5p

Mi legyen a pénzünkkel? Tegyük állampapírba? Részvénybe? Ingatlanba? Kriptóba?
A befektetésektől a vagyonkezelésig - újra itt a Klasszis Klub Live!

Jöjjön el személyesen, találkozzon neves szakértőkkel vagy csatlakozzon online!

2024. március 27. 17:00

Részletek és jelentkezés itt!

KKV
Az utóbbi években soha nem látott alacsony szintet ért el a munkanélküliség Magyarországon, ami egyúttal azt is jelenti, hogy a munkaerőhiány problémáját egyre jelentősebbnek érzik a hazai cégvezetők. "Nincs, aki dolgozzon" - a vállalatok minden ágazatban leginkább ezt tartják a növekedést fékező legfontosabb tényezőnek. Mi lehet a kiút egy ilyen piaci környezetben? Hogyan lesz mégis új emberünk?

Szeptemberben történelmi csúcsra ért Magyarországon a foglalkoztatottak száma. A Központi Statisztikai Hivatal adatai szerint eléri a 4,44 milliót az állással rendelkezők száma. A szakemberek 4 százalék körüli munkanélküliségi rátát várnak erre az évre, amely 2018-ban akár 3,8 százalékig süllyedhet.

Ezzel párhuzamosan az elmúlt néhány hónapban szinte valamennyi magyarországi üzletben megjelent egy felirat: munkaerőt felveszünk! Borsod megyében például havi bruttó félmilliós fizetést ajánlott a tornanádaskai polgármester nemrég annak, aki óvónőnek jelentkezik a faluba. Noha csak egy kiragadott példa, de szintén a munkaerőhiányra utal az a tény is, hogy csökkennek a jelentkezők irányában támasztott elvárások is: a meghirdetett pozíciók 65,5 százalékban elegendő a közép, vagy alapfokú végzettség. Az állások több mint háromnegyedénél egyáltalán nem elvárás a tapasztalat, illetve 1-3 év hasonló munkakörben betöltött idővel is beérik a munkáltatók.

A szándék megvan

A hazai mikro-, kis- és középvállalkozások várakozásait vizsgáló index ugyanakkor azt mutatja: erősödött a kkv-k létszámbővítési szándéka és a közterhekkel kapcsolatban is derűlátóbbak lettek, míg a pénzügyeket tekintve enyhén növekvő árbevétellel, de alacsonyabb profittal terveznek a következő egy évben. Megduplázódott a több mint 4 fős létszámbővítésben gondolkodók aránya is, összességében pedig a cégek több mint harmada tervez új munkaerőt felvenni.

Egy másik felmérés is hasonló eredményre jutott. A hazai cégek kétharmada jelentős problémának érzékeli ezt a helyzetet, és mindössze 16 százalékuk látja már csak azt, hogy saját ágazatában nem probléma a munkaerőhiány.  A szakképzett munkaerő hiánya nemcsak az építőipar sajátossága. A közép-magyarországi régióban hiányszakma például az asztalos, a hegesztő, a női és férfi szabó, a pék, a villanyszerelő, a kertész, de hiány van gyakorló ápolókból, magasépítő technikusból is.

A béremelés nem elég?

A hazai bérek bár igen szép ütemben nőnek, a kormány 2016-ban kétéves minimálbér-megállapodást is kötött a szakszervezetekkel és a munkaadókkal. Ennek eredményeképpen jelentős minimálbér- és garantált bérminimum-emelés történt 2017-ben és lesz további is 2018-ban. A cégvezetők szerint azonban a minimálbér emelése nem elégséges a munkaerőhiány megállításához.

Másfelől viszont a hiány ellenére a magyar gazdaság továbbra is közel 700 ezer fős munkaerő-tartalékkal rendelkezik, ha a dolgozni szándékozó inaktívak, a közfoglalkoztatottak, a külföldre ingázók és a munkanélküliek számát nézzük.

Nem beszélve arról, hogy a szakértők szerint a következő időszakban még inkább hangsúlyosabbá válik az oktatás fejlesztésének kérdése, miközben egyre nagyobb arányban próbálják bevonni az oktatásba a leszakadó rétegeket is – ez elengedhetetlen, amennyiben a magyar gazdaság fel kíván zárkózni a fejlett európai gazdaságok foglalkoztatási szintjéhez.

Drága egy új kolléga – keressünk fiatal tehetségeket!

Különösen a mostani helyzetben, minden cégvezető tudja, a jó munkaerő aranyat ér. Viszont egy új kolléga felvétele jókora költséggel jár – mondják a hazai cégek. Hogy mekkora kiadást (hirdetés, kiválasztási tevékenységek: interjúk, tesztek, adminisztráció, stb.) jelent ez pontosan? Egy új munkavállaló felvétele a megkérdezett cégek harmada szerint 1 millió forintnál is magasabb összeget jelenthet. (És akkor nem beszéltünk még az új kolléga betanításáról.) A jelenlegi helyzetet még tovább árnyalja az a tény is, hogy a cégek több mint kétharmadának átlagosan két hónapjába telik megtalálni az új munkatársakat.

A fluktuációt úgy is csökkenthetjük, ha hajlandóak vagyunk energiát fektetni abba, hogy magunk neveljük ki a munkatársainkat – pályakezdőkkel, gyakornokokkal foglalkozni kihívást jelent, de már rövidtávon is érezhetően motiváltabb munkatársakkal, sokkal kevésbé megosztott vállalati kultúrában tud a vállalat működni, ami alapvetően növeli az alkalmazottak lojalitását és a lemorzsolódás veszélyét.

Visszatérnek a nyugdíjasok

A fiatal kollégák kinevelésén túl másik kiút lehet (például a kereskedelemben) a nyugdíjasok alkalmazása. A mintegy 2 millió nyugdíjasra a kormány is épít a munkaerőhiány felszámolásához – köztük sokan vannak, akik szívesen dolgoznának, ha megfelelő munkakört tudnak ajánlani a cégek. A cégeknek pedig kapóra jöhet a nagy tapasztalattal rendelkező munkaerő.

Az Országgyűlés júniusban fogadta el a nyugdíjas-szövetkezetekről szóló jogszabályt, az első ilyen szerveződések már meg is alakultak.  A nyugdíjasoknak a szövetkezeten keresztül szerzett jövedelmük után sem egészségügyi, sem nyugdíjjárulékot nem kell fizetniük, csupán 15 százalékos személyi jövedelemadót, ha a megkeresett összeget pénzben veszik fel. A munkavállalás mellett a nyugdíjukat is megtarthatják.

A rovat támogatója a 4iG

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

KKV Hogyan lett kis garázscégből milliárdos vállalkozás?
Privátbankár.hu | 2023. december 19. 11:41
Állócsillagok és újhullámos trónkövetelők.
KKV Itt a Cégépítők társasjáték: most eldől, ki kaszál az üzleti évben!
Natív tartalom | 2023. december 4. 10:26
Piaci rést betöltő társasjáték jelent meg október 25-én: a Cégépítők társasjáték megszületéséről és játékmenetéről Egerszegi Krisztiánnal, a MiniCRM tulajdonosával, a Cégépítők alapítójával beszélgettünk.
KKV Széchenyi Kártya Program: megduplázták a hitelkereteket
Privátbankár.hu | 2023. augusztus 1. 11:18
Sokkal nagyobb hitelkeretet kapnak a kkv-k a Széchenyi Kártya Program keretében. A kamat a futamidő végéig 5 százalék. 
KKV Kezdj újult erővel a nyári szabadság után!
Márkázott tartalom | 2023. június 27. 11:32
  Ha még most vagy csak a hosszabb lélegzetvételű nyaralás előtt, akkor minden bizonnyal minden munkával kapcsolatos témától a falnak mennél. Teljesen érthető módon érzed azt, hogy telítődtél, hiszen már javában az év második felében járunk, és a megfeszített munkatempóból még nem is igazán tudtál alább engedni.
KKV Vigye sikerre vállalkozását, alkalmazzon business mentort!
Natív tartalom | 2023. június 8. 10:01
A business mentor nem varázsló, ám mégis rendkívül fontos szerepet játszhat több, a hazai kkv-szektort rendkívüli mértékben érintő konfliktushelyzet kezelésében. Közreműködésével a vállalatok tulajdonosai és vezetői olyan külső támogatást kaphatnak, amely segíti őket a tudatosabb vállalatvezetésben és előmozdítja üzleti és személyes fejlődésüket. A Budapesti Gazdasági Egyetem rendhagyó szakirányú továbbképzéséről annak vezetőjével és egyik hallgatójával beszélgettünk.
KKV A K&H szerint az uniós pályázatok körüli zűrzavar nem ártott
Privátbankár.hu | 2023. május 24. 14:14
Az uniós pályázatok körüli bizonytalanság csak kismértékben vetette vissza a cégek bizakodását, mintegy felük továbbra is reálisnak tartja, hogy ilyen forráshoz juthat - közölte a K&H magyarországi mikro, kis- és középvállalkozások (kkv) bizalmi indexe első negyedévi eredménye alapján.
KKV Megnyitják a pénzcsapot a magyar cégeknek: milliárdokat érő bejelentést tett egy bank
Privátbankár.hu | 2023. május 10. 17:14
Jelentős beruházási hitelkeretről állapodott meg az UniCredit.
KKV Jó szakemberből gyenge vállalkozó lesz? – interjú
Natív tartalom | 2023. április 4. 12:02
Egerszegi Krisztián Jövőkép című könyvének megjelenése kapcsán készült interjúnk második részében beszélgetünk a vállalkozók 90 százalékáról, a magukat halálra hajszoló emberekről, és arról is, mit tanácsol a bölcs varázsló a gonosz sárkány legyőzéséhez.
KKV Jövőkép nélkül csak szenvedés lesz, nem sikercég – interjú
Natív tartalom | 2023. március 22. 10:07
Ami tíz évvel ezelőtt még működött a magyar cégek számára, az tíz év múlva egyáltalán nem lesz elegendő, avagy hamarosan megérkezik az üzleti regény arról, hogy miért kulcsfontosságú a hazai vállalkozók számára egy jól megformált jövőkép. Egerszegi Krisztiánnal, a MiniCRM cégvezetőjével és a Cégépítők alapítójával beszélgettünk Jövőkép című könyve megjelenése előtt.
KKV Csak a bizonytalanság biztos a kisvállalkozásoknál
Privátbankár.hu | 2023. február 3. 16:24
A kormány új hitelprogramról döntött a Baross Gábor újraiparosítási program keretében. Az elszálló kamatok mellett ez komoly segítséget jelenthet a kisvállalkozások számára, amelyek helyzete meglehetősen bizonytalan lett az utóbbi időben. Az ATV Start vendégeként Perlusz László, a VOSZ főtitkára és kollégánk, Király Béla beszélt a hazai vállalkozások helyzetéről.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG