8p

Mit remélt Magyarország az EU-tagságtól és mi lett mindebből 20 év alatt?
Devizahitelezés, euróbevezetés, uniós pénzek, kilátások - online Klasszis Klubtalálkozó élőben Medgyessy Péterrel!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is Magyarország korábbi miniszterelnökétől!

2024. április 22. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Januárban az ingatlan- és a pénzügyi-közvetítői piac két élvonalbeli szereplője stratégiai együttműködési megállapodást írt alá.

A Balla Ingatlan és a Stonehenge Bankház tulajdonosaival, Balla Ákossal, valamint Jászberényi Péterrel és Müller Jánossal beszélgettünk a stratégiai együttműködés részleteiről.

Bemutatnák röviden a cégüket?

Balla Ákos: A Balla Ingatlaniroda az ország negyedik legnagyobb ingatlanközvetítő hálózata, Budapesten a harmadik legjelentősebb piaci szereplő. A hálózat nem tekinthető klasszikus franchise rendszernek, mivel 18 saját (központi) tulajdonú és irányítású, valamint 27 partnerirodával rendelkezünk. 2016 végére várhatóan a hálózat az ország három legnagyobb piaci szereplője között lesz.

Tavaly ősszel megnyitott az utazási irodánk is, amely kizárólag utazásközvetítéssel foglalkozik. A Balla Csoport 15 éves tapasztalattal rendelkezik értékesítés és ügyfélkiszolgálás terén, melyet szeretnénk átvinni az utazási üzletágba is. Az a célunk ezzel, hogy a meglévő ügyfeleinknek új terméket kínáljunk, illetve az utazás iránt érdeklődőket ingatlan és pénzügyi területen is ki tudjuk szolgálni.

Jászberényi Péter: A Stonehenge Bankház – hasonlóan a Balla Ingatlanhoz – régi szereplő a piacon. Pénzügyi termékek közvetítésével foglalkozunk, fő profilunk a hitelközvetítés és a lakástakarékpénztári termékek értékesítése. Országos közvetítői hálózattal rendelkezünk, a saját területünkön hasonló pozíciót értünk el, mint a Balla Ingatlan. Folyamatosan bővítjük termékpalettánkat, így például biztosítási és egyéb pénzügyi termékeket (például egészségpénztár) is közvetítünk már az ügyfeleink számára.

Miért merült fel az együttműködés gondolata?

Müller János: A Stonehenge Bankháznál a pénzügyi termékek értékesítése elsősorban a közvetítői alvállalkozóink közreműködésével történik. Az ügyfelek minél teljesebb körű kiszolgálása érdekében régóta üzletpolitikánk része a folyamatos fejlődés, a kínálat bővítése, ennek köszönhetően alvállalkozóinknak eddig is lehetősége volt több lábon állni.

BÁ: Az mindenki számára érzékelhető volt, hogy az utóbbi években az ingatlanpiacon tapasztalható gyenge kereslet nehéz helyzetbe hozta a vállalkozásokat. Folyamatosan gyengül a kisebb vállalkozások önálló versenyképessége is, mert a „nagynevű” franchise láncok nagyszámú irodáiknak és költséges reklámtevékenységüknek köszönhetően egyre nagyobb teret nyernek. Ezért kezdtem el én is már korábban saját hálózatot építeni és folytatom is addig, amíg a vidéki irodáink révén lefedjük az országot. Emellett kerestem a lehetőségét annak, hogy erősíteni tudjam a hálózatunk jelenlétét, jól felkészült partnerekkel, munkatársakkal.

Hogyan talált egymásra ez a két cég?

BÁ: Vallom, hogy ha olyan emberek, olyan cégek, amelyek hasonló értékrendet vallanak, céljaik egy irányba mutatnak, s tevékenységük jól kiegészíti egymást, együtt többre képesek, mint külön-külön. Mivel a Stonehenge hasonló nagyságú cég, közeli piacon dolgozunk, ezért elkerülhetetlen volt a találkozás. Amikor személyesen is megismerkedtünk a cégvezetőkkel, felismertük, hogy sok dologról hasonlóan gondolkodunk, több alapértékünk közös, illetve egymás számára is elfogadható. A hasonló múlt és az azonos célok jó alapot teremtettek a közös munkához. Innentől kezdve nem kellett sokat gondolkodnunk azon, hogy szorosabb együttműködésbe kezdjünk.

MJ: Mi már korábban feltérképeztük az ingatlanpiacot, folyamatosan figyelemmel kísértük a változásokat. A Balla Ingatlanban találtuk meg azt a partnert, amellyel úgy lehet együttműködni, hogy közben egyik félnek sem kell feladnia semmit az elveiből. Előzetes terveinknek megfelelően a közeljövőben több Stonehenge ingatlanirodát is nyitunk, de ezt összhangba tudjuk hozni a megállapodásunkkal. És mint Ákos is említette, céljaink egy irányba mutatnak.

Az ingatlan- és pénzpiac sokszereplős terület. Kinek és miért jó ez az együttműködés?

BÁ: Arra készülünk, hogy az együttműködés eredményeként egymás forgalmát erősítve jobb eredményt érhetünk. Az együttműködés mindkettőnk számára biztosítja a további növekedés feltételeit, és egy olyan, háromirányú termékportfólió jelenik meg a piacon – ingatlan, pénzügyek és utazás -, ami egészen egyedi a piacon. A Balla Csoport ingatlan és utazási üzletága komoly növekedést vár az együttműködéstől piaci lefedettségben, tranzakciószámban és ismertségben is.

JP: Mi elsősorban a hitelezés és a lakástakarék értékesítésében várunk jelentős előrelépést, piaci részesedés növekedést. Az ingatlanpiac sem ismeretlen számunkra, hiszen vettünk már részt komoly ingatlanberuházások finanszírozásában, partnereink között is számos ingatlanközvetítő van. Az ő munkájukat jelentősen erősítette, hogy velünk együttműködve sok ingatlanvásárláshoz találtuk meg a pénzügyi fedezetet.

MJ: Ki szeretném emelni azt, hogy tudatos üzletpolitikája és annak eredményes megvalósítása miatt mindkét cég felszálló ágban van, de a közös munka ennek további lendületet adhat.

BÁ: Ennek az együttműködésnek akkor van értelme, ha nem feledkezünk meg a legfontosabbról, az ügyfelekről sem. Eddig is nagy figyelmet fordítottunk arra, hogy az érdeklődők magas színvonalú kiszolgálásban részesüljenek. A hosszú távú gondolkodás jegyében az ügyfelek érdekeit előbbre helyeztük a „minden áron értékesíteni” szemlélettel szemben. Egymás tapasztalatait megosztva tovább tudjuk növelni az úgynevezett ügyfélélményt, melynek révén növelni tudjuk az elégedett ügyfelek számát, akik jó szívvel fognak minket ajánlani. Azt is fontosnak tarjuk, hogy minél több ügyfél problémájára találjuk meg optimális megoldást, ezért is lényeges, hogy rajtunk keresztül a pénzpiaci termékek szinte teljes kínálata elérhető.

Jó lehet ez az együttműködés a pénzintézeteknek is?

MJ: Természetesen. A pénzintézetek is abban érdekeltek, hogy az egész értékesítési folyamat gyorsan, pontosan és zökkenőmentesen menjen végig. A pénzintézeteknek az a jó, ha olyan megbízható közvetítőkkel tudnak együtt dolgozni, akiknek szinte a teljes banki termékkínálat szerepel a termékpalettáján. Csak így tudnak érvényesülni a piaci versenyben az egyes pénzpiaci termékek előnyei, csak így fog összetalálkozni az ügyfél a számára legmegfelelőbb termékkel, szolgáltatással. Ez a bankokat arra készteti, hogy állandóan figyeljék az igényeket, átdolgozzák a kínálatukat. Aki ezt megteszi, az joggal számíthat arra, hogy növelni fogja piaci részesedését. Megítélésem szerint támogatásra is azok a közvetítő cégeket számíthatnak, akik prudens tevékenységükkel arra törekszenek, hogy magas színvonalú pénzügyi szolgáltatásokkal szolgálják az ügyfelek érdekeit. Fontos küldetés számunkra, hogy a hazai pénzügyi kultúra fejlődését támogassuk.

Mit tudnak kínálni egymásnak? Miben tudják egymást segíteni?

BÁ: Tudom, hogy a Stonehenge partnerei között is vannak olyanok, akik foglalkoznak ingatlanközvetítéssel, de azok vannak többségben, akiknek a portfóliójában nem szerepel ez a tevékenység. Nap mint nap tapasztalom viszont azt is, hogy egy hitelközvetítéssel foglakozó szakember lépten-nyomon találkozik olyan érdeklődőkkel, ügyfelekkel, akik ingatlanvásárlás miatt keresik a nekik megfelelő pénzügyi terméket. Itt látok egy olyan lehetőséget a közvetítők számára, hogy részt tudjanak venni az ingatlanok adásvételében, s ezáltal pótolni tudják a várható jutalékcsökkenésből eredő bevételkiesést. Segítséget tudunk nyújtani azoknak a működő ingatlanirodáknak, amelyek csatlakoznak a Balla Ingatlan hálózatához. Ők azonnal élvezhetik cégünk piaci ismertségének és aktív reklámtevékenységének az előnyeit. Növelhetik versenyképességüket, csökkenthetik kiadásaikat a reklám, az informatika, a képzés és az eszközbeszerzés területén egyaránt.

Akik most akarnak megjelenni az ingatlanpiacon, azok számára a cégünk több mint 15 éves know-how-ja és tapasztalata áll rendelkezésre, vezető tanácsadók és ingyenes képzések segítik az elindulást.

Akik nem akarnak ingatlan adásvétellel foglalkozni, azok is megtalálhatják számításukat. Minden hitelközvetítő kolléga, aki egy eladót vagy vevőt átad az ingatlanüzletágnak, jutalékot kap a sikeres ügylet után. Így valósul meg az egyik üzleti alapelvünk, hogy az ügyféligény magas színvonalú kiszolgálása mellett az ügyletben résztvevő összes szereplő részesedjen az eredményből jutalék formájában.

És mint már említettem, partnerséget tudunk kínálni az utazásközvetítésben is a Stonehenge Bankház munkatársainak.

JP: Mi a Balla Ingatlan munkatársai számára a hitelezési piac szinte minden pénzintézetének kínálatát elérhetővé tudjuk tenni, a lakáselőtakarékosság iránt érdeklődőknek pedig mind a négy lakástakarékpénztár termékeit biztosítani tudjuk, amire csak kevés közvetítőnél van lehetőség. Partnereink közül biztosan lesznek olyanok, akik akár csatlakozással, akár ajánlással növelni tudják a Balla Ingatlan forgalmát.

Jól működő oktatási rendszerünk van, amely elsősorban a lakástakarék értékesítésében részt vevő kollégák munkájában tud támogatást nyújtani, de a hitelezés területén is rendszeres képzésekkel, szakmai napok megtartásával készítjük fel a sikeres tevékenységre alvállalkozóinkat. Ebbe a rendszerbe pedig most már a Balla Ingatlan munkatársai is be tudnak csatlakozni, amely munkájuk hatékonyságát fogja emelni.

Fontosnak tartom megemlíteni azt is, hogy a cégcsoportunk egyik társasága révén a vállalati hitelezés területén tudunk segíteni a hitelközvetítőknek. Ez nem egyszerű terület, a csak lakossági hitelezéssel foglalkozók számára nem sok babér terem ebben a szegmensben.

(x)

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Ingatlan Közel felére esett vissza a lakásépítési kedv a szomszédunkban
Privátbankár.hu | 2024. április 18. 13:18
Az első két hónapban, a nyers adatok alapján, 41,2 százalékkal csökkent Romániában a lakásépítés volumene éves összevetésben - közölte csütörtökön az Országos Statisztikai Intézet (INS).
Ingatlan Mennyit ér az ingatlanom? Kádár-kocka küzd a luxusnyaralóval a Tisza-tónál
Mester Nándor | 2024. április 17. 18:47
Idén várhatóan tovább növekszik a Tisza-tó népszerűsége. Az ok igen prózai: még mindig jóval olcsóbb, mint a Balaton vagy a Velencei-tó környéke, egy-két ottani kistelepülésen használható a Falusi CSOK és ha nyaralót keres valaki, akkor javuló és bővülő szabadidős és kiskereskedelmi szolgáltatásokra számíthat. Az ingatlankínálat egyre színesebb, már a luxus is megjelent – derül ki sorozatunk mostani részéből.
Ingatlan Mi az a hatalmas, ami a Duna Plaza mögött épül?
Privátbankár.hu | 2024. április 17. 07:49
A Futureal Csoport kezd egy óriásberuházást. 
Ingatlan Nagy biznisz a magánkollégium és a közösségi társasház, de nem nálunk
Privátbankár.hu | 2024. április 13. 13:55
Más régiós országokban érdemesebb kiadásra lakóingatlant építeni, mint Magyarországon. Leginkább az adózás miatt.
Ingatlan Mennyit ér az ingatlanom? A Velencei-tónál lassan beérik az árak a pesti agglomeráció átlagát
Mester Nándor | 2024. április 10. 19:10
Lapunk az elmúlt években többször is írt arról, hogy a főváros agglomerációja gyakorlatilag elért a Velencei-tóig. Azzal a különbséggel, hogy sokáig a Budapestet ölelő településgyűrű árai jóval magasabbak voltak. Mára ez a különbség erősen csökkent, főleg azért, mert annyira megugrott a kereslet a Balaton kis testvére körül, hogy az fölvitte az árakat, bár a használt lakások-házak ára még mindig nem érte el a budapesti agglomeráció legdrágább részein tapassztalható szintet. 
Ingatlan Nagy dobás a budapesti irodapiacon
Privátbankár.hu | 2024. április 10. 14:01
Szinte egy teljes épületet kibérelt a Wizz Air a pesti Dunaparton.
Ingatlan Digitális? Nem, figitális - új fogalom született
Privátbankár.hu | 2024. április 8. 18:11
Mutatjuk, mit is jelent.
Ingatlan Mennyit ér az ingatlanom? Az Audi miatt is már egymilliós négyzetméterárak vannak Győrben 
Mester Nándor | 2024. április 3. 18:31
Egyértelműen árfelhajtó hatású, hogy a nyugat-magyarországi nagyvárosban számos autóipari és technológiai cég telepedett meg, élén az Audival. Bár a lakásépítés üteme ott is lassult az elmúlt másfél-két évben, ez vélhetően átmeneti, ugyanis a városba és környékére folyamatosan érkező új munkaerő fenntartja a keresletet és az új lakástámogatási feltételek miatt kicsit növekedhet a belső lakásmobilitás. Nagy kérdés, hogy további külső körzetekben is megjelennek-e lakóparkok és hogy a belvárosban folytatódik-e a nagyon régi épületek lakáscélú felújítása.
Ingatlan Úgy fest, a kormány ráerőlteti a budapestiekre a betonprojektet
Privátbankár.hu | 2024. március 29. 08:59
A parlament elé kerül a budapesti „mini vagy más néven maxi Dubaj” építése, amely a város egyik rozsdaövezetének helyén egy betonkomplexumot képzel el. A főváros vezetősége próbál ellenállni.
Ingatlan Debrecen mellett épít logisztikai csarnokot a belga WLP
Privátbankár.hu | 2024. március 28. 17:05
Bérlő még nincs, saját kockázatra indították el a beruházást.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG