5p

Mit remélt Magyarország az EU-tagságtól és mi lett mindebből 20 év alatt?
Devizahitelezés, euróbevezetés, uniós pénzek, kilátások - online Klasszis Klubtalálkozó élőben Medgyessy Péterrel!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is Magyarország korábbi miniszterelnökétől!

2024. április 22. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Közeleg a nyár vége, a bankok ajánlataikban akciókkal, ajándékokkal igyekeznek meggyőzni a fiatalokat: náluk vezessék számláikat. Van ajánlat arra is, hogy pénzt kapjunk vissza a Szigeten történő tombolás után - persze azért az új számlanyitó felnőttek is találnak új akciókat.
Korn koncert a 2014-es Szigeten. MTI Fotó: Mohai Balázs

Közeleg a nyár vége, amit rendszerint onnan lehet észrevenni, hogy a banki ajánlatokban megjelennek a potenciális új ügyfeleknek, a diákoknak szóló ajánlatok. Nincs ez másképp most sem – derül ki a BankRáció.hu adatait böngészve.

Az Erste Banknál már elérhetőek az új Maestro Diák bankkártyák. Az Ersténél a szeptember 30-ig megkötött Diák CélBetét számlákon 5000 forintot ír jóvá a bank, amennyibnen a számlanyitást követő 6 egymást követő hónapban havonta minimum ötezer forint összegű megtakarítás történik – korlátozó tényező, hogy terhelés az említett időszakban nem történhet.

Az FHB Banknál pedig fülhallgatót kap az első 400 ügyfél, aki szeptember 15-ig FHB Hello Bankszámla szerződést köt. Tobábbi feltétel, hogy a számlához kötött plasztikkal a számlanyitást követő hónap utolsó napjáig legalább 1 , minimum 2000 forint értékű vásárlási tranzakciót hajtson végre az ügyfél. A bank 3 havi díjat el is enged azoknak, akiknél havi kétszer, legalább 1000 forintos bankkártyás vásárlás történik.

Az AXA Banknál augusztus 17-ig tart a Sziget Fesztivál 2015 rendezvényhez kapcsolódó lakossági bankszámla igénylési/nyitási és bankkártya használati akció. Az akcióban részt vehetnek mindazok, akik OKÉ 1, OKÉ 2, OKÉ 3 vagy OKÉ 4 Bankszámlát, valamint ezzel egy időben AXA Standard MasterCard vagy AXA World MasterCard bankkártyát is igényelnek. Akik közülük regisztrálnak a www.axabank.hu/sziget weboldalon és a Sziget Fesztivál 2015 rendezvény helyszínén az akció során igényelt bankkártyájával PayPass vásárlási tranzakció(ka)t hajtanak végre, azoknak a bank az akció keretében megnyitott bankszámlán jóváírja a Sziget Fesztivál 2015 rendezvényen a fentiek szerint végrehajtott PayPass vásárlások összegének 20 százalékát.

A maximális jóváírás OKÉ 1 Bankszámla esetén maximum ötezer, a többi számla esetén maximum 20 ezer forint lehet. Fontos kitétel, hogy a jegy- és bérlet vásárlása nem számít bele a költött összegbe. További kedvezmény ugyaakkor, hogy az új bankkártya díját nem számolja fel a bank, ha a kártyatulajdonos október 15‐ig legalább egy hónapban teljesíti az adott számlához tartozó havi akciós/kedvezményes havi számlavezetési díj feltételt.

Vannak ugyanakkor kifutó, elsősorban a fiatalokat célzó akciók is. A múlt hét végétől a Mohácsi Takarék Banknál már nem igényelhető MasterCard PayPass Karóra, a karóra termékek az érvényességük lejáratakor nem kerülnek megújításra, a Karórában lévő chip megújítása, cseréje/pótlása nem lehetséges. A korábban igényelt termékek a Karórában lévő chip érvényességi idejének lejáratáig, de legkésőbb 2017. július 31. napjáig használhatóak.

Számlanyitók kánaánja

Az FHB Bank a „normál” ügyfeleket is akciókkal várja: a legkésőbb október 31-ig tartó akció keretében a bank utólagosan jóváír 3 havi számlavezetési díjat azon új ügyfeleknek, akik teljesítik a számlacsomagnak megfelelő mindenkori minimum jóváírást, bankkártyánál pedig a plasztik gyártása díja nem kerül – egyelőre – kiszámlázásra. A banknál július 17-ével követték le a tavalyi negatív infláció hatásait – a legtöbb bank ezen már tavasszal túlesett – így a társaságnál a bankszámlák utalási díjai, a bankkártyák éves díjai és a készpénzfelvételi díjak ekkortól kerülnek 0,2 százalékkal kevesebbe.

Az Ersténél szintén október végéig lehet 0 forintos a számlavezetési díj, ha a bankszámlára legalább havonta 150 000 forint jövedelem érkezik (legfeljebb két részletben). Augusztusi számlanyitás esetén a számlavezetési díj 2016. március 31-ig, szeptemberi és októberi számlanyitás esetén pedig május 31-ig 0 forint. Ugyancsak akciósan 6 hónapon keresztül 0 forint a számlavezetési díj új Prémium Bankszámla nyitása esetén.

Az Ersténél mától lehetőség van az Erste EgySzámlához Csoportos beszedési megbízás csomag igénybe vételére, amellyel 299 forintos havi díjért a közüzemi megbízások tranzakciós díja 0 forint – igaz, a 3 ezrelékes (max. 6 000 forintos) tranzakciós illetéket azért elkérik.

Az UniCredit Banknál néhány napja elérhető az UniCredit Mobil alkalmazás – amelynek egyelőre akciósan nincs egyszeri belépési díja, szolgáltatási díja és a lekérdezések díja is jelenleg díjmentes. Az átutalási és egyéb tranzakciós díjak ugyanakkor megegyeznek a lakossági ügyfelekre vonatkozó kondíciós listában közzétett díjakkal.

A K&H Bank első 3000 ügyfelének, aki prémium számla- és szolgáltatáscsomag szerződést köt, 10 ezer forintos kupont ad, amit új K&H lakásbiztosítás megkötésekor lehet díjvisszatérítéses formában igénybevenni. Feltétel, hogy a biztosítást jövő március végéig meg kell kötni, s az is, hogy a biztosítás csoportos beszedés mellett éves díjfizetésű legyen, s minimum 20.000 forintos éves díjjal bírjon.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Személyes pénzügyek Még ne szaladjon a postára ingyenes készpénzfelvételért!
Privátbankár.hu | 2024. április 18. 09:14
Bár a parlament megszavazta és a Magyar Közlönyben meg is jelent a készpénzfelvét ingyenességét postai POS-terminálra kiterjesztő törvény, az csak a jövő év elején lép hatályba.
Személyes pénzügyek Sokan megtalálták a tutit a befektetési alapokban
Privátbankár.hu | 2024. április 15. 13:40
Ezt jelzi, hogy rengeteg pénzt raktak oda.
Személyes pénzügyek Legyél Te is Pénzügyi Junior Klasszis! - Teljes az országos döntő mezőnye
Privátbankár.hu | 2024. április 12. 12:59
Csongrád-Csanád, Baranya, és Zala vármegyei, budapesti, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Győr-Moson-Sopron vármegyei valamint Somogy és Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei gimnáziumi csapatokkal lett teljes a döntős mezőny.
Személyes pénzügyek Legyél Te is Pénzügyi Junior Klasszis! Újabb hat csapat jutott be a döntőbe
Privátbankár.hu | 2024. április 11. 16:26
Nógrád és Komárom-Esztergom, Heves és Bács-Kiskun valamint Borsod-Abaúj-Zemplén, Békés és Hajdú-Bihar vármegyei csapatok küzdelmével folytatódott a pénzügyi verseny.
Személyes pénzügyek Mellbevágó adat, a nyugdíjasok több pénzt hoznak az államkasszának, mint amennyit kapnak
Privátbankár.hu | 2024. április 10. 10:01
Karácsony Mihály a Nyugdíjas Parlament elnöke hosszas kutatómunka és számítások után bátran vállalja azt az állítását, miszerint a nyugdíjszaldó pozitív a költségvetés számára. A nyugdíjasok tehát nem anyagi terhet jelentenek az államnak, hanem bevételt hoznak. Folytatódik laptársunk, szintén a Klasszis Média Lapcsoporthoz tartozó Piac&Profit, valamint az Oltalom Rádió közös műsora, a Nyugdíjszerviz Süle-Szigeti Bulcsúval és Karácsony Mihállyal. Magyarország első szolgáltató podcastja, ahol minden érintett választ kaphat kérdéseire. Egy műsor, amelynek témái előbb-utóbb minden családban előkerülnek.
Személyes pénzügyek Legyél Te is Pénzügyi Junior Klasszis! - 2024 tavasz, 2. forduló 3. nap
Privátbankár.hu | 2024. április 10. 07:00
Mit tudsz a pénzügyekről? Itt a Legyél Te is Pénzügyi Junior Klasszis! diákverseny 2. fordulója a Csongrád-Csanád, Baranya, és Zala vármegyei, budapesti, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Győr-Moson-Sopron vármegyei valamint a Somogy és Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei csapatoknak!
Személyes pénzügyek Legyél Te is Pénzügyi Junior Klasszis! - 2024 tavasz, 2. forduló 2. nap
Privátbankár.hu | 2024. április 8. 07:00
Mit tudsz a pénzügyekről? Itt a Legyél Te is Pénzügyi Junior Klasszis! diákverseny 2. fordulója a Nógrád és Komárom-Esztergom, Heves és Bács-Kiskun, valamint Borsod-Abaúj-Zemplén, Békés és Hajdú-Bihar vármegyei csapatoknak!
Személyes pénzügyek Legyél Te is Pénzügyi Junior Klasszis! - Hat csapat már bemasírozott a döntőbe
Privátbankár.hu | 2024. április 4. 16:41
A Legyél Te is Pénzügyi Junior Klasszis! verseny második fordulójának első versenynapján Veszprém és Tolna, Vas és Fejér valamint Pest vármegye csapatai vehettek részt.
Személyes pénzügyek Húszból csak egy pénzügyi guru tudja, mit beszél?
Eidenpenz József | 2024. április 2. 05:41
Nagyon sok kisbefektető, megtakarító az internetről, közösségi médiából, influenszerektől próbál tájékozódni a pénzügyekről. Ám kutatások szerint ezek túlnyomó része nem ért ahhoz, amit csinál. Ráadásul ez még a jobbik eset, mások ugyanis még manipulálhatják is a követőiket, ami károkat okozhat. A szakértők szabályozást sürgetnek a kontárok és csalók kiszűrésére. Hogyan ismerhetjük fel a rossz influenszereket?
Személyes pénzügyek Ki mit hoz be? Ki mit visz ki? Árverésre ment a whisk(e)y
Kenessei András | 2024. március 29. 14:07
A világ egyik legismertebb árverezőháza izgalmas aukción vitte kalapács alá a Föld egyik legismertebb égetett szeszfajtáját, amelynek erőteljes angolszász, pontosabban kelta utódnépi kötődése van. Az árverés, a várakozásokat beváltva, nagy sikerrel zárult.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG