4p
3624 magánszemély szerepel a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) adótartozóinak listáján. Ők azok, akik 10 millió forintnál is nagyobb adótartozást halmoztak fel. A hatóság ismét közzétette a 100 milliónál többel adótartozással rendelkező nem magánszemélyek listáját is. A névsor mindkét listán meglehetősen hosszú. Ábel Jánostól Berki Krisztiánon át, Zsupos Gábornéig. Kik kerültek fel a listára? Itt vannak a nevek.

A NAV oldalán ismét megjelent azoknak a magánszemélyeknek és cégeknek a neve, akik  az állami adóhatóságnál nyilvántartott, 180 napon keresztül folyamatosan fennálló, 10 millió forintot meghaladó adótartozással rendelkező magánszemélyek és egyéni vállalkozók. A másik listán azok a nem magánszemélyek szerepelnek, akik ugyancsak 180 napnál régebben tartoznak 100 millió forintot meghaladó összeggel. 

Berki Krisztián is fent van a "vip-listán"

A napi.hu szúrta ki, hogy tízmilliónál nagyobb adótartozása van a Berki Krisztiánnak, aki még a tatabányai, Komáromi úti, társasházi lakcímével szerepel a NAV-listán.

A portál a Blikk információira hivatkozva azt írja, a médiaszemélyiség mintegy százmillió forintot kapott a TV2-n és kábelcsatornáin futó műsorok vezetéséért és reality sorozatában való szereplésért.

A tatabányai származású Berki korábban focikapus volt, ám egy sérülés miatt 25 éves korában abbahagyta a profi sportot. A neve akkor vált ismertté, amikor 2007-ben bekerült, és három évig tagja volt a fociklubot működtető FTC Zrt. igazgatóságának.

A Céginfo.hu adatai szerint a Berki Krisztián nevéhez köthető vállalkozások többségének is bukás lett a vége:

  • Kényszertörléssel vagy felszámolással megszűnt például a BKAG Sports Agency Kft.,
  • a vendéglátós BK Service Kft.,
  • az üzletviteli tanácsadó BK Management Group Kft.
  • és a Slade Invest Gazdasági Tanácsadó Kft.

Van olyan cég is, amely csak jóval Berki társaságból történő távozása után szűnt meg kényszertörléssel: a BK Imperium Ingatlanfejlesztő Kft. (új nevén Leo Cristiano Kft.) és a BZNT Kereskedelmi Kft.

Ábel Jánostól Zsupos Gábornéig

A tartozó magánszemélyek szégyenlistája 72 oldalon keresztül sorolja azokat a neveket, akik 10 milliónál nagyobb adótartozást halmoztak fel. Összesen 3642 név van ezen a listán, sajnos a teljes név és címen kívül a NAV nem tüntette fel az adótartozás pontos összegét. De aki ennek ellenére is szívesen böngészne a listán, azt itt tudja megtenni a (.pdf formátumú) file megnyitása után.

És a többiek...

A magánszemélyek listája ezzel nem ért véget, Berkin kívül más hírességek is szerepelnek rajta. Például a szocialista politikus Zuschlag János, a többször elítélt, akasztói vállalkozó Stadler József és a felbujtóként elkövetett emberölés miatt fegyházbüntetésre ítélt, milliárdos vállalkozó Portik Tamás is. Továbbra is sok adóval tartoznak a sajtóból is ismert orvosok: a plasztikai sebész, magánklinikát is működtető Seffer István és a szentendrei lakóhelyű Vereczkey Attila szülész-nőgyógyász - jegyzi meg a napi.hu.

A legnagyobb adótartozó cégek

2015. december 31-i állapot szerint az adóhatóságnál nyilvántartott, 180 napon keresztül folyamatosan fennálló, 100 millió forintot meghaladó adótartozással rendelkező nem magánszemélyek listája is hosszú. A 105 oldalas listán 2899 furcsábbnál furcsább nevű, kétes hangzású vállalkozás szerepel. Ezt a listát ide kattintva lehet elérni, szintén egy egy (.pdf formátumú) file megnyitása után.

Ismeri valaki Kaiser Dánielt?

A NAV 2015. negyedik negyedévében 224 adózónál állapított meg jelentős összegű adóhiányt. Ennek a listának az első helyén egy kecskeméti cég áll közel 1,9 milliárd forintos adóhiánnyal, a magánszemélyek közül pedig egy pilisszentkereszti adózó, Kaiser Dániel áll 681 millió forinttal. Részleteket ebben a korábbi cikkünkben olvashat >>>>

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Makro / Külgazdaság Valamit már mondott az ügyészségnek Varga Judit - kihallgatták a hangfelvétel ügyében
Privátbankár.hu | 2024. március 28. 10:56
Elárulta az ügyészség, hogy berendelték a volt igazságügyminisztert a Magyar Péter vádjai kapcsán indult eljárás során.
Makro / Külgazdaság Hszi Csin-ping nem hagyja magát
Privátbankár.hu | 2024. március 28. 09:06
És a kínai fejlődést sem engedi megállítani. Erről is beszélt a kínai vezető a holland miniszterelnökkel történt találkozója után.
Makro / Külgazdaság Végre egy jó hírt is kapott Orbán Viktor, itt vannak a friss adatok
Privátbankár.hu | 2024. március 28. 08:30
A bruttó átlagbér már 600 ezer forint felett jár, 14,6 százalékos növekedéssel.
Makro / Külgazdaság Kitalálja, milyen nevek nem hangzottak el Varga Judit közel kétórás interjújában?
Privátbankár.hu | 2024. március 28. 07:16
Sokat beszélt, de a lényegről kevesett mondott a volt miniszter.
Makro / Külgazdaság Orbán Viktor váratlanul felhívta Szijjártó Pétert, miközben interjút készítettünk a külügyminiszterrel
Csabai Károly - Wéber Balázs | 2024. március 27. 16:22
Nagyinterjút adott a Privátbankárnak a külgazdasági és külügyminiszter.
Makro / Külgazdaság Ilyet is ritkán látni a benzinkutakon!
Privátbankár.hu | 2024. március 27. 15:50
Az egyik drágul, a másik olcsóbb lesz.
Makro / Külgazdaság Hasít a svéd H&M ruházati cégóriás
Privátbankár.hu | 2024. március 27. 15:20
Megugrott a svéd Hennes & Mauritz AB (H&M), a világ második legnagyobb divatáru-kiskereskedelmi láncának profitja a február végével záródott negyedévben.
Makro / Külgazdaság Ez történne, ha nálunk is euró lenne
Privátbankár.hu | 2024. március 27. 13:27
Márciusban javult, három havi csúcsot ért el a gazdasági hangulatindex mind az EU-ban, mind az euróövezetben, a foglalkoztatási kilátások mutatószáma pedig magas szinten stabilan tartotta magát az Európai Bizottság Gazdasági és Pénzügyi Főigazgatósága (DG ECFIN) szerdai jelentése szerint.
Makro / Külgazdaság Bécs? Budapest? Vagy Bukarest? Érdekes rangsor készült
Privátbankár.hu | 2024. március 27. 11:12
A világ nagyvárosai éles versenyt vívnak azért, hogy magukhoz vonzzák a kezdő vállalkozásokat, amelyek nagyra nőve országaik gazdaságának jelentős szereplői és nem mellesleg adóalanyai lehetnek.
Makro / Külgazdaság Új típusú atomrakéták szegeződnek ezentúl Kínára
Káncz Csaba | 2024. március 27. 09:10
Új-Delhi egyre inkább úgy érzi, hogy Kína jobban fenyegeti, mint tradicionális riválisa, Pakisztán. Gyorsan fejlődő nukleáris fegyverzetét látva India gyanítja, hogy Pekingnek eltitkolt szándékai vannak. Káncz Csaba jegyzete.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG