3p

Mit remélt Magyarország az EU-tagságtól és mi lett mindebből 20 év alatt?
Devizahitelezés, euróbevezetés, uniós pénzek, kilátások - online Klasszis Klubtalálkozó élőben Medgyessy Péterrel!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is Magyarország korábbi miniszterelnökétől!

2024. április 22. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Sokan szívesen belevágnának otthonuk átalakításába, de a várható költségek megtervezése komoly fejtörést okoz a magyar családoknak, és ez hamar kedvüket szegi – derült ki egy friss felmérésből. Az anyagi források előteremtése mellett problémát jelent a munkálatokhoz szükséges szabadidő hiánya és a megfelelő szakember kiválasztása is.

A tetőtér-beépítést, illetve felújítást tervezők esetében a megkérdezettek mintegy fele ugyan szívesen beépítené a padlásteret vagy felújítaná a tetőteret, de komolyan aggódik a költségek miatt – a tetőtér-beépítők esetében ez az arány 57 százalékot, a felújítóknál 50 százalékot tesz ki. A pénzbeli források előteremtése mellett a többség a kellő szabadidő hiányát fogalmazta meg az otthonnal kapcsolatos tervek gátjaként: a tetőtér-hasznosítást tervezők esetében 28 százalék, a felújításban gondolkodók esetében pedig 27 százalék véli úgy, hogy felújításra vagy bővítésre egyszerűen nincs ideje - derült ki a VELUX Magyarország Kft. megbízásából készült felmérésből.

A kivitelezés megkezdését gátló tényezők

A tetőtér-beépítést tervezőknél magas (23%) azok aránya, akik számára gondot okoz a megfelelő építőanyagok kiválasztása, és tartanak a rossz döntések következményeitől. Esetükben éppen ezért nehézkesebb a megfelelő szakember megtalálása is (32% véli így), mivel fontos számukra, hogy olyan kivitelezőt válasszanak, aki a munkafolyamat minden lépésénél segítséget nyújt nekik. A tervek elkészítése ugyancsak a beépítést fontolgatóknak jelent nagyobb kihívást (30%), a felújításban gondolkodók erre kevésbé tekintenek problémaként (11%).

Inkább kérjük szakember segítségét!

Őz Beáta, a VELUX Magyarország Kft. ügyvezetője szerint megfelelő szakember bevonásával gyorsan leküzdhetők az aggodalmak: a padlástér beépítése vagy a meglévő tetőtér felújítása nagyobb kiadással járó munkálatok egy család életében, amelyek ráadásul hosszú távra szólnak.

A szakember bevonása nem csak a kivitelezés minősége miatt lényeges. Egy specialista ugyanis képes feltérképezni a lakók várható jövőbeli igényeit is, így olyan tervvel tud szolgálni, amely egyszerűbbé teszi a terek jövőbeli átalakítását.

Egy tapasztalt kivitelező ismeri a mindenkori hatósági szabályozást, így pontos tájékoztatást adhat arról, mely esetekben engedélyköteles a tetőtér-beépítés. A tetőtér beépítése vagy felújítása kapcsán kevésbé ismert tény, hogy az olyan esetekben, amikor a munkálatok nem eredményeznek térfogat növekedést, nincs szükség építési engedélyre. A szerkezeti változtatásokat igénylő munkák azonban már engedélykötelesek, az ilyen jellegű beépítések esetén mindenképpen érdemes építészt, statikust felkérni a tervezésre és az engedélyeztetési folyamat lebonyolítására.

A szakmai segítség az időhiánnyal kapcsolatos problémák kapcsán is megoldást jelenthet, hiszen így a munkálatok nem igényelnek állandó megrendelői jelenlétet, és egy megbízható csapat a lehető legrövidebb idő alatt elvégzi a munkákat.

Írjuk le!

Őz Beáta szerint egy pro-kontra lista is segíthet a döntésben. A tető felújítása, a tetőtér beépítése vagy felújítása nem csak komfortérzetünket növeli, de hosszabb távon jelentősen csökkentheti a költségeket is. Érdemes alaposan átgondolni döntésünket, amelyben segíthet az is, ha érveinket, ellenérveinket összeírjuk, és megvitatjuk egy szakemberrel, vagy akár az általunk választott építőanyag gyártóval. Az aggodalmak helyett így pontos tájékoztatást kaphatunk, és jobb rálátásunk nyílik elképzeléseink jövőbeli előnyeire - mondja az ügyvezető.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Ingatlan Közel felére esett vissza a lakásépítési kedv a szomszédunkban
Privátbankár.hu | 2024. április 18. 13:18
Az első két hónapban, a nyers adatok alapján, 41,2 százalékkal csökkent Romániában a lakásépítés volumene éves összevetésben - közölte csütörtökön az Országos Statisztikai Intézet (INS).
Ingatlan Mennyit ér az ingatlanom? Kádár-kocka küzd a luxusnyaralóval a Tisza-tónál
Mester Nándor | 2024. április 17. 18:47
Idén várhatóan tovább növekszik a Tisza-tó népszerűsége. Az ok igen prózai: még mindig jóval olcsóbb, mint a Balaton vagy a Velencei-tó környéke, egy-két ottani kistelepülésen használható a Falusi CSOK és ha nyaralót keres valaki, akkor javuló és bővülő szabadidős és kiskereskedelmi szolgáltatásokra számíthat. Az ingatlankínálat egyre színesebb, már a luxus is megjelent – derül ki sorozatunk mostani részéből.
Ingatlan Mi az a hatalmas, ami a Duna Plaza mögött épül?
Privátbankár.hu | 2024. április 17. 07:49
A Futureal Csoport kezd egy óriásberuházást. 
Ingatlan Nagy biznisz a magánkollégium és a közösségi társasház, de nem nálunk
Privátbankár.hu | 2024. április 13. 13:55
Más régiós országokban érdemesebb kiadásra lakóingatlant építeni, mint Magyarországon. Leginkább az adózás miatt.
Ingatlan Mennyit ér az ingatlanom? A Velencei-tónál lassan beérik az árak a pesti agglomeráció átlagát
Mester Nándor | 2024. április 10. 19:10
Lapunk az elmúlt években többször is írt arról, hogy a főváros agglomerációja gyakorlatilag elért a Velencei-tóig. Azzal a különbséggel, hogy sokáig a Budapestet ölelő településgyűrű árai jóval magasabbak voltak. Mára ez a különbség erősen csökkent, főleg azért, mert annyira megugrott a kereslet a Balaton kis testvére körül, hogy az fölvitte az árakat, bár a használt lakások-házak ára még mindig nem érte el a budapesti agglomeráció legdrágább részein tapassztalható szintet. 
Ingatlan Nagy dobás a budapesti irodapiacon
Privátbankár.hu | 2024. április 10. 14:01
Szinte egy teljes épületet kibérelt a Wizz Air a pesti Dunaparton.
Ingatlan Digitális? Nem, figitális - új fogalom született
Privátbankár.hu | 2024. április 8. 18:11
Mutatjuk, mit is jelent.
Ingatlan Mennyit ér az ingatlanom? Az Audi miatt is már egymilliós négyzetméterárak vannak Győrben 
Mester Nándor | 2024. április 3. 18:31
Egyértelműen árfelhajtó hatású, hogy a nyugat-magyarországi nagyvárosban számos autóipari és technológiai cég telepedett meg, élén az Audival. Bár a lakásépítés üteme ott is lassult az elmúlt másfél-két évben, ez vélhetően átmeneti, ugyanis a városba és környékére folyamatosan érkező új munkaerő fenntartja a keresletet és az új lakástámogatási feltételek miatt kicsit növekedhet a belső lakásmobilitás. Nagy kérdés, hogy további külső körzetekben is megjelennek-e lakóparkok és hogy a belvárosban folytatódik-e a nagyon régi épületek lakáscélú felújítása.
Ingatlan Úgy fest, a kormány ráerőlteti a budapestiekre a betonprojektet
Privátbankár.hu | 2024. március 29. 08:59
A parlament elé kerül a budapesti „mini vagy más néven maxi Dubaj” építése, amely a város egyik rozsdaövezetének helyén egy betonkomplexumot képzel el. A főváros vezetősége próbál ellenállni.
Ingatlan Debrecen mellett épít logisztikai csarnokot a belga WLP
Privátbankár.hu | 2024. március 28. 17:05
Bérlő még nincs, saját kockázatra indították el a beruházást.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG