Hirdetés

Új élet vár a tanárokra: érkeznek a megemelt fizetések

2017. október 05., 11:43

A napokban utalják a már megemelt béreket a pedagógusok számláira.

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára, Rétvári Bence jelentette be a pedagógusok világnapján, hogy a napokban utalják a tanároknak az életpálya alapján megemelt bérüket. Elsőként a pedagógusok számára indították el az életpályát és a béremelést, öt év alatt ennek köszönhetően  mintegy 50 százalékkal nőttek a keresetek.

Rétvári  hozzáfűzte: ez jóval magasabb, mint a GDP emelkedése és az átlagfizetések növekedése,  a kormány összesen 350 milliárdot fordított az életpálya megvalósítására. Jelezte: a jövő évre 117 milliárddal többet különítettek el a költségvetésben az oktatásra, mint az ideire.

Hirdetés
Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Hatalmas fa és családlátogatás - hogy karácsonyoznak a magyarok?

Hatalmas fa és családlátogatás - hogy karácsonyoznak a magyarok?

Magyarországon a legtöbb ember nagy karácsonyfát választ, amit aztán a nappaliban állít fel. A Szenteste túlnyomórészt szűk családi körben telik, jóllehet, a megkérdezettek csaknem 4%-a egyedül ünnepel – derül ki az Otthontérkép.hu legfrissebb, kérdőíves kutatáson alapuló összefoglalójából.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés

Videók

Hirdetés

Utánajártunk

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

  • BUX38657.37+0.11%
    DAX9823.5-2.77%
    EUR/HUF311.610%
    EUR/USD1.08340%
    Arany1118.150%

Szavazás

Idén is 10 ezer forint értékű Erzsébet-utalványt kapnak karácsonyra a nyugdíjasok a kormánytól. Ön szerint kiknek járna még az utalvány?