Hirdetés
Hirdetés

Nem csak autót lízingelnek egyre többet a magyarok

2017. augusztus 09., 11:30

Nem csak a járműfinanszírozás hajtja a lízinpiacot: az építőipari és mezőgazdasági gépek is egyre jobban mennek.

Jó félévet zárt a lízingpiac: az új kihelyezések, azaz a finanszírozott összeg éves összevetésben 19 százalékkal 279,4 milliárd forintra nőtt. A növekedés legfontosabb pillérét a járműfinanszírozás jelenti - itt írtunk bővebben a folyamatokról - de több részpiacon is számottevő volt a növekedés. Többek között a mezőgazdasági és az építőipari gépeknél is jelentős volt a bővülés.

Az építőipari gépekre a lízingcégek 8,33 milliárd forintot helyeztek ki az első félévben, ez 33 százalékos növekedést jelent a múlt év azonos időszakához képest. A megugró gépkereslet is jól mutatja az ágazat fellendülését - az építőipar 2017 első öt hónapjában közel 27 százalékos növekedést ért el.

Hirdetés

A mezőgazdasági gépek finanszírozására újonnan kihelyezett összeg 35,2 milliárd forintot tett ki az év első felében, ez 16 százalékos emelkedést jelent éves szinten. Ráadásul ez az összeg nyolcéves csúcsot jelent - írja közleményében a Magyar Lízingszövetség.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Bevándorlók gyereke a bevándorlók ellen - célba ér Trump új rendelete?

Bevándorlók gyereke a bevándorlók ellen - célba ér Trump új rendelete?

Az Egyesült Államokban sok éves társadalmi vita a bevándorlás kérdése - a zöldkártya-program és az illegálisan betelepülők gyermekeinek védelme azonban évente több százezer embert enged be az országba. A politikai oldalak láncmigrációnak vagy családegyesítésnek nevezik az ellentmondásos rendszert, Trump azonban hamarosan komoly változásokat hozhat új reformjával.

Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

  • BUX40021.89+0.9%
    DAX9823.5-2.77%
    EUR/HUF311.610%
    EUR/USD1.08340%
    Arany1118.150%

Szavazás

Ön elégedett az idei nyugdíjemelés mértékével? (3%)