boltzár, a szomszédban
Buksza blog | 2024. március 24. 16:09
Könnyen lehet, hogy kellemetlen meglepetés érheti hamarosan a Romániába utazó magyarokat, ugyanis a bukaresti kormányt azt fontolgatja, hogy bevezeti a boltok kötelező vasárnapi zárva tartását.
Vásárló „Eldugják” a csokit a vásárlók elől egy diszkontláncban
Privátbankár.hu | 2024. március 23. 12:46
Az áruházak egyik vásárlásra csábító trükkje, hogy a pénztárak futószalagjai fölötti polcokon csábító apróságokat kínálnak a vevőknek ösztönözve az impulzus vásárlást. Ez megváltozhat a jövőben.
Vásárló Pórul járt a Tesco, a Lidl jött ki jól a veszekedésből
Buksza blog | 2024. március 21. 10:16
Mélyen a zsebébe kell nyúlnia a Tescónak azt követően, hogy a fellebbviteli bíróság is úgy találta, megtévesztő, ha úgy reklámozza Clubcardjának árait, mintha azok a Lildlénél is kedvezőbbek lennének.
Vásárló A romániai vásárlók nem ismernek tréfát
Privátbankár.hu | 2024. március 20. 15:21
Romániában győzelemre állnak a hazai élelmiszerek. Az ottani vásárlók többsége azokat választja a külföldi termékek helyett. Előbb leveszik a polcról a helyben termelt árut és csak utána nézik meg az árát. 
Vásárló Az osztrák nyugdíj igénylése
Márkázott tartalom | 2024. március 20. 09:47
Amennyiben életünk során nem csak Magyarországon dolgoztunk, hanem más országokban is, akkor jó tudni, hogy ezekből az országokból is számíthatunk nyugdíjkifizetésre. Ha Ausztriában dolgoztunk, akkor attól függően, hogy ez az időtartam mennyi volt, kaphatunk nyugdíjat egyenesen az osztrák nyugdíjfolyósítótól, vagy a magyar nyugdíjunkat emeli meg ez az időszak. Cikkünkben segítséget nyújtunk az osztrák nyugdíjrendszer megismeréséhez.
Vásárló Megváltozhatnak az áruházak, 237 000 milliárd forintból
Buksza blog | 2024. március 19. 08:36
Az EU rendületlenül alkotja azokat az új szabályokat, amelyek célja a kontinens iparának támogatása a fenntarthatóvá válásban és a digitalizálás elsajátításában. A kiskereskedelem is beállt a sorba.
Vásárló Fordulat az Ikeánál, már látszik, mire számíthatnak a magyar vásárlók
Privátbankár.hu | 2024. március 16. 16:19
Az Ikea vissza akarja hozni az elmúlt évek drasztikus inflációja előtti időszakot, ez pedig az árak jelentős csökkentését helyenként akár a profit rovására is.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG