4p

Mit remélt Magyarország az EU-tagságtól és mi lett mindebből 20 év alatt?
Devizahitelezés, euróbevezetés, uniós pénzek, kilátások - online Klasszis Klubtalálkozó élőben Medgyessy Péterrel!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is Magyarország korábbi miniszterelnökétől!

2024. április 22. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Külön munkacsoportot alakítanak a kormányzaton belül a Brexit után, Soros György magyarellenes javaslatot tett, a kormány nem vitatkozik a Városligetről - Lázár János kormányinfót tart.

Brexit: megvédi az angliai magyarokat a kormány

Tudomásul vesszi a magyar kormány a brit választók döntését, amely magas részvételi arány mellett született.

Nagy-Britannia kilépése jól szervezett folyamat, ezzel kapcsolatban nincs aggódnivalónk. Hosszú tárgyalás eredménye lesz a kilépés és az új együttműködés kialakítása is – azon dolgozunk, hogy Magyarországnak továbbra is jó szövetségese legyen az ország, mondta Lázár.

Munkacsoportot állítanak fel a kormányzaton belül két feladattal: több 100 ezer magyar tartózkodik ugyanis kint, a legfontosabb, hogy az ő érdekeiket védeni tudja a kormány – ez az egyik feladat. A másik feladat a V4-es együttműködés erősítése ebben a kérdésben.

A kormány és a Fidesz szerint az ellenőrizetlen bevándorlás vezetett a Brexithez, mert a britek elvesztették jogukat és képességeiket, hogy meghatározzák, ki éljen és dolgozzon a szigeten. Ha a bevándorlás kapcsán nem kezeli az EU a határvédelmet, nem biztosítja az országoknak a jogot, hogy maguk döntsenek a kérdésben, annak súlyos következményei lesznek. Teljes tévedés a Wilkommenskultur, Schengen feladása – mondta Lázár. Innen pedig már könnyű volt átkötni a magyar kvótaellenes népszavazásra.

A heti rendes sorosozás is megvolt

Lázár külön blokkot szentelt a kormány legtöbbet szapult ellenségének, Soros Györgynek. Soros szerinte már nem újságcikkekben üzen, hanem közvetlenül is bejelentkezett Európa megmentőjének szerepére: a bevándorlás programszerű megvalósítására tett javaslatot. Lázár szerint a Magyarországnak járó támogatások csökkentését, a bevándorlók eltartására beszedett adót és összesen 30 milliárd euró elköltését javasolta Soros György – ez egy magyarellenes javaslat Lázár János szerint. Aki eddig nem hitte el, hogy Sorosnak köze lenne a bevándorlással kapcsolatos nemzetközi állásfoglalásokhoz, az megnyugodhat, mostanra nyilvánvalóvá vált a tény. Lázár nem érti, miért nem az USA-ban kampányol a bevándorlás mellett Soros.

A kormány nem vitatkozik a Városligetről

Hiába a tiltakozás, a kormány a Városliget kérdését lezárta. Több éves előkészítés után kezdődnek meg az építkezések, minden érvet és ellenérvet meghallgatott Lázár szerint a kormány, ezek alapján a zöldfelület-rekonstrukciót helyezik előtérbe. 20 év távlatában a legnagyobb kertépítészeti projekt keretében újul meg a Liget, növekszik a 15 milliárdos beruházás eredményeként  a zöldfelület, ezért nem világos, ki miért tiltakozik, Lázár politikai szándékot sejt mögöttük.

Lázár utálja, hogy holnap nem dolgoznak a tisztviselők

A közszolgálati tisztviselőkről szóló törvény értelmében a Közszolgálati Tisztviselők Napja a kormánytisztviselőknek munkaszüneti nap. Lázár szerint ez kommunista örökség, bizarr dolog munkaszüneti nappal jutalmazni azt, aki elvégzi a dolgát, de minden szándéka ellenére nem tudta megváltoztatni a törvényt, így marad a szünet.

Kirúgják L. Simon Lászlót, Németh Lászlóné nyugdíjba megy

A személyes barátság ellenére is elégedetlen az örökségvédelem és a kiemelt kulturális beruházások terén elvégzett munkával Lázár János, ezért L. Simon László államtitkár minisztériumi pályafutása véget ér. Kérdésre válaszolva Lázár elmondta: kevesli a területen elért eredményeket és a vári beruházás állásával sem elégedett.

Németh Lászlóné nemzeti pénzügyi szolgáltatásokért és postaügyekért felelős államtitkár pedig azt jelezte, júliustól nyugdíjba megy, ezért lesz váltás a poszton. Várhatóan kap más feladatot a miniszterelnöktől Némethné, akit hosszan méltatott Lázár János. Kérdésre válaszolva elmondta: a Postánál csalás megalapozott gyanújával folyik nyomozás, az esetleges következményekért mind Lázár, mind Némethné vállalja a felelősséget.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Makro / Külgazdaság Kihúz-e minket a csávából Nagy Márton új elképzelése?
Privátbankár.hu | 2024. április 19. 11:29
A Klasszis Média Lapcsoport állandó szerzője, Bod Péter Ákos volt jegybankelnök, egyetemi tanár, közgazdász a nemzetgazdasági miniszter által jegyzett versenyképességi stratégiát elemzi.
Makro / Külgazdaság Kérdezzen Ön is Medgyessy Pétertől - hétfőn, a Klasszis Klubban
Privátbankár.hu | 2024. április 18. 15:13
Ehhez nem kell mást tennie, mint ingyenesen regisztrálni az április 22-én, hétfőn 15:30 órakor kezdődő eseményre.
Makro / Külgazdaság Kalapozásba fogott az ukrán kormány Washingtonban
Mester Nándor | 2024. április 18. 15:01
A Világbank és a Nemzetközi Valutaalap (IMF) tavaszi ülését használja fel az ukrán vezetés, hogy megszerezze a gazdaság stabilizálásához szükséges pénzt vagy annak egy részét. Közben amerikai befektetőkkel is tárgyal az újjáépítési projektekről.
Makro / Külgazdaság Rekordmagas szinten a csehországi személyautó-gyártás
Privátbankár.hu | 2024. április 18. 14:29
Az első negyedévben éves szinten 11,5 százalékkal 394 443 darabra nőtt a személyautó-gyártás Csehországban - közölte a cseh autóipari szövetség csütörtökön Prágában. A közlemény szerint ez az eddigi legmagasabb első negyedévi termelési adat.
Makro / Külgazdaság Fizethetjük majd a gigantikus kamatokat
Privátbankár.hu | 2024. április 18. 12:33
A meghirdetett mennyiségnél 20 milliárd forinttal nagyobb összegben, 50 milliárd forintért értékesített 3, 5 és 10 éves lejáratú államkötvényeket, emelkedő átlaghozam mellett csütörtöki aukcióján az Államadósság Kezelő Központ.
Makro / Külgazdaság A háborúnak van egy eddig nem látott veszélye is
Privátbankár.hu | 2024. április 18. 11:57
Környezeti károkat okozhatnak a rossz kondíciójú, biztosítással nem rendelkező, homályos orosz tulajdoni hátterű árnyékflotta tankerei.
Makro / Külgazdaság Szeretne új autót? Itt vannak az európai piac statisztikái!
Privátbankár.hu | 2024. április 18. 11:28
Csökkent a forgalomba helyezett új autók száma márciusban az egy évvel korábbihoz képest az Európai Unióban az európai autógyártók szakmai képviseleti szervezete, az ACEA honlapjára csütörtökön fölkerült adatok szerint.
Makro / Külgazdaság Újabb inflációs adatok érkeztek, nézze csak!
Privátbankár.hu | 2024. április 18. 10:38
Az OECD-országokban februárban átlagosan 5,7 százalék volt az éves infláció, míg az élelmiszer- és energiaárak nélkül számított maginfláció 6,4 százalékra csökkent.
Makro / Külgazdaság Itt van V. Naszályi Márta válasza a Várnegyed fideszes kerületi lapjára
Kormos Olga | 2024. április 18. 08:11
Budapest I. kerületében már jóval az önkormányzati választások kampányhajrája előtt dúlt a harc. A Várnegyed irányításáért már most négyen jelezték indulásukat, miközben V. Naszályi Márta, a Budavári Önkormányzat polgármestere úgy döntött: a kormánypárt kezébe került kerületi lap ellenében saját hírlevelet indít, és feljelenti Sára Botond főispánt. Sorozatunkban a június 9-i önkormányzati választások legérdekesebbnek ígérkező összecsapásait mutatjuk be.
Makro / Külgazdaság Vigyázat! Hatalmas benzinár-emelés közeleg
Privátbankár.hu | 2024. április 17. 10:17
A 95-ös oktánszámú üzemanyag bruttó 7 forinttal kerül többe péntektől, a gázolaj ára viszont 6 forinttal csökken, így utóbbi lesz már olcsóbb.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG