3p
Kiderült, hogyan változik majd meg a fővárosi közlekedés a Lánchíd és a Váralagút lezárásával.

A Margit híd és az Erzsébet híd nyeli el az átterelődő forgalom nagy részét, így aztán a Szent István körúton, a Fő utcán, mindkét rakparton, illetve az Attila úton, a Krisztina körúton és a Hegyalja úton is kijut majd a jóból az autósoknak – írja az Origo.

A legdurvább szakaszokon naponta négyezerrel több jármű haladhat át. Úgy tudjuk, a nyárra tervezett munkakezdés szeptemberig csúszik, a Lánchíd kiválásával viszont megépülhet végre a Galvani híd.

Közel tíz százalékkal ugorhat meg a Margit híd és az Erzsébet híd forgalma a Lánchíd lezárásával – derült ki abból a hivatalos dokumentumból, amely a felújítási munkálatok várható közlekedési hatásaival foglalkozik. Az Origo megszerezte a szóban forgó modellezési vizsgálatot, amely úgy számol, hogy a Margit hídon naponta átlagosan áthaladó 53 ezer jármű a Lánchíd kiesésével 57 ezerre kúszik fel, az Erzsébet híd 66 ezres járműszáma pedig 70 ezerre ugrik.

Akik a Margit hidat választják majd, hogy átkeljenek a Dunán, azok tumultuózus jelenetekre számíthatnak a Bajcsy-Zsilinszky úton és a Teréz körúton, a leginkább azonban a Szent István körút állhat be: naponta háromezerrel több autó próbálhat itt áthaladni. Budán a terhelés a Margit körúton csapódik le, 38 ezerről 41 ezer fölé is benézhet a napi járműstatisztika. Érdekes viszont, hogy a körútra nyíló Horvát utcában a forgalom egy tizedével visszaeshet, mint ahogy

Az Erzsébet híd környékén ugyancsak meglátszik majd a Lánchíd lezárása. A menekülőutat kereső autósokból jut majd a Kossuth Lajos utca – Rákóczi út szakaszra, ahogy a József Attila út sem ússza meg. Az id. Antall József és a Széchenyi rakparton, az Üllői úton, a Kerepesi úton és a Népszínház utcában viszont mérséklődik majd a forgalom.

A budai oldalon a Krisztina körút forgalma tíz százalékkal nő: napi húszezerről 22 ezerre, de szenvedni kell majd az Attila úton, a Hegyalja úton és az Orbánhegyi úton is. Az Istenhegyi úton és a Budaörsi úton közlekedők cserében fellélegezhetnek.

A tömegközlekedés is megsínyli a blokádot, napi 14 ezer utas jut át a hídon a BKK buszain. Úgy tudjuk, a járatokat az Erzsébet hídra irányítja majd át a közlekedési központ. Apró vigasz, hogy a Clark Ádám tér végig átjárható marad.

Megcsúszik a beruházás is

Az átadást 2019 őszére-telére saccolták a lap forrásai. A csúszás oka, hogy a kivitelezési közbeszerzés kiírása még nem jelent meg (ez a héten megtörténhet). A nyertes kihirdetéséig a tapasztalatok szerint 6 hónap szokott eltelni, bár papíron van esély rá, hogy valóban le lehet vezényelni 3 hónap alatt az eljárást.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Közérdekű Megtartja posztját a Magyar Péter színpadán fellépett szigetszentmiklósi városvezető?
Privátbankár.hu | 2024. április 22. 08:02
Kenyértörésre került sor az ellenzéki színekben polgármesterré választott Nagy János, illetve az alpolgármesterét adó DK között. Júniusban utóbbi az MSZP-vel, az LMP-vel és a Párbeszéddel karöltve jelöltet állít ellene. Egy civil jelölt pedig a várost elcsúfító félkész stadion ügyének megoldásának ígéretével kíván sikert elérni.
Közérdekű Kiberbiztonsági roadshow indul
Privátbankár.hu | 2024. április 18. 13:51
A vállalati kiberbiztonság erősítése érdekében a Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatósága (SZTFH) 2024 áprilisában ismét egy többállomásos országos rendezvénysorozatot indít.
Közérdekű Még hogy alacsony az infláció! Újabb cáfolat érkezett
Privátbankár.hu | 2024. április 17. 09:09
A K&H felmérése szerint bár az infláció visszahúzódott, a középkorúak jövedelme nem emelkedett jelentősebben, így érdemben nem változott az anyagi helyzetüket jónak vagy gyengének látók aránya.
Közérdekű Megkezdődött a taposás az olimpia miatt
Privátbankár.hu | 2024. április 16. 10:57
Egymásra licitálnak a sportszergyártók azért, hogy a lehető legtöbbet kihozzák a párizsi olimpia reklámozási lehetőségeiből, van olyan vállalat, amely hirdetési szőnyegbombázást tervez.
Közérdekű A csalók egyből rárepültek a csodagyógyszerre
Privátbankár.hu | 2024. április 16. 10:13
A hamisítók máris rámentek az elmúlt években megjelent súlycsökkenő készítmények fake változatainak értékesítésére és nem ez az egyetlen aggasztó hír a készítményekkel kapcsolatban.
Közérdekű Szijjártó Péter: 24 magyar jelentkezett az izraeli nagykövetségen
Privátbankár.hu | 2024. április 14. 11:44
Szijjártó Péter külügyi és külgazdasági miniszter friss információkkal jelentkezett az iráni támadás után. 
Közérdekű Kit vesz maga mellé Magyar Péter: Chikán Attilát, Járai Zsigmondot, Jaksity Györgyöt, esetleg Pottyondi Edinát? - A hét videója
Juhász Gábor-Mester Nándor-Bózsó Péter | 2024. április 12. 18:53
Vajon kiket választ majd Magyar Péter, hogy húzónévként mellette álljanak, mondjuk egy óriásplakáton? Honnan jöhetnek, és ki lesz közöttük a legismertebb nő? Mely társadalmi rétegeket célszerű megszólítania? Mit tervez vidéken és mennyire fog a fitalokra fókuszálni? Hogyan tud hatni eddig passzív, vagy visszahúzódó rétegekre? Ezt elemezte a hét videójában Mester Nándor felelős szerkesztő és Bózsó Péter újságíró, akik saját szakállukra castingoltak.
Közérdekű Itt a jó hír a lakáshitelre vágyóknak
Privátbankár.hu | 2024. április 12. 14:28
Már öt banknál lehet akár 10 százalék önerővel lakáshitelt felvenni.
Közérdekű A nap képe: Szijjártó Péter egy jó cimborával pózolt
Privátbankár.hu | 2024. április 10. 16:59
Menczer Tamás utódjával mosolygott jó hangulatban a tárcavezető. 
Közérdekű Magyar Péter megtalálta a megoldást – megvan, milyen párttal indulhat a választáson
Privátbankár.hu | 2024. április 10. 16:34
Varga Judit NER-ből kiugrott volt férje Facebook-oldalán számolt be erről.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG