4p

Mit remélt Magyarország az EU-tagságtól és mi lett mindebből 20 év alatt?
Devizahitelezés, euróbevezetés, uniós pénzek, kilátások - online Klasszis Klubtalálkozó élőben Medgyessy Péterrel!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is Magyarország korábbi miniszterelnökétől!

2024. április 22. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

KKV
Egy egyedülálló hívástitkosítási megoldás tarolt a Startup Tavasz záróeseményén - a befutók között van webes megjelenéseket kereső cég, felhő alapú közösségi tesztelő alkalmazás vagy épp fürdőszobai takarékos vízkezelést megvalósító projekt is.

Fintech&Sales Demo Day

Az első hazai B2B, azaz a startupok és nagyvállalatok együttműködési lehetőségeire fókuszáló versenyen, a Fintech&Sales Demo Day-en a CrypTalk fejlesztését tartotta a legjobbnak a zsűri a Fintech kategóriában.

A sales&marketing ágon a Neticle lett a befutó. A cég szolgáltatása révén a vállalatok egyszerűen átláthatják a róluk és termékeikről megjelent webes írásokat, automatikusan számszerűsíthetik a véleményeket, és összefoglalva olvashatják a szövegeket a világhálóról és a főbb közösségi oldalakról. Mindezt közel valós időben egyedi keresőnknek köszönhetően.

Magyar Innovációs Techshow (HITS)

Öt egymást kiegészítő eseménynek adott otthont a Grund 2014. május 30-án. A Mobilitás és Multimédia Klaszter immár hatodik alkalommal rendezte meg a Magyar Innovációs TechShow kiállítást, idén karöltve a Central European Startup Awards díjkiosztó gálájával, az OTP Hungaro-Projekt által szervezett Fintech&Sales Demo Day-jel, a Hackathon-in-a-Box DEMODAY-jel, valamint a Magyar Projektmenedzsment Szövetség 21. Körkapcsolás konferenciájával.

Az idén 6. alkalommal megrendezett Magyar Innovációs TechShown (HITS) összesen 17 startup mutatkozott be. A befektetőkből, befutott startupperekből és iparági szereplőkből álló zsűri a TestJockey-nak ítélte oda a fődíjat. A TestJockey egy felhő alapú közösségi tesztelő alkalmazás, amely összeköti a világ különböző pontjain élő, okostelefonnal rendelkező, a tesztelés iránt fogékony felhasználókat a mobil alkalmazások fejlesztőivel. A szabályozott üzleti folyamatot korszerű eszközökkel támogatva egy minden eddiginél hatékonyabb globális tesztelési szolgáltatást tesz lehetővé.

A TechShow közönsége a CrypTalk fejlesztését tartotta a legkiemelkedőbbnek. A cég egy olyan egyedülálló hívástitkosítási megoldást mutatott be, amely a legfejlettebb technológiákat felhasználva akadályozza meg a telefonbeszélgetések és rövid szöveges üzenetek lehallgatását. Biztosítja a felhasználók beszélgetéseinek visszafejthetetlenségét, és jogszerű megoldást kínál magán és üzleti kommunikáció védelmére.

Idén a Telekom főtámogatásával megrendezett HITS legjobb prezentációját az Overmind tartotta. A jegy- és pénzkezelő automaták (Pl.: ATM) valós idejű, a különféle gyártók termékeit egységes platformra hozó online menedzsment rendszer növeli az automaták működési biztonságát, rendelkezésre állási idejét, valamint a működési zavarok és biztonsági riasztások jelzése mellett a várható problémákat is előrevetíti.

„A mobilitás, a szélessávú internet, valamint a felhő alapú megoldások elterjedése alapjaiban változtatják meg az emberek életet, a vállalatok működését, végső soron az egész társadalmat. A szektorban óriási üzleti potenciál van, emiatt örömmel tölt el, hogy a kiállítók nagy része élt a technológia adta lehetőségekkel” – mondta el Jakab Roland, a Mobilitás és Multimédia Klaszter elnöke, az Ericsson Magyarország ügyvezető igazgatója.

Central European Startup Awards

Az idén először megrendezett Central European Startup Awards (CESA) díjkiosztó gáláján a legjobb osztrák, bulgár, cseh, magyar, lengyel, román, szerb és szlovák startupokat díjazták. A TechShow-val egybekötött eseményen a gyors és egyszerű design platformot fejlesztő UXPin nyerte el az év startupja díjat, míg a CrypTalkot választották meg az év fejlesztőcsapatának. A legjobb szolgáltató a SpeedInvest lett, a legígéretesebb designer startupnak járó díjat a Roomle vihette haza. A zsűri szerint Radu Georgescu volt 2014 befektetője, az év startup alapítójának Jan Rezabet választották.

A Nemzeti Innovációs Hivatal által szervezett Startup Tavasz versenyt is a CESA keretei között rendezték meg, ahol a zsűri a Rate My Speech csapatát jutalmazta különdíjjal, egy olyan új kategóriában, melyben a csapatok fejlődését vizsgálták.

Hackathon-in-a-Box Demo Day

Az idei TechShown bemutatkoztak a legnagyobb hazai egyetemi ötletverseny sorozat, a Hackathon-in-a-Box eddig lefutott 11 versenyének legjobbjai, hogy összemérjék tudásukat. A versenyen végül a fürdőszobákban történő takarékos vízkezelést megvalósító 5L projektet választotta elsőnek a zsűri.

A rovat támogatója a 4iG

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

KKV Hogyan lett kis garázscégből milliárdos vállalkozás?
Privátbankár.hu | 2023. december 19. 11:41
Állócsillagok és újhullámos trónkövetelők.
KKV Itt a Cégépítők társasjáték: most eldől, ki kaszál az üzleti évben!
Natív tartalom | 2023. december 4. 10:26
Piaci rést betöltő társasjáték jelent meg október 25-én: a Cégépítők társasjáték megszületéséről és játékmenetéről Egerszegi Krisztiánnal, a MiniCRM tulajdonosával, a Cégépítők alapítójával beszélgettünk.
KKV Széchenyi Kártya Program: megduplázták a hitelkereteket
Privátbankár.hu | 2023. augusztus 1. 11:18
Sokkal nagyobb hitelkeretet kapnak a kkv-k a Széchenyi Kártya Program keretében. A kamat a futamidő végéig 5 százalék. 
KKV Kezdj újult erővel a nyári szabadság után!
Márkázott tartalom | 2023. június 27. 11:32
  Ha még most vagy csak a hosszabb lélegzetvételű nyaralás előtt, akkor minden bizonnyal minden munkával kapcsolatos témától a falnak mennél. Teljesen érthető módon érzed azt, hogy telítődtél, hiszen már javában az év második felében járunk, és a megfeszített munkatempóból még nem is igazán tudtál alább engedni.
KKV Vigye sikerre vállalkozását, alkalmazzon business mentort!
Natív tartalom | 2023. június 8. 10:01
A business mentor nem varázsló, ám mégis rendkívül fontos szerepet játszhat több, a hazai kkv-szektort rendkívüli mértékben érintő konfliktushelyzet kezelésében. Közreműködésével a vállalatok tulajdonosai és vezetői olyan külső támogatást kaphatnak, amely segíti őket a tudatosabb vállalatvezetésben és előmozdítja üzleti és személyes fejlődésüket. A Budapesti Gazdasági Egyetem rendhagyó szakirányú továbbképzéséről annak vezetőjével és egyik hallgatójával beszélgettünk.
KKV A K&H szerint az uniós pályázatok körüli zűrzavar nem ártott
Privátbankár.hu | 2023. május 24. 14:14
Az uniós pályázatok körüli bizonytalanság csak kismértékben vetette vissza a cégek bizakodását, mintegy felük továbbra is reálisnak tartja, hogy ilyen forráshoz juthat - közölte a K&H magyarországi mikro, kis- és középvállalkozások (kkv) bizalmi indexe első negyedévi eredménye alapján.
KKV Megnyitják a pénzcsapot a magyar cégeknek: milliárdokat érő bejelentést tett egy bank
Privátbankár.hu | 2023. május 10. 17:14
Jelentős beruházási hitelkeretről állapodott meg az UniCredit.
KKV Jó szakemberből gyenge vállalkozó lesz? – interjú
Natív tartalom | 2023. április 4. 12:02
Egerszegi Krisztián Jövőkép című könyvének megjelenése kapcsán készült interjúnk második részében beszélgetünk a vállalkozók 90 százalékáról, a magukat halálra hajszoló emberekről, és arról is, mit tanácsol a bölcs varázsló a gonosz sárkány legyőzéséhez.
KKV Jövőkép nélkül csak szenvedés lesz, nem sikercég – interjú
Natív tartalom | 2023. március 22. 10:07
Ami tíz évvel ezelőtt még működött a magyar cégek számára, az tíz év múlva egyáltalán nem lesz elegendő, avagy hamarosan megérkezik az üzleti regény arról, hogy miért kulcsfontosságú a hazai vállalkozók számára egy jól megformált jövőkép. Egerszegi Krisztiánnal, a MiniCRM cégvezetőjével és a Cégépítők alapítójával beszélgettünk Jövőkép című könyve megjelenése előtt.
KKV Csak a bizonytalanság biztos a kisvállalkozásoknál
Privátbankár.hu | 2023. február 3. 16:24
A kormány új hitelprogramról döntött a Baross Gábor újraiparosítási program keretében. Az elszálló kamatok mellett ez komoly segítséget jelenthet a kisvállalkozások számára, amelyek helyzete meglehetősen bizonytalan lett az utóbbi időben. Az ATV Start vendégeként Perlusz László, a VOSZ főtitkára és kollégánk, Király Béla beszélt a hazai vállalkozások helyzetéről.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG