Hirdetés

Tényleg embertelen körülmények között dolgoznak a buszosok? Válaszolt a BKV

2017. augusztus 02., 14:21
Cimkék
hőség
, BKV
, buszvezető

A szakszervezet intézedéseket sürget a rendkívüli meleg miatt, a közlekedési társaság szerint most is gondoskodnak a munkavállalóikról.

(Illusztráció, archív kép)
(Illusztráció, archív kép)

Mint ahogy arról korábban beszámoltunk, a kánikula miatt azonnali rendkívüli intézkedésekre, akár a menetrend időszakos felfüggesztésére, az első ajtózás átmeneti szüneteltetésére is kérte levélben a BKV és a Volánbusz vezetését az Egységes Közlekedési Szakszervezet. Az EKSZ szerint egyes járatokon embertelen körülmények között, például a tűző napon álló buszban ülve kell várakozniuk a következő fordulójukra a járművezetőknek úgy, hogy még szociális helyiség sincs a közelben. További részletek >>>

A szakszervezet állításaira a BKV Zrt. közleményben reagált. Mint írják, a  rekordokat döntögető hőmérséklet mellett is mindent megtesznek – az utasokat érintő hőterhelés csökkentésén túl – azért, hogy a társaság dolgozóinak a rendkívüli hőségben elviselhetőbb legyen a munkavégzés.

Hirdetés

Víz és citromlé

"Az elmúlt évek során kiemelt figyelmet fordítottunk a munkakörülmények javítására, ezen belül a végállomási tartózkodók csaknem teljes körű klimatizálására. A tartózkodókban hűtött italt biztosítunk járművezetőknek, ezen felül a palackos ásványvíz és citromlé kiosztása is folyamatos" - írja a BKV.

Hozzáteszik azt is, hogy szervezési és intézkedési terv alapján, valamint „hőleváltási” rendszerrel végzik a dolgozóik ellátását, illetve szükség esetén leváltását, valamint egyéb tartalékok mozgósítását. "A hőségriasztástól kezdődően járművezetőink részére biztosítjuk a félreállás, leváltás lehetőségét" - jegyzik meg.

Le a nyakkendővel

A nyári időszakra való tekintettel könnyített formaruha viseletet tették lehetővé. Ennek során a női munkavállalónak a kendő, a férfiak esetében pedig a nyakkendő viselése nem kötelező, továbbá a bermuda nadrág viselése is megengedett.

"Társaságunk a nyári hőségben is mindent megtesz a munkatársak munkakörülményeinek javítására" - zárul a BKV közleménye.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Hitted volna, hány ember nem ült még repülőn?

Hitted volna, hány ember nem ült még repülőn?

Van egy iparág, ami stabilan, egyenletesen növekszik, és vélhetően még igen sokáig ezt is fogj tenni. Ez nem más, mint a repülés, pontosabban légi személyszállítás, és ennek a repülőgépgyártók roppant mód örvendenek. A Boeing vezére szerint az emberiség 20 százaléka repült csak eddig, de jönnek majd a többiek is.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés

Videók

Hirdetés

Utánajártunk

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

  • BUX38228.16+0.55%
    DAX9823.5-2.77%
    EUR/HUF311.610%
    EUR/USD1.08340%
    Arany1118.150%

Szavazás

Idén is 10 ezer forint értékű Erzsébet-utalványt kapnak karácsonyra a nyugdíjasok a kormánytól. Ön szerint kiknek járna még az utalvány?