5p
A generációs problematika lassan a munkahelyeken is megkerülhetetlen lesz, a most munkába lépő legfiatalabb és a harminc év alatti Y generáció ugyanis teljesen másképp gondolkodik a világról, mint a szüleik generációja. Ez azonban nem feltétlenül gond, sőt: az Y és Z generáció olyan képességekkel is rendelkezik, amit az idősebbek nehezen sajátítanak el. Miért éri meg a fiatalokat alkalmazni? A MOTIMENT összegyűjtötte a fiatalság előnyeit.

Manapság nagyon divatos a különböző generációk betűkódjaival dobálódzni, a pontos definíció azonban sokszor homályba vész. A generáció-elméletet két amerikai kutató, William Strauss és Neil Howe dobta be az emberiség közös tudatába. Vizsgálatuk során ugyanis megállapították, hogy az amerikai történelmet generációk egymásutánisága írja – vagyis olyan, egy adott időszakhoz köthető emberek csoportja, aki azonosan gondolkodik a világról, hasonlóak a várakozásaik és az életcéljaik is. Egy emberöltőt 80 évnek vettek, ez alatt négy generáció él együtt a világon. Jelenleg itt vannak a „baby boomerek” (az 1940-50-es években születettek), az X generáció (60-70-es évek), az Y generáció (80-90-es évek) és végül a legfiatalabbak, a Z generáció (2000-es évek).

Márpedig ezek a generációk meglehetősen eltérően szoktak gondolkodni a világról. Míg a baby boomer és az X generáció például egy fizetésből már 30 éves kora előtt családot tudott alapítani és házat vásárolni, addig a fiatalabb generációknak erre nem minden esetben van lehetősége, így ők sokkal inkább az önmegvalósításra teszik a hangsúlyt. Ez a gondolkodásbeli és személyiségbeli különbség a munkahelyeken is komoly súrlódásokhoz vezethet, ha azonban elengedjük a „bezzeg a mai fiatalok” szidalmazást, valójában rengeteget tanulhatnak az idősebb kollégák a fiatalok munkamoráljából.

A Mátrix gyerekei: örökké kapcsolatban

A fiatalabb generációnál tapasztalható például az okostelefonok állandó jelenléte és használata, ami a „lemaradok valamiről” érzéssel párosul. A fiatalok folyamatosan kapcsolatban vannak egymással, „rajta vannak a világ ütőerén”. Ez a fajta multitasking azonban rendkívül fárasztó, a munkahelyi telefonozás tiltása azonban inkább árt, mint használ ennek a generációnak, ezt közölte a MOTIMENT a Privátbankár.hu-val. A szakértők szerint a tiltás helyett a fáradási görbéjük figyelembe vételével és megfelelő időkezeléssel segítheti a munkahely a rekreációs telefonozás csökkentését, miközben ki tudja használni a fiatalokban rejlő lendületet.

Az Y és a Z generáció ráadásul kütyükkel a szájában nőtt fel, így az eszközhasználatuk sokkal fejlettebb és természetesebb, mint az idősebb társaiké, akinek külön meg kellett tanulniuk a számítógép, az internet vagy az okostelefon használatát. Így a 90-es évek után születetteknek mondhatni adott képessége a 10 ujjas vakon gépelés, a mozaikszavak használata, a chat alkalmazások révén folyamatos és azonnali kapcsolattartás, ráadásul sokkal kevesebb papírt is használnak, mivel digitális bennszülöttek lévén mindent e-mailben küldenek át, nem nyomtatják ki. Ezt egy X generációs kollégának sokkal nehezebb elsajátítania, mint nekik.

A fiatalabb generációknál jobban összemosódik a munka és a magánélet, ezek a fiatalok általában már a munkahelyen keresnek és találnak barátokat, közös programokat szerveznek és együtt járnak szórakozni. Nem jellemző rájuk a tipikus „8-tól 5-ig” munkarend, így sokszor előfordul, hogy a leghatékonyabb időszak nem ebbe az idősávba esik.

Válogasd meg, melyik munkára kit alkalmazol!

Ezzel szemben az X generáció szülötteinek nagyobb a munkafegyelmük és türelmesebbek, életkorukból és tapasztalatukból adódóan pedig megfontoltabbak – ezáltal azonban lassabbak is – egy döntés meghozatalában. Ők nem a leggyorsabb, hanem a legjobb megoldásra törekszenek, alaposak, precízek, jobban terveznek és kevesebb hibával dolgoznak. A fiatalok örökké csapongó szellemével szemben ők lojálisak egy munkahelyhez („egy helyen dolgozzák le az életüket”), gyorsabban átlátják az összefüggéseket és a mögöttes adatokat, és hatékonyabb az időgazdálkodásuk is.

Fontos tehát, hogy az adott munkakörben a feladatok kiosztásánál a munkaadó figyelembe vegye a dolgozói életkori és generációs sajátosságait. Érdemes vizsgálni, hogy egy adott munkaterületen személyi szinten ki teljesít jobban, és a legjobb emberre rábízni az adott munkát – nem csak az alapján, hogy miről van papírja, hanem azon egyéni skillek kapcsán is, amik adott esetben nem kerülnek fel az önéletrajzra.

A legfontosabb: az időkelezés

A MOTIMENT szerint ráadásul nem érdemes túlóráztatni a fáradt dolgozót, hanem a munkafolyamatokat kell optimalizálni, a munkakör betöltésére szükséges időt kell harmonizálni a dolgozó személyiségével. Az adott feladatra kijelölt munkatársak különböző folyamatok közötti rotálásával változatosság vihető a munkába. A cég felmérése szerint kimutatható az is, hogy melyik munkavállalónak „mi fekszik jobban”, ki tud például ebéd után is ugyanolyan ritmussal dolgozni, ki az, akinél a legkisebb a helyzetbeilleszkedési veszteség.

Az ember aktivitása változik a nap folyamán - általában reggel aktívabbak a munkavállalók. Forrás: MOTIMENT

Fontos, hogy az elmélyülést igénylő munkákat lehetőleg ne közvetlenül ebéd előttre vagy utánra időzítsük. A közel 3700 főt vizsgáló mérések eredménye alapján elmondható, hogy látványosan csökken a dolgozók aktivitása ebéd előtt, mert ilyenkor sokan már az ebédre gondolnak az éhség miatt, utána pedig jóllakottan egy ideig még kevésbé képesek odafigyelni.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Karrier Meghalt Jacob Rotschild
Privátbankár.hu | 2024. február 26. 16:32
Elhunyt Lord Jacob Rotschild brit nagybefektető, a Rothschild bankárdinasztia tagja. Halálát hétfőn jelentette be a család.
Karrier Munkatársakat keresünk!
Privátbankár.hu | 2023. december 1. 13:50
Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk!
Karrier Orbán Viktor már csak a harmadik: hátrébb csúszott egy fontos listán
Privátbankár.hu | 2023. november 29. 18:13
A Politico idén is rangsorolta Európa legmeghatározóbb embereit.
Karrier Lesújtó véleménnyel vannak a főnökök a beosztottakról, de a másik oldalnak is van véleménye
Privátbankár.hu | 2023. november 16. 19:04
Egészen másként látják a munkahelyi képzéseket a beosztottak és a vezetők egy új amerikai felmérés szerint. Az előbbiek elvárják a munkahelyüktől, hogy ezekkel támogassa a karrierjüket, miközben az utóbbiak legyintenek a dologra.
Karrier Nincs még minden veszve az MSZP szerint
Privátbankár.hu | 2023. október 31. 16:01
Meghatározó erő akar maradni egy kormányváltás idején is a jelentősen meggyengült MSZP. Komjáthi Imrét, a párt társelnökét erről is kérdeztük az ATV napi adásában, fontos munkaerőpiaci és társadalmi kérdések mellett.
Karrier Megvan a Világbank új elnöke
Privátbankár.hu | 2023. május 3. 19:57
A Mastercard egykori vezérigazgatóját, Ajay Bangát választották a Világbank új elnökévé szerdán - közölte a washingtoni székhelyű pénzintézet.
Karrier Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!
Privátbankár.hu | 2023. április 18. 10:18
A Klasszis Lapcsoport (Privátbankár.hu, Mfor.hu, Piac&Profit, Turizmus Online) Professzionális online Sales és Marketing vezetőt keres. Várjuk jelentkezésedet!
Karrier Milliárdos perben hallgatják ki a világ egyik legismertebb médiamágnását
Privátbankár.hu | 2023. január 19. 14:30
 A Fox tévécsatornákat tulajdonló Fox Corp. elnöke, Rupert Murdoch mehet a bíróságra.
Karrier Megvan a reptéri káosz első áldozata
Szakonyi Péter | 2022. szeptember 17. 14:44
Lemondott posztjáról a Schiphol vezérigazgatója, Európa legnagyobb légikikötőjének első embere az immár állandósult reptéri káosz miatt adta be felmondását. Amszterdam mellett London, Frankfurt és Párizs repterei is kaotikus helyzetben voltak a nyári csúcs alatt.
Karrier Óriási veszteség: román színekben folytatja Magyarország egyik legjobb sportolója
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 4. 18:58
A sakkozó Rapport Richárd román színekben folytatja pályafutását - ezt a román szövetség jelentette be vasárnap.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG