3p

Mit remélt Magyarország az EU-tagságtól és mi lett mindebből 20 év alatt?
Devizahitelezés, euróbevezetés, uniós pénzek, kilátások - online Klasszis Klubtalálkozó élőben Medgyessy Péterrel!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is Magyarország korábbi miniszterelnökétől!

2024. április 22. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Miközben a Forbes évről évre közzéteszi a világ legnagyobb hatalmú, vagy inkább legnagyobb befolyással rendelkező embereit, készült egy másik felmérés is: a nagyközönség kiket ítél a legfontosabbaknak a közösségi oldalakon. Egész komoly eltérések adódnak.

A Forbes szerint az első három helyen a következők szerepelnek: Putyin orosz elnök, Angela Merkel német kancellár, és Barack Obama amerikai elnök. A Bild.de készített egy összevetést, hogy a közösségi oldalak közül a Facebookon, az Instagramon és a Twitteren kik a legnépszerűbbek, kiket követnek a legtöbben, vagyis hogy a nagyközönség kiket tart a legfontosabbnak.

 

 

Az első helyen még nincs nagy meglepetés, csak egy kis előreugrás: a győztes Barack Obama lett. A Twitteren 65 millióan követik, a Facebookon 45 millióan, az Instagramon 5 millióan. Nincs mese, a nagyközönség szerint ő a világelnök.

A második helyen egy név, amit legtöbben először hallunk: Narendra Modi. A rejtélyes név nem mást takar, mint India miniszterelnökét. És ha belegondolunk, ez nem is meglepő, hisz az indiaiak mégiscsak 1,3 milliárdan vannak, minden hatodik ember indiai. Így, mivel ők lelkes facebookozók, sokan vannak, és népszerű a miniszterelnök, már össze is áll a dolog. A Facebookon 30 millió rajongója van, a Twitteren 15.

Angela Merkel és Narendra Modi indiai miniszterelnök, a 6. és a 2. helyezettek

A harmadik helyezett meglepetésnek tűnik, hisz talán oda is politikust várnánk. Azonban sem politikus, sem popsztár, hanem egy réges-régi Forbes résztvevő, sokáig a világ leggazdagabb embere, a Microsoft-alapító Bill Gates foglalta el az előkelő harmadik helyet. Talán a mesés gazdagság és a sikeres vállalkozás szinonimája lett, ezért tartják oly sokan fontos embernek: a Twitteren 25, a Facebookon 16 millióan.

A listán a negyedik helyen maga Ferenc pápa tartózkodik, de neki nincs Facebook oldala. A Twitteren viszont közel 8 millióan követik, így elnyerte a megtisztelő helyezést.

Az ötödik helyen, számok alapján kissé lemaradva, David Cameron brit miniszterelnök tartózkodik: 1,23 millió Twitter, 0,8 millió Facebook követővel.

David Cameron brit miniszterelnök

A hatodik helyen bukkan fel a Forbes második helyezettje, Angela Merkel. Másfél millió Facebook lájkolóval és 428 ezer Twitter követővel rendelkezik a világ legbefolyásosabb asszonya.

A hetedik helyen a kínai elnök, Xi Jinping, a nyolcadikon Janet Yellen amerikai jegybankelnök, a kilencediken a Google alapító Larry Page szerepel. A kínai elnök valószínűleg sokkal előrébb lenne, ha a kínaiak az indiaiakhoz hasonlóan a nyugati közösségi médiákat preferálnák, de ők, akár csak az oroszok, inkább saját oldalakon mozognak.

Forrás: Ria Novosztyi/Kreml

És feltehetőleg ezért szorult a 10. helyre Putyin elnök is, bár az oroszok 142 milliós összlétszáma csak tizede az indiaiak, ill. a kínaiak seregének, viszont az orosz elnököt sok más ország lakosai is nagyhatalmúnak tartják, nem véletlen, hogy a Forbes első helyét is elfoglalta. Ő a nagy feltörekvő, aki korábban megalázott országát ismét szuperhatalommá tette.

Címkék: Karrier

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Karrier Meghalt Jacob Rotschild
Privátbankár.hu | 2024. február 26. 16:32
Elhunyt Lord Jacob Rotschild brit nagybefektető, a Rothschild bankárdinasztia tagja. Halálát hétfőn jelentette be a család.
Karrier Munkatársakat keresünk!
Privátbankár.hu | 2023. december 1. 13:50
Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk!
Karrier Orbán Viktor már csak a harmadik: hátrébb csúszott egy fontos listán
Privátbankár.hu | 2023. november 29. 18:13
A Politico idén is rangsorolta Európa legmeghatározóbb embereit.
Karrier Lesújtó véleménnyel vannak a főnökök a beosztottakról, de a másik oldalnak is van véleménye
Privátbankár.hu | 2023. november 16. 19:04
Egészen másként látják a munkahelyi képzéseket a beosztottak és a vezetők egy új amerikai felmérés szerint. Az előbbiek elvárják a munkahelyüktől, hogy ezekkel támogassa a karrierjüket, miközben az utóbbiak legyintenek a dologra.
Karrier Nincs még minden veszve az MSZP szerint
Privátbankár.hu | 2023. október 31. 16:01
Meghatározó erő akar maradni egy kormányváltás idején is a jelentősen meggyengült MSZP. Komjáthi Imrét, a párt társelnökét erről is kérdeztük az ATV napi adásában, fontos munkaerőpiaci és társadalmi kérdések mellett.
Karrier Megvan a Világbank új elnöke
Privátbankár.hu | 2023. május 3. 19:57
A Mastercard egykori vezérigazgatóját, Ajay Bangát választották a Világbank új elnökévé szerdán - közölte a washingtoni székhelyű pénzintézet.
Karrier Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!
Privátbankár.hu | 2023. április 18. 10:18
A Klasszis Lapcsoport (Privátbankár.hu, Mfor.hu, Piac&Profit, Turizmus Online) Professzionális online Sales és Marketing vezetőt keres. Várjuk jelentkezésedet!
Karrier Milliárdos perben hallgatják ki a világ egyik legismertebb médiamágnását
Privátbankár.hu | 2023. január 19. 14:30
 A Fox tévécsatornákat tulajdonló Fox Corp. elnöke, Rupert Murdoch mehet a bíróságra.
Karrier Megvan a reptéri káosz első áldozata
Szakonyi Péter | 2022. szeptember 17. 14:44
Lemondott posztjáról a Schiphol vezérigazgatója, Európa legnagyobb légikikötőjének első embere az immár állandósult reptéri káosz miatt adta be felmondását. Amszterdam mellett London, Frankfurt és Párizs repterei is kaotikus helyzetben voltak a nyári csúcs alatt.
Karrier Óriási veszteség: román színekben folytatja Magyarország egyik legjobb sportolója
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 4. 18:58
A sakkozó Rapport Richárd román színekben folytatja pályafutását - ezt a román szövetség jelentette be vasárnap.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG