3p

Mit remélt Magyarország az EU-tagságtól és mi lett mindebből 20 év alatt?
Devizahitelezés, euróbevezetés, uniós pénzek, kilátások - online Klasszis Klubtalálkozó élőben Medgyessy Péterrel!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is Magyarország korábbi miniszterelnökétől!

2024. április 22. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A robbantó pontos ruházatát is nyilvánosságra hozta az ügyészség.

Fénykép- és kamerafelvételeket tett közzé a Központi Nyomozó Főügyészség az ügyészség honlapján a feltételezett Teréz körúti robbantó elkövetéskori és átöltözés utáni ruházatáról, és a keresett férfi beazonosításához továbbra is kéri a lakosság közreműködését - közölte a főügyész.

Keresztes Imre közleményében azt írta: a robbantás miatt előre kitervelten, több ember és hivatalos személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt folytatott nyomozásban a Központi Nyomozó Főügyészség a rendőrséggel együttműködve elemezte a lefoglalt térfigyelő- és ipari kamerák felvételeit, ennek kapcsán közölték az újabb felvételeket a vélt elkövető ruházatáról.

Ruhát cserélt

A férfi a robbantás előtt, illetve azután egy ideig a fején egy világos színű (homok- vagy világosszürke) horgászkalapot viselt, amelyen a logó nem kivehető, valamint egy sötétkék, kapucnis, eddig azonosítatlan márkájú, pamutnak tűnő felsőruházatot, és egy szürke oldalzsebes nadrágot. A lábán egy fekete-szürke színű, fehér fűzős, feltehetően túracipő volt. Hátán egy kék színű, az Aldi áruházlánc által forgalmazott és feltehetően ott vásárolt hátizsákot vitt. Az összes kép itt megtekinthető >>>>

A férfi a robbantás után a horgászkalapot egy feltehetően Decathlon áruházban vásárolt Quechua Cat for Dark Blue 2012 G1 típusú baseballsapkára cserélte, és a sötétkék kapucnis felsőre egy piros széldzsekit húzott.

Aki a felvételeken látható férfit felismeri, személyével, illetve tartózkodási helyével, valamint ruházatával kapcsolatban bármilyen információval rendelkezik, tegyen bejelentést a nap 24 órájában ingyenesen hívható 06-80-620-107-es számon vagy a "Telefontanú" 06-80-555-111 zöldszámán. A bejelentés a 107-es és a 112-es központi segélyhívók valamelyikén is megtehető, illetve személyesen bármelyik rendőri szervnél.

Az országos rendőrfőkapitány a nyomravezetőnek nettó 10 millió forint díjat tűzött ki. A bejelentő személyét bizalmasan kezelik.

Keresik a szemtanúkat

Az elkövetővel kapcsolatos információkon túl a Központi Nyomozó Főügyészség két tanú jelentkezését is várja: tanúként hallgatnák ki azt a férfit, aki 2016. szeptember 24-én este foglalással kapcsolatban érdeklődött a VII. kerületben a Dob utca 63. szám alatti Queen's Court Hotel & Residence épületében, illetve annak szemközti utcafrontján, a Dob utca 60. szám alatt található Rebo Bár szórakozóhelyen. A keresett férfi ekkor világos alapszínű sportcipőt, zöld rövidnadrágot, terepmintás pólót és piros, kapucnis kabátot viselt. A férfi a vendéglátóhelyekről gyalogosan, egyedül, a Dob utcán keresztül a Kertész utca irányába távozott.

Emellett továbbra is kérik, hogy tanúként jelentkezzen a korábban közzétett képek egyikén látható kerékpáros, aki a robbantást megelőzően elhaladt a Teréz körúti helyszínen.

A VI. kerületi Teréz körúton, a Király utcánál, egy földszinti üzlethelyiségnél szeptember 24-én éjjel történt robbantás, amelyben két rendőr megsérült.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Közérdekű Kiberbiztonsági roadshow indul
Privátbankár.hu | 2024. április 18. 13:51
A vállalati kiberbiztonság erősítése érdekében a Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatósága (SZTFH) 2024 áprilisában ismét egy többállomásos országos rendezvénysorozatot indít.
Közérdekű Még hogy alacsony az infláció! Újabb cáfolat érkezett
Privátbankár.hu | 2024. április 17. 09:09
A K&H felmérése szerint bár az infláció visszahúzódott, a középkorúak jövedelme nem emelkedett jelentősebben, így érdemben nem változott az anyagi helyzetüket jónak vagy gyengének látók aránya.
Közérdekű Megkezdődött a taposás az olimpia miatt
Privátbankár.hu | 2024. április 16. 10:57
Egymásra licitálnak a sportszergyártók azért, hogy a lehető legtöbbet kihozzák a párizsi olimpia reklámozási lehetőségeiből, van olyan vállalat, amely hirdetési szőnyegbombázást tervez.
Közérdekű A csalók egyből rárepültek a csodagyógyszerre
Privátbankár.hu | 2024. április 16. 10:13
A hamisítók máris rámentek az elmúlt években megjelent súlycsökkenő készítmények fake változatainak értékesítésére és nem ez az egyetlen aggasztó hír a készítményekkel kapcsolatban.
Közérdekű Szijjártó Péter: 24 magyar jelentkezett az izraeli nagykövetségen
Privátbankár.hu | 2024. április 14. 11:44
Szijjártó Péter külügyi és külgazdasági miniszter friss információkkal jelentkezett az iráni támadás után. 
Közérdekű Kit vesz maga mellé Magyar Péter: Chikán Attilát, Járai Zsigmondot, Jaksity Györgyöt, esetleg Pottyondi Edinát? - A hét videója
Juhász Gábor-Mester Nándor-Bózsó Péter | 2024. április 12. 18:53
Vajon kiket választ majd Magyar Péter, hogy húzónévként mellette álljanak, mondjuk egy óriásplakáton? Honnan jöhetnek, és ki lesz közöttük a legismertebb nő? Mely társadalmi rétegeket célszerű megszólítania? Mit tervez vidéken és mennyire fog a fitalokra fókuszálni? Hogyan tud hatni eddig passzív, vagy visszahúzódó rétegekre? Ezt elemezte a hét videójában Mester Nándor felelős szerkesztő és Bózsó Péter újságíró, akik saját szakállukra castingoltak.
Közérdekű Itt a jó hír a lakáshitelre vágyóknak
Privátbankár.hu | 2024. április 12. 14:28
Már öt banknál lehet akár 10 százalék önerővel lakáshitelt felvenni.
Közérdekű A nap képe: Szijjártó Péter egy jó cimborával pózolt
Privátbankár.hu | 2024. április 10. 16:59
Menczer Tamás utódjával mosolygott jó hangulatban a tárcavezető. 
Közérdekű Magyar Péter megtalálta a megoldást – megvan, milyen párttal indulhat a választáson
Privátbankár.hu | 2024. április 10. 16:34
Varga Judit NER-ből kiugrott volt férje Facebook-oldalán számolt be erről.
Közérdekű Ismét találkoztak a tenisz szerelmesei
Privátbankár.hu | 2024. április 8. 11:22
Több mint 20 fokos volt a hőmérséklet, ám a teniszpályák még a téli sátrak alatt várták a tenisz szerelmeseinek Csók Tenisz! csapatversenyre nevezett teniszezőket. 2001 óta rendezik meg évente ezt a versenyt, de első alkalommal érezhették magukat a játékosok egyszerre a télben és a tavaszban is. Az a sátor, amelyiket jobban sütött a nap, amolyan óriás szauna hatását keltette, míg a fák árnyékában lévő sátorban hűvösebb volt, mint a szabadban.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG