Hirdetés

A Nap Száma: íme, a világ új leggazdagabb embere

2018. január 09., 12:34

Bill Gates már a múlté – az Amazon alapítója többet ér, mint a világ eddigi leggazdagabb embere.

A Bloomberg cikke szerint elfelejthetjük a Microsoft alapítóját, mint a világ leggazdagabb emberét, az Amazon alapítója, Jeff Bezos ugyanis az elmúlt héten lekörözte őt, így ő vált a lista vezetőjévé. Az Amazon papírjai ugyanis 6,6 százalékot erősödtek eddig januárban, ez pedig átvitte Bezos vagyonát a 100 milliárd dolláros álomhatáron – az Amazon alapító jelenleg mintegy 105,1 milliárd dolláros vagyonnal büszkélkedhet. Bezos tulajdonában van emellett az űrkutatással foglalkozó Blue Origin és a Washington Post is.

Jeff Bezos Forrás: Wikimedia Commons
Jeff Bezos Forrás: Wikimedia Commons

Ráadásul nem kell attól tartania, hogy egyhamar letaszítják, az Amazon uralja ugyanis a világ elektronikus kiskereskedelmi piacának 89 százalékát. Bill Gates így a második helyre szorult a jelenlegi 93,8 milliárd dollárt kitevő vagyonával, ugyanakkor érdemes tudni, hogy amennyiben nem adott volna túl például a Microsoft részesedésein, és fordítana igen komoly összegeket jótékonysági célokra, úgy még mindig ő lehetne a világ leggazdagabb embere.

Hirdetés
Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Vágyálom marad? Itt van, milyen otthonról álmodnak a magyarok

Vágyálom marad? Itt van, milyen otthonról álmodnak a magyarok

Egy friss felmérés szerint a magyarok alig több mint 6 százaléka elégedett maradéktalanul lakáskörülményeivel. A válaszadók jelentős részének határozott elképzelése van arról, hogy milyen ingatlanban szeretne élni, ám legtöbbször az anyagi lehetőségek szabnak gátat az álmaik megvalósításának. A magyarok azonban egyre tudatosabbak, hajlandók félretenni későbbi lakáscéljaik eléréséhez.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés

Videók

Hirdetés

Utánajártunk

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

  • BUX41516.41+1.25%
    DAX9823.5-2.77%
    EUR/HUF311.610%
    EUR/USD1.08340%
    Arany1118.150%

Szavazás

Ön elégedett az idei nyugdíjemelés mértékével? (3%)