3p

Mi legyen a pénzünkkel? Tegyük állampapírba? Részvénybe? Ingatlanba? Kriptóba?
A befektetésektől a vagyonkezelésig - újra itt a Klasszis Klub Live!

Jöjjön el személyesen, találkozzon neves szakértőkkel vagy csatlakozzon online!

2024. március 27. 17:00

Részletek és jelentkezés itt!

Az élethosszig tartó tanulás fő üzenete ma aktuálisabb, mint valaha: a gyorsan változó világban a biztos elhelyezkedéshez elengedhetetlen az ismeretszerzés, és kompetenciáink folyamatos fejlesztése. Íme néhány érv az élethosszig tartó tanulás mellett.

 

A gyors társadalmi-technológiai változások miatt a munkavállalóknak ma már nem elegendő egyszer elsajátítaniuk a szakmájukat. Fontos megtanulni az alapokat, de a képzés nem ér véget az iskolarendszerből való kilépéssel, hiszen a világ fejlődése sem áll meg ezzel. Dr. Dobay Péter, a Perfekt Zrt. szakértője szerint a piacképes, rendszeresen frissített tudás elengedhetetlen, hiszen ma már a legegyszerűbb irodai alkalmazások is gyakran frissülnek, nem is beszélve az ennél komplexebb területekről, például az adózási szabályok változásáról. Miért érdemes magunkat folyamatosan képezni? Íme, a képzési szakember érvei az élethosszig tartó tanulás mellett.

 

Új oldalunkat ismerhetjük meg

A szakmánkban eltöltött évek vagy évtizedek alatt hajlamosak vagyunk túlzottan egy területre fókuszálni. Azzal, hogy visszatérünk az iskolapadba, számos rejtett kompetenciára derülhet fény. Így a kiváló nyelvérzékre, magabiztos előadói készségekre, de akár a technológiai újítások iránti fogékonyságunkra is. Érdemes tehát maximális nyitottsággal keresni az új kihívásokat.

Nagyobb rálátásunk lesz a lehetőségeinkre

Sokakkal előforduló probléma, hogy mélyen beletemetkeznek munkájukba, és teljesen elzárkóznak a külső környezettől. Azzal, hogy ismét képezzük magunkat, nemcsak tudásunkat frissíthetjük fel, hanem új élményekkel gazdagodhatunk. Kitárul előttünk a világ, megismerhetjük az aktuális piaci trendeket szakmai és munkaerő-piaci szempontból egyaránt.

Jobban megismerhetjük az elvárásokat is

A folyamatos tanulás modellje mindenkit arra ösztökél, hogy figyelemmel kövesse az aktuális munkaerő-piaci trendeket, ezáltal lépést tartva a szakmai elvárásokkal. Még a legjobb szakembereknek is szükségük van arra, hogy időről-időre bővítsék ismereteiket, akár egy új szabályozás vagy éppen egy forradalmi szoftver megismerésével. A piaci trendek ismeretében pedig sokkal nagyobb mozgásterünk lesz szakmai ambícióink kibontakoztatására. Az egymásra épülő közgazdasági szakképesítések például kitűnően tervezhető karrierlehetőséget jelentenek” – hangsúlyozza a szakember.

Magabiztosabbá tesz a fejlődés

A tudásból fakadó önbizalom nemcsak szakmai teljesítményünkre van pozitív hatással, hanem önértékelésünk szempontjából is különösen fontos. A szakmai hozzáértéssel járó munkahelyi presztízs komoly motivációs tényezőt jelent a mindennapokban, az ebből fakadó sikerélmény pedig újabb kihívások keresésére ösztönöz bennünket.

Növeli elhelyezkedési esélyeinket

A gazdasági változásokhoz a munkavállalóknak is alkalmazkodniuk kell, és minél hatékonyabban teszi ezt valaki, annál nagyobb előnyt szerez másokkal szemben a munkaerőpiacon. Bármikor érdemes például elgondolkodni OKJ-s képzésen, hiszen ezekkel új szakmát is tanulhatunk, de az egymásra épülő tanfolyamok kiváló lehetőséget jelentenek arra is, hogy tovább specializálódjunk szakterületünkön. Az állandó munkaerőhiány és a hiányszakmák miatt pedig még nagyobb a kereslet a jó szakemberek iránt. Dr. Dobay Péter, a Perfekt képzési szakembere szerint egy új szakképzés elvégzése nemcsak a munkaerőpiacon növeli a munkavállaló értékét, hanem sikerélményt is ad, amely szintén növeli az elhelyezkedési lehetőségeket.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Karrier Meghalt Jacob Rotschild
Privátbankár.hu | 2024. február 26. 16:32
Elhunyt Lord Jacob Rotschild brit nagybefektető, a Rothschild bankárdinasztia tagja. Halálát hétfőn jelentette be a család.
Karrier Munkatársakat keresünk!
Privátbankár.hu | 2023. december 1. 13:50
Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk!
Karrier Orbán Viktor már csak a harmadik: hátrébb csúszott egy fontos listán
Privátbankár.hu | 2023. november 29. 18:13
A Politico idén is rangsorolta Európa legmeghatározóbb embereit.
Karrier Lesújtó véleménnyel vannak a főnökök a beosztottakról, de a másik oldalnak is van véleménye
Privátbankár.hu | 2023. november 16. 19:04
Egészen másként látják a munkahelyi képzéseket a beosztottak és a vezetők egy új amerikai felmérés szerint. Az előbbiek elvárják a munkahelyüktől, hogy ezekkel támogassa a karrierjüket, miközben az utóbbiak legyintenek a dologra.
Karrier Nincs még minden veszve az MSZP szerint
Privátbankár.hu | 2023. október 31. 16:01
Meghatározó erő akar maradni egy kormányváltás idején is a jelentősen meggyengült MSZP. Komjáthi Imrét, a párt társelnökét erről is kérdeztük az ATV napi adásában, fontos munkaerőpiaci és társadalmi kérdések mellett.
Karrier Megvan a Világbank új elnöke
Privátbankár.hu | 2023. május 3. 19:57
A Mastercard egykori vezérigazgatóját, Ajay Bangát választották a Világbank új elnökévé szerdán - közölte a washingtoni székhelyű pénzintézet.
Karrier Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!
Privátbankár.hu | 2023. április 18. 10:18
A Klasszis Lapcsoport (Privátbankár.hu, Mfor.hu, Piac&Profit, Turizmus Online) Professzionális online Sales és Marketing vezetőt keres. Várjuk jelentkezésedet!
Karrier Milliárdos perben hallgatják ki a világ egyik legismertebb médiamágnását
Privátbankár.hu | 2023. január 19. 14:30
 A Fox tévécsatornákat tulajdonló Fox Corp. elnöke, Rupert Murdoch mehet a bíróságra.
Karrier Megvan a reptéri káosz első áldozata
Szakonyi Péter | 2022. szeptember 17. 14:44
Lemondott posztjáról a Schiphol vezérigazgatója, Európa legnagyobb légikikötőjének első embere az immár állandósult reptéri káosz miatt adta be felmondását. Amszterdam mellett London, Frankfurt és Párizs repterei is kaotikus helyzetben voltak a nyári csúcs alatt.
Karrier Óriási veszteség: román színekben folytatja Magyarország egyik legjobb sportolója
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 4. 18:58
A sakkozó Rapport Richárd román színekben folytatja pályafutását - ezt a román szövetség jelentette be vasárnap.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG