3p
Tovább pörögnek az olimpiai játékok, ma is sok magyar sportolóért lehet majd szorítani. A kajak-kenusok elkezdtek igazán formába lendülni, de a címvédő Pars Krisztián is már a döntőben várja a kalapácsvetők következő összecsapását. Egy dolog biztos, unatkozni ma sem fogunk, ráadásul akár három-négy magyar érem is születhet ma.
MTI Fotó: Kovács Tamás

A tegnapi nap talán legfontosabb eseménye az volt, hogy mind Pars Krisztián, mind Kozák Danuta eséllyel készülhet londoni címének megvédésére, Kozáknak ez már a második aranyat jelentené, mivel a Szabó Gabriellával ötszázon megszerzett páros arany mellé most elhozná a táv egyéni első helyét is.

Szépet ment a kajak-kenu szakág többi versenyzője is, az olimpiai újonc, egyébként világbajnok Molnár Péter, Tótka Sándor duó középfutamát megnyerve biztosan ott lesz a férfi kajak kettesek kétszáz méteres sprint döntőjében, csakúgy, mint az egy kilométeres távon induló Hufnágel Tibor, Ceiner Benjámin páros, akik egy harmadik hellyel jutottak tovább középfutamukból. A jól kezdő sprintkenus Hajdú Jonatán a C-1 kétszázas középfutamában csak a negyedik lett, így a B-döntőben versenyezhet majd tovább.

A bronzéremért játszhat a magyar női vízilabda-válogatott a riói olimpián, miután az elődöntőben 14-10-re kikapott a címvédő és világbajnok amerikai csapattól. Bíró Attila együttesének így sincs oka a szégyenkezésre, a magyar lányok jobban meg tudták szorítani az Egyesült Államokat, mint a tornán bármelyik másik csapat. A magyarok így - akárcsak nyolc évvel ezelőtt Pekingben, valamint a legutóbbi londoni olimpián - a bronzcsatában lesznek érdekeltek.

Mi lesz ma?

Nagyon kell majd figyelni a kajak-kenu pályákra, a délután 2-kor kezdődő futamokban szinte végig érdekeltek vagyunk. Először a férfi kajak kettesek ezer méteres döntőjében Hufnágel Tibornak és Ceiner Benjáminnak lehet szurkolni 14.08-kor, majd negyed háromtól Hajdú Jonatán száll vízre a C-1 kétszáz méteres B-döntőjében.

14.39-kor férfi kajak párosunk száll vízre a kétszáz méter döntőjében, a világbajnok Molnár Péter, Tótka Sándor duótól egyáltalán nem elképzelhetetlen az éremszerzés, bár a mezőny nagyon erős.

A kajak-kenus napot befejező versenyszám az ötszázas kajak egyesek döntője, itt már a középfutamban sem nagyon tudták megközelíteni ellenfelei Kozák Danutát. Ez valószínűleg néhány perccel három után kezdődik majd.

Birkózás, öttusa

A birkózócsarnokban, a 2-es Karióka Arénában befejeződnek a nők küzdelmei. Magyar részről a 63 kilós Sastin Mariannának és a 75 kilós Németh Zsanettnek lehet majd szorítani. Sastin a magyar női birkózás történetének legkiemelkedőbb alakja, világ- és Európa-bajnokságokon kilenc érmet szerzett már, köztük 2013-ban vb-aranyat. Csupán olimpián nem állt még dobogóra, most azonban egyértelműen éremért utazott el harmadik ötkarikás versenyére.

A férfi vízilabda-válogatott a negyeddöntős vereség után az 5-8. helyért először a házigazda brazilokkal csap össze, s a magyar triatlonosok is megkezdik szereplésüket: ezen a napon férfiak versenyét rendezik ifj. Faldum Gáborral és Tóth Tamással.

Az Olimpiai Stadionban Szabó Barbara a magasugrás selejtezőjében lesz érdekelt, a dobogóra hajtó öttusázók - Kovács Sarolta, Földházi Zsófia, Marosi Ádám és Demeter Bence - pedig a rangsoroló vívással kezdik meg háromnapos ötkarikás viadalukat.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Karrier Meghalt Jacob Rotschild
Privátbankár.hu | 2024. február 26. 16:32
Elhunyt Lord Jacob Rotschild brit nagybefektető, a Rothschild bankárdinasztia tagja. Halálát hétfőn jelentette be a család.
Karrier Munkatársakat keresünk!
Privátbankár.hu | 2023. december 1. 13:50
Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk!
Karrier Orbán Viktor már csak a harmadik: hátrébb csúszott egy fontos listán
Privátbankár.hu | 2023. november 29. 18:13
A Politico idén is rangsorolta Európa legmeghatározóbb embereit.
Karrier Lesújtó véleménnyel vannak a főnökök a beosztottakról, de a másik oldalnak is van véleménye
Privátbankár.hu | 2023. november 16. 19:04
Egészen másként látják a munkahelyi képzéseket a beosztottak és a vezetők egy új amerikai felmérés szerint. Az előbbiek elvárják a munkahelyüktől, hogy ezekkel támogassa a karrierjüket, miközben az utóbbiak legyintenek a dologra.
Karrier Nincs még minden veszve az MSZP szerint
Privátbankár.hu | 2023. október 31. 16:01
Meghatározó erő akar maradni egy kormányváltás idején is a jelentősen meggyengült MSZP. Komjáthi Imrét, a párt társelnökét erről is kérdeztük az ATV napi adásában, fontos munkaerőpiaci és társadalmi kérdések mellett.
Karrier Megvan a Világbank új elnöke
Privátbankár.hu | 2023. május 3. 19:57
A Mastercard egykori vezérigazgatóját, Ajay Bangát választották a Világbank új elnökévé szerdán - közölte a washingtoni székhelyű pénzintézet.
Karrier Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!
Privátbankár.hu | 2023. április 18. 10:18
A Klasszis Lapcsoport (Privátbankár.hu, Mfor.hu, Piac&Profit, Turizmus Online) Professzionális online Sales és Marketing vezetőt keres. Várjuk jelentkezésedet!
Karrier Milliárdos perben hallgatják ki a világ egyik legismertebb médiamágnását
Privátbankár.hu | 2023. január 19. 14:30
 A Fox tévécsatornákat tulajdonló Fox Corp. elnöke, Rupert Murdoch mehet a bíróságra.
Karrier Megvan a reptéri káosz első áldozata
Szakonyi Péter | 2022. szeptember 17. 14:44
Lemondott posztjáról a Schiphol vezérigazgatója, Európa legnagyobb légikikötőjének első embere az immár állandósult reptéri káosz miatt adta be felmondását. Amszterdam mellett London, Frankfurt és Párizs repterei is kaotikus helyzetben voltak a nyári csúcs alatt.
Karrier Óriási veszteség: román színekben folytatja Magyarország egyik legjobb sportolója
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 4. 18:58
A sakkozó Rapport Richárd román színekben folytatja pályafutását - ezt a román szövetség jelentette be vasárnap.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG