2p

Mit remélt Magyarország az EU-tagságtól és mi lett mindebből 20 év alatt?
Devizahitelezés, euróbevezetés, uniós pénzek, kilátások - online Klasszis Klubtalálkozó élőben Medgyessy Péterrel!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is Magyarország korábbi miniszterelnökétől!

2024. április 22. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Összesen 75 millió forint értékben kaptak támogatást vidéki rádiók.
A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság székháza. MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba

Rengeteg pályázatot bírált el az NMHH, a Médiatanács összesen 75 millió forint támogatáshoz juttatott 25 helyi, körzeti és kisközösségi rádiós pályázatot a Magyar Média Mecenatúra program harmadik fordulójában. Ebből a kereskedelmi és közösségi rádiók 62,5, a kisközösségi rádiók pedig 12,5 millió forintot kapnak, ezt közölte a médiatanács a Privátbankár.hu-val.

Hírműsor kategóriában többek között a szigetszentmiklósi Lakihegy Rádió, a Rádió Szentendre, valamint az Európa Rádió debreceni, sátoraljaújhelyi és miskolci adója kapott támogatást, szolgáltató magazin kategóriában a hódmezővásárhelyi Rádió 7, az Érd FM, a kiskunmajsai Sirius Rádió és a pécsi Rádió 1 kapott nyert támogatást.

Frekvenciák: jövőre lehet újra pályázni

A médiatanács a vidéki kisközösségi rádiós eljárásban Karcagon a Karcag FM rádió tervével pályázó Kun-Média Kft.-t, Kiskunfélegyházán a Radio Smile tervével pályázó Mosoly Média Kft.-t nyilvánította nyertesnek. A Sárvár 96,5 MHz rádiót hiánypótlásra hívták fel a pályázatban, emellett pontosították a Szombathely 88,4 MHz és a Velence Meleg-hegy 90,4 MHz pályázati felhívásának szövegét. Mindezek mellett engedélyezték, hogy a Mária Rádió esztergomi, piliscsabai és dömösi adóinak jogosultságait november 15-től összevonja a szolgáltató.

A 72 ezer fős vételkörzetű szombathelyi frekvencia közösségi jellegű hasznosítására, illetve a 60 ezer fős vételkörzetű velencei frekvencia kereskedelmi hasznosítására szóló pályázati ajánlatokat január közepén lehet majd benyújtani.

Nem lesz bírósági ügy a csomagdíjból

A Magyar Kábelkommunikációs Szövetség még korábban indított vizsgálati kérelmet az RTL Klub és a TV2 műsordíj bevezetésének kapcsán, ezzel kapcsolatban a Médiatanács úgy döntött, hogy nem indít ilyen eljárást, illetve vizsgálatot, tekintve, hogy a kifogásolt piaci sajátosságok jogvitás eljárásban kezelendők. A szövetségtől a témában korábban benyújtott kérelem kapcsán zajlik jelenleg egy bírósági eljárás. A TV2-t egyébként figyelmeztették, 9 alkalommal ugyanis nem volt jól feltüntetve az időjárás-jelentésekben megjelenített sörhirdetések reklámjellege.

A rovat támogatója a 4iG

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Vállalat Telekom-ügyfél? Fontos bejelentést tett a szolgáltatója
Privátbankár.hu | 2024. április 17. 11:18
Klímavédelmi, digitalizációs és sokszínűségi célok mentén meghatározott fenntarthatósági stratégiájának (2021-2030) harmadik évéről számolt be a Magyar Telekom Fenntarthatósági Jelentésében, amelyet az Éves Jelentéssel egy napon, április 16-án publikált. 
Vállalat Profitboom, forgalomcsökkenéssel: erre volt képes az Ericsson
Privátbankár.hu | 2024. április 16. 12:55
Az Ericsson AB svéd távközlési berendezésgyártó negyedéves nyeresége növekedéséről, ugyanakkor bevételének csökkenéséről jelentett kedden.
Vállalat A Tesla-vezér minden tizedik dolgozót kirúgja
Privátbankár.hu | 2024. április 15. 15:12
Egy vállalati belső levél is kiszivárgott, amelyben Musk lényegében elbúcsúzott az érintettektől.
Vállalat Jókora gyomrost kapott az Apple
Privátbankár.hu | 2024. április 15. 11:32
Legnagyobb riválisa vitte be az ütést.
Vállalat Emelt osztalékot fizet a Waberer’s
Privátbankár.hu | 2024. április 12. 17:34
Egy rekord év után.
Vállalat Horvát céggel kötött üzletet a Mol
Privátbankár.hu | 2024. április 12. 17:12
A Janaf kőolajvezeték-üzemeltető 2,2 millió tonna kőolajat szállít 2024 végéig.
Vállalat Nagyon jól megy a Duna House-nak idén eddig
Privátbankár.hu | 2024. április 9. 09:04
Közel 4 milliárd forintot zsebeltek be csak jutalékokból, de minden szegmens jól teljesített az első negyedévben.
Vállalat Az Appeninn elkezdett kaszálni ingatlanjain
Privátbankár.hu | 2024. április 5. 11:51
Tavaly 142 százalékkal 19,5 millió euróra növelte ingatlan-bérbeadási bevételeit az Appeninn-csoport, adózott eredménye 22,8 millió euróra emelkedett.
Vállalat Az Autowallis megújítja vezetését - kik a jelöltek?
Privátbankár.hu | 2024. április 5. 11:10
Az AutoWallis új igzagatósági és felügyelő bizottsági tagokat választ április 26-ai rendes közgyűlésén, és nem tervez osztalékot fizetni.
Vállalat Óvatos a Vertikal Group, nem költi el a profitot
Privátbankár.hu | 2024. április 3. 16:51
A Vertikal Group Nyrt. a tavalyi 765 millió forint adózott eredményét az eredménytartalékba helyezné a további növekedés finanszírozására az igazgatóság - közölte a környezetgazdálkodással foglalkozó társaság szerdán.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG