1p
KKV
Ősztől minden taxinak sárgának kell lennie. Bár azt még nem tudni, hogy a sárga melyik árnyalata lesz a nyerő, az biztos, hogy a taxisoknak rendesen zsebbe kell nyúlni, ha nem akarnak kilógni a sorból - ezt egyébként nem is tehetik. A nagy kérdés csak az, hogy fényeztessék vagy fóliáztassák az autót. A taxisok már eldöntötték.

Áprilisban fogadta el a Fővárosi Közgyűlés az októbertől életbe lépő taxirendeletet. Ahogy a Privátbankár korábban többször is beszámolt róla, nemcsak a tarifák változnak ősztől, hanem az autókat is egységesítik.

Az új szabályok szerint csak olyan autóval lehet majd taxizni, amelyiknek legalább 430 literes csomagtere van, a motorja minimum 80 lóerős és a környezetvédelmi besorolás alapján Euro IV-es, 2018-tól pedig Euro V-ös normákat teljesíti. Taxizni pedig legfeljebb 10 éves autóval lehet.

Azonban bizonyos paraméterek még változhatnak. Azt egyelőre nem tudni, hogy mikor, mert a főpolgármester szerdán visszavonta a taxirendelet módosítására vonatkozó javaslatát, mert még egyeztetnek az érintettekkel. A most visszavont javaslat egyébként engedte volna, hogy bizonyos feltételekkel csak 2015 júliusától lenne maximálva 10 évben az autó kora. Addig maximum 15 éves autóval is lehet utasokat szállítani. A fővárosban jelenleg működő, több mint 3700 taxisának  azonban egyvalami - legalábbis a jelenlegi állás szerint - nem változna. Minden autót sárgára kell festeni.

Festeni? Azt is lehet

A taxisok, ha folytatni akarják, két megoldás közül választhatnak. Az egyik, hogy átfényeztetik az egész autót. Ez ugyan radikális választásnak tűnik, de vannak előnyei. Például az, hogy normál esetben csak olyan karosszéria-elemet lehet fényezni, ami megfelelően lett előkészítve, vagyis az elemek sérüléseit, korrodálódását is kijavítják. Így mire elkészül az autó, újabb éveket nyerhet a tulajdonos, hiszen a karosszéria - legalábbis kívülről - teljesen megújul. Ez pedig ránézésre is feltűnő lesz - bár természetesen ennek ára van.

Halló! Mennyiért fényeznének le egy Borát?

Több cégnél is érdeklődtünk, hogy mennyibe fájna egy komplett fényezés. Mi egy Volkswagen Bora 1.6-os személyautóra kértünk ajánlatot a méretek miatt - a képen látható autó ugyanis megfelel a már említett paramétereknek, legalábbis a karosszéria szempontjából. A motor környezetvédelmi besorolása meg most úgyis lényegtelen. A Bora egy olyan "sem nem nagy, sem nem kicsi" autó ebben a kategóriában.

 

Feltételezve, hogy egy 6-8, esetleg 10 éves autónál nem múltak el nyomtalanul az évek, számolni kell a különböző sérülésekkel. Ezek lehetnek kőfelverődések, sárvédő-horpadások, esetleg egy-egy elem karcolódása, vagy a festék lepattogzása. Ezeket a fényezés előtt természetesen javítani kell. A már említett Borára így több mint 375 ezer forint plusz áfás ajánlatot  kaptunk, ami akár csaknem a duplája is lehet, ha olyan elemeket is lefényeztetünk, amiket eleve gyárilag sem fényeztek le, de nekünk tetszene. Az ár akril festékre és normál lakkozásra vonatkozik, egy évre szóló garanciával.

Az elejét biztosan javítani kell

Egy sokat használt autónál, mint egy taxi, vannak sérülések - mondta a Privátbankárnak Kárpáti Gábor, a Dukko 205 Kft. ügyvezetője. A leggyakrabban ugyanis a két első sárvédőt, a lökhárítót és a motorháztetőt kell javítani. Kárpáti Gábor, anélkül, hogy látta volna a már említett autót, azt mondta, hogy 3-400 ezer forint plusz áfába kerülne a fényezés - ebben már említett javítások is benne vannak. Viszont 3-4 nap múlva újszerű autóval távozhatunk a műhelyből.

Van más út is

A taxisok azonban nemcsak a fényezőműhelyekbe indulhatnak el: akár sárgára is matricázhatják az autójukat. Sőt, már most is van olyan cég, ami kifejezetten a taxisoknak kínál különböző fólia-csomagokat. Egy olcsóbb csomag akár már 150 ezer forint plusz áfáért elérhető, amiben garantálják, hogy két nap alatt új köntöst kap az autó. Ráadásul 3 éves garanciát is adnak, ami azt jelenti, hogy három év múlva, ha leveszik a fóliát, akkor nem sérül az eredeti fényezés. Persze ettől van drágább csomag is, amire már hosszabb garancia jár.

Az autót ugyanis teljesen át lehet színezni karosszéria-fóliával is. Ezt ugyanúgy ragasztják, mint az üvegre való fóliát. Ez az eljárás egyébként a tuningőrültek körében is egyre népszerűbb - nem csak olcsóbb, hanem ha megunják a színt, csak le kell szedni a fóliát. Persze ennek az eljárásnak is ára van.

100-200 ezer forint - nagyjából ennyiért lehetne a Borát lefóliázni. Matus Gergely, a kocsiszin.hu munkatársa elmondta, hogy ez csak egy becsült összeg, ami nem veszi figyelembe a karosszéria állapotát, az esetleges javítások ugyanis ezesetben is növelhetik az árat. Kisebb hibákat, például karcolásokat viszont el lehet takarni a matricával. Ha viszont jó minőségű fóliát rakatunk az autóra, akkor az korlátlan ideig maradhat fenn, az eredeti fényezést nem roncsolja, állítja Matus Gergely. Hozzáteszi, hogy az árak akár csökkenhetnek is, hiszen, ha nagy tételben vásárolnak fóliát, akkor ők is olcsóbban kapják meg. Azzal kell számolni, hogy egy autót 2-3 nap alatt tudnak lefóliázni.

Sárga, de milyen?

A fényezők könnyű helyzetben vannak, mert bármilyen sárgát ki tudnak keverni. A fóliás cégeknek azonban nem mindegy, milyen sárgát rendelnek. Egyelőre ugyanis nincsenek meg az adott színsémák. Sok taxis is csak erre vár - név nélkül többen is elmondták, mitől sárgulnak őszre. Egyikük már az "új" autót is megvette, ami egyelőre áll a garázsban, hiszen nem tudja megcsináltatni a szükséges módosításokat. Az viszont biztos, hogy fóliáztatni fogja az autót, mert olcsóbb. Addig meg használja a mostani autóját.

 

Forrás: kocsiszin.hu

Egy másik taxis most még azt sem tudja, hogy milyen autóra cserélje a mostanit, merthogy azzal már nem dolgozhat tovább, hiába van jó állapotban. Az viszont biztos, hogy szintén a fóliát választja majd. Több társa is ezt nyilatkozta. A nem reprezentatív felmérés szerint a taxisok szinte kivétel nélkül a fóliát választják majd. Még akkor is, ha ugyanannyiba kerülne, mint a fényezés. A magyarázat pedig nagyon egyszerű.

A fólia előnye, legalábbis a taxisok szerint, pont az, hogy relatív könnyen és olcsón - körülbelül 40-60 ezer forintért - leszedhető. Ennek igazából akkor van jelentősége, ha mondjuk új autóval akar taxizni a régit pedig eladná. Gyaníthatóan egy "taxisárga" autóért, amiről lerí, hogy mire használták, nem tolonganak majd a vevők. Az újrafényezés pedig semmivel sem kerülne kevesebbe, mint most.

A rovat támogatója a 4iG

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

KKV Hogyan lett kis garázscégből milliárdos vállalkozás?
Privátbankár.hu | 2023. december 19. 11:41
Állócsillagok és újhullámos trónkövetelők.
KKV Itt a Cégépítők társasjáték: most eldől, ki kaszál az üzleti évben!
Natív tartalom | 2023. december 4. 10:26
Piaci rést betöltő társasjáték jelent meg október 25-én: a Cégépítők társasjáték megszületéséről és játékmenetéről Egerszegi Krisztiánnal, a MiniCRM tulajdonosával, a Cégépítők alapítójával beszélgettünk.
KKV Széchenyi Kártya Program: megduplázták a hitelkereteket
Privátbankár.hu | 2023. augusztus 1. 11:18
Sokkal nagyobb hitelkeretet kapnak a kkv-k a Széchenyi Kártya Program keretében. A kamat a futamidő végéig 5 százalék. 
KKV Kezdj újult erővel a nyári szabadság után!
Márkázott tartalom | 2023. június 27. 11:32
  Ha még most vagy csak a hosszabb lélegzetvételű nyaralás előtt, akkor minden bizonnyal minden munkával kapcsolatos témától a falnak mennél. Teljesen érthető módon érzed azt, hogy telítődtél, hiszen már javában az év második felében járunk, és a megfeszített munkatempóból még nem is igazán tudtál alább engedni.
KKV Vigye sikerre vállalkozását, alkalmazzon business mentort!
Natív tartalom | 2023. június 8. 10:01
A business mentor nem varázsló, ám mégis rendkívül fontos szerepet játszhat több, a hazai kkv-szektort rendkívüli mértékben érintő konfliktushelyzet kezelésében. Közreműködésével a vállalatok tulajdonosai és vezetői olyan külső támogatást kaphatnak, amely segíti őket a tudatosabb vállalatvezetésben és előmozdítja üzleti és személyes fejlődésüket. A Budapesti Gazdasági Egyetem rendhagyó szakirányú továbbképzéséről annak vezetőjével és egyik hallgatójával beszélgettünk.
KKV A K&H szerint az uniós pályázatok körüli zűrzavar nem ártott
Privátbankár.hu | 2023. május 24. 14:14
Az uniós pályázatok körüli bizonytalanság csak kismértékben vetette vissza a cégek bizakodását, mintegy felük továbbra is reálisnak tartja, hogy ilyen forráshoz juthat - közölte a K&H magyarországi mikro, kis- és középvállalkozások (kkv) bizalmi indexe első negyedévi eredménye alapján.
KKV Megnyitják a pénzcsapot a magyar cégeknek: milliárdokat érő bejelentést tett egy bank
Privátbankár.hu | 2023. május 10. 17:14
Jelentős beruházási hitelkeretről állapodott meg az UniCredit.
KKV Jó szakemberből gyenge vállalkozó lesz? – interjú
Natív tartalom | 2023. április 4. 12:02
Egerszegi Krisztián Jövőkép című könyvének megjelenése kapcsán készült interjúnk második részében beszélgetünk a vállalkozók 90 százalékáról, a magukat halálra hajszoló emberekről, és arról is, mit tanácsol a bölcs varázsló a gonosz sárkány legyőzéséhez.
KKV Jövőkép nélkül csak szenvedés lesz, nem sikercég – interjú
Natív tartalom | 2023. március 22. 10:07
Ami tíz évvel ezelőtt még működött a magyar cégek számára, az tíz év múlva egyáltalán nem lesz elegendő, avagy hamarosan megérkezik az üzleti regény arról, hogy miért kulcsfontosságú a hazai vállalkozók számára egy jól megformált jövőkép. Egerszegi Krisztiánnal, a MiniCRM cégvezetőjével és a Cégépítők alapítójával beszélgettünk Jövőkép című könyve megjelenése előtt.
KKV Csak a bizonytalanság biztos a kisvállalkozásoknál
Privátbankár.hu | 2023. február 3. 16:24
A kormány új hitelprogramról döntött a Baross Gábor újraiparosítási program keretében. Az elszálló kamatok mellett ez komoly segítséget jelenthet a kisvállalkozások számára, amelyek helyzete meglehetősen bizonytalan lett az utóbbi időben. Az ATV Start vendégeként Perlusz László, a VOSZ főtitkára és kollégánk, Király Béla beszélt a hazai vállalkozások helyzetéről.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG