Hirdetés

Valami történt: az ország, ahol a nők többet keresnek, mint a férfiak

2017. november 28., 11:29

Rengeteget lehet hallani a világban a nemek közti egyenlőség kérdéséről.

A nemek közti bérszakadék egy létező probléma az egész világban, kivéve egyetlen országot. Észak-Írországban a nők 2010 óta többet keresnek, mint a férfiak, 2017-re ez a különbség már 3,4 százalékra nőtt, ami egyáltalán nem jelentéktelen – derül ki a statista.com adataiból.

Forrás: statista.com
Forrás: statista.com

Európa többi részében ez a különbség lényegesen nagyobb, ahogy azt korábban is megírtuk a Privátbankár.hu-n, az Európai Unióban átlagosan 16,3 százalékkal keresnek kevesebbet a nők, mint a férfiak. A legnagyobb különbséget Észtországban (26,9%) mérték, míg a legkisebbet Luxembourgban és Olaszországban.

Mi újság itthon?

Magyarországon a fizetésbeli különbség 14 százalék, ezzel egyébként az európai átlag alatt vagyunk. Viszont ugyanabban a pozícióban óriásiak az eltérések a fizetésekben, míg egy férfi vezető óránként 11,5 eurót (kb. 3560 forint) kap, addig egy női vezető csak 7,7 eurót (kb. 2390 forint).

Hirdetés
Forrás: Eurostat
Forrás: Eurostat
Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Mi a magyarok legfőbb versenyelőnye? – interjú

Mi a magyarok legfőbb versenyelőnye? – interjú

Sok vállalkozás szeretne tőkét a növekedéshez, de a szervezetüknek, működésüknek is meg kell ehhez felelnie, nem lehet kisvállalati struktúrával nagyvállalatot működtetni – derült ki a Qualysoft Holding és a CNC Rapid vállalkozásokkal készített interjúnkban. Kiderült az is, mit tartanak a magyarok legfőbb versenyelőnyének, és hogyan küzdenek meg a munkaerő-hiánnyal.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés

Videók

Hirdetés

Utánajártunk

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

  • BUX38232.56-0.3%
    DAX9823.5-2.77%
    EUR/HUF311.610%
    EUR/USD1.08340%
    Arany1118.150%

Szavazás

Idén is 10 ezer forint értékű Erzsébet-utalványt kapnak karácsonyra a nyugdíjasok a kormánytól. Ön szerint kiknek járna még az utalvány?