Hirdetés
Hirdetés

Milliárdokat sikkasztó bűnbandát fogott az adóhatóság

2017. október 11., 10:05

Ekkora láncot még talán sosem hoztak létre adóelkerülésre, de ez sem volt elég.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal közlése szerint vádemelést javasoltak egy munkaerő kölcsönzéssel foglalkozó cégláncolat vezetőivel szemben. Az elsősorban vagyonvédelmi és takarítási feladatokra szerződött, 21 cégből álló láncot arra hozták létre, hogy elkerüljék az egymásnak kölcsönadott munkavállalók utáni közterhek befizetését. A munkavállalókat így ugyan bejelentették, de a járulékot és az áfát már nem fizették meg a dolgozók után, ezzel mintegy 4,5 milliárd forint kárt okozva az államnak.

Pest és Baranya megyében összesen 45 helyen tartottak házkutatást a hatóság emberei, a bűnszervezet két tagját kommandósok fogták el, egyikük luxuslakásában éles lőszerrel töltött fegyvert is találtak.  Az engedély nélkül tartott fegyver miatt a gyanúsítottat - a költségvetési csalástól függetlenül - a bíróság letöltendő börtönbüntetésre ítélte. A pénzügyi nyomozók a kár megtérülése érdekében bankszámlákat, üzletrészeket, ingatlanokat zároltak, motorcsónakot, nagy értékű luxus- és raliautókat, quadokat, lakókocsit, egy drónt, nagy értékű televíziót, futópadot, edzőtermi berendezéseket foglaltak le.

Hirdetés
Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Hatalmas fa és családlátogatás - hogy karácsonyoznak a magyarok?

Hatalmas fa és családlátogatás - hogy karácsonyoznak a magyarok?

Magyarországon a legtöbb ember nagy karácsonyfát választ, amit aztán a nappaliban állít fel. A Szenteste túlnyomórészt szűk családi körben telik, jóllehet, a megkérdezettek csaknem 4%-a egyedül ünnepel – derül ki az Otthontérkép.hu legfrissebb, kérdőíves kutatáson alapuló összefoglalójából.

Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

  • BUX38657.37+0.11%
    DAX9823.5-2.77%
    EUR/HUF311.610%
    EUR/USD1.08340%
    Arany1118.150%

Szavazás

Idén is 10 ezer forint értékű Erzsébet-utalványt kapnak karácsonyra a nyugdíjasok a kormánytól. Ön szerint kiknek járna még az utalvány?