Hirdetés

Tényleg embertelen körülmények között dolgoznak a buszosok? Válaszolt a BKV

2017. augusztus 02., 14:21
Cimkék
hőség
, BKV
, buszvezető

A szakszervezet intézedéseket sürget a rendkívüli meleg miatt, a közlekedési társaság szerint most is gondoskodnak a munkavállalóikról.

(Illusztráció, archív kép)
(Illusztráció, archív kép)

Mint ahogy arról korábban beszámoltunk, a kánikula miatt azonnali rendkívüli intézkedésekre, akár a menetrend időszakos felfüggesztésére, az első ajtózás átmeneti szüneteltetésére is kérte levélben a BKV és a Volánbusz vezetését az Egységes Közlekedési Szakszervezet. Az EKSZ szerint egyes járatokon embertelen körülmények között, például a tűző napon álló buszban ülve kell várakozniuk a következő fordulójukra a járművezetőknek úgy, hogy még szociális helyiség sincs a közelben. További részletek >>>

A szakszervezet állításaira a BKV Zrt. közleményben reagált. Mint írják, a  rekordokat döntögető hőmérséklet mellett is mindent megtesznek – az utasokat érintő hőterhelés csökkentésén túl – azért, hogy a társaság dolgozóinak a rendkívüli hőségben elviselhetőbb legyen a munkavégzés.

Hirdetés

Víz és citromlé

"Az elmúlt évek során kiemelt figyelmet fordítottunk a munkakörülmények javítására, ezen belül a végállomási tartózkodók csaknem teljes körű klimatizálására. A tartózkodókban hűtött italt biztosítunk járművezetőknek, ezen felül a palackos ásványvíz és citromlé kiosztása is folyamatos" - írja a BKV.

Hozzáteszik azt is, hogy szervezési és intézkedési terv alapján, valamint „hőleváltási” rendszerrel végzik a dolgozóik ellátását, illetve szükség esetén leváltását, valamint egyéb tartalékok mozgósítását. "A hőségriasztástól kezdődően járművezetőink részére biztosítjuk a félreállás, leváltás lehetőségét" - jegyzik meg.

Le a nyakkendővel

A nyári időszakra való tekintettel könnyített formaruha viseletet tették lehetővé. Ennek során a női munkavállalónak a kendő, a férfiak esetében pedig a nyakkendő viselése nem kötelező, továbbá a bermuda nadrág viselése is megengedett.

"Társaságunk a nyári hőségben is mindent megtesz a munkatársak munkakörülményeinek javítására" - zárul a BKV közleménye.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

A csodás olajvagyonra fáj a foguk? Amerika lerohanna egy épülő diktatúrát

A csodás olajvagyonra fáj a foguk? Amerika lerohanna egy épülő diktatúrát

Egyre veszélyesebbé válik a helyzet Venezuelában, ráadásul már az amerikai elnök is lerohanással fenyegeti a jelenlegi legnagyobb ismert olajtartalékkal rendelkező dél-amerikai országot. Közbeszólhatnak más nagyhatalmak, vagy Trump mehet rendet rakni a diktatúra alatt szenvedő Venezuelába? Fellegi Tamással, a Privátbankár.hu elemzőjével beszélgettünk.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés

Napi kommentár - videó

Hirdetés

Utánajártunk

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

 • BUX36969.15-0.59%
  DAX9823.5-2.77%
  EUR/HUF311.610%
  EUR/USD1.08340%
  Arany1118.150%

Heti várható események, adatok

 • augusztus 14
  Ipari termelés (11:00)
  Ipari termelés (év/év)
  augusztus 15
  KSH: mezőgazdasági termelői árak (június)

  GDP (negyedéves, előzetes adat)
  Kiskereskedelmi forgalom (június)
  Bankszünnap
  Bankszünnap
  augusztus 16
  KSH: GDP (második negyedév, előzetes adat)
  GDP (előzetes adat, második negyedév)
  Olajtartalékok
  augusztus 17

  Munkanélküli segély adatok
  Első alkalommal munkanélküli segélyért folyamodók
  augusztus 18
  Termelői árak (június)

Szavazás

Ön szerint létezik globális felmelegedés?