4p

Mit remélt Magyarország az EU-tagságtól és mi lett mindebből 20 év alatt?
Devizahitelezés, euróbevezetés, uniós pénzek, kilátások - online Klasszis Klubtalálkozó élőben Medgyessy Péterrel!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is Magyarország korábbi miniszterelnökétől!

2024. április 22. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Szombattól jócskán megváltozik a 4-es metróhoz kapcsolódó autóbuszok menetrendje.
(Illusztráció, archív kép)

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) új járatokat indít, többet megszüntet, egyes buszok pedig ezentúl hosszabb vagy módosított útvonalon járnak.

A 107-es autóbusz megszűnik, szombattól a 7-es buszok sűrűbben járnak.

A 8-as autóbusz helyett az új, hosszabb útvonalú 8E járat közlekedik majd Kelenföld, vasútállomás és Újpalota, Nyírpalota út között, kizárólag légkondicionált, akadálymentes járművekkel. Az új, hosszabb útvonalú 108E járat a Gazdagréti tér és Újpalota, Nyírpalota út között jár, és mindkét irányban betér majd a kelenföldi vasútállomáshoz. A továbbiakban a 239-es autóbusz helyett ez a járat jelenti majd a Budaörsi út belvárosi kapcsolatát.

A 133-as autóbusz a továbbiakban 133E jelzéssel közlekedik, és az új 133E buszok - csak légkondicionált, akadálymentes járművek - más megállóhelyeken állnak meg.

Itt is bevezetik az elsőajtós felszállást

Június 4-étől a hétvégi napokon az alábbi járatokon vezetik be az elsőajtós felszállási rendet. Részletek >>>>

A 233-as busz sem közlekedik a jövőben, szerepét a Rózsakerti lakótelep és a Baross Gábor-telep térségében a 101B és a 101E járat, a Nagytétényi út-Budafoki út térségében a 33-as és a 133E busz, illetve a 114-es járatcsalád veszi át.

A 101-es autóbusz helyett az új, 101E jelzésű közlekedik, hétköznapokon 5 és 22 óra között. Csúcsidőszakban minden második autóbusz 101B jelzéssel jár a Terv utca és a Budatétényi sorompó megálló között, ezek nem érintik a Budatétény vasútállomás (Campona) végállomást.

A 153-as autóbusz útvonala Őrmező térségében módosul, a 153A pedig a továbbiakban nem jár, szerepét a teljes nappali üzemidőben közlekedő 154-es járat veszi át. A 154-es busz a kelenföldi vasútállomás és a Kosztolányi Dezső tér között - az 53-as buszhoz hasonlóan - a Budaörsi úton és a Nagyszőlős utcán keresztül halad, és nem érinti az Infopark térségét.

A jövőben a gyorsabb haladás érdekében a 187-es busz a kelenföldi vasútállomástól indulva a Budaörsi úti új csomópont felé haladva tér rá a Balatoni útra.

A 252-es és a 253-as autóbusz a továbbiakban szintén nem közlekedik. A 252-es járat szerepét Őrmező és Újbuda-központ között a 150-es és a módosított útvonalon közlekedő 154-es járat, míg Kelenvölgy és Őrmező között a Kelenvölgybe és a Kérő utca felé betérő 153-as busz veszi át. Kelenvölgy és Újbuda központja között a továbbiakban a meghosszabbított útvonalú 58-as és a 153-as busszal lehet utazni átszállás nélkül.

Megszűnik a 258-as járat is, szerepét az 58-as, a 250-es, valamint betétjáratai veszik át. Az 58-as autóbusz útvonala hosszabb lesz: a járat a továbbiakban a kelenföldi vasútállomástól az Etele út-Tétényi út útvonalon Újbuda-központig közlekedik.

A 114-es, a 213-as és a 214-es autóbusz a Kosztolányi Dezső téri végállomástól meghosszabbított útvonalon, a Móricz Zsigmond körtérig jár. A 250-es busz közlekedését a továbbiakban új betétjáratok segítik. A 158-as járat üzemideje bővül, ezentúl hétköznap napközben is közlekedik. A 251-es járat útvonala is változik: a buszok a Savoya parkfelé nem térnek be a Városház térhez, hanem a Savoyai Jenő téren balra fordul, a Leányka utcára.

Metróra terelik az utasokat

A közlemény szerint a változtatásokra azért volt szükség, mert a 4-es metró 2014. tavaszi átadásával megváltoztak az utazási szokások. A társadalmi egyeztetés után véglegesített változtatások célja az, hogy az átalakuló hálózat a metróval párhuzamos buszjáratok helyett még jobb felszíni kapcsolatot nyújtson a 4-es metróhoz.

Az érintett vonalakon, a járműveken és a legforgalmasabb megállóhelyeken hétszáz térképet és tájékoztató anyagot helyeztek ki. Június 4-e és 7-e között csaknem negyven forgalmas megállóban és csomóponton a BKK dolgozói, forgalomirányítói tizenötezer térképes szórólapot osztanak majd ki, emellett segítenek az eligazodásban, az új hálózat megismerésében.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Közérdekű Kiberbiztonsági roadshow indul
Privátbankár.hu | 2024. április 18. 13:51
A vállalati kiberbiztonság erősítése érdekében a Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatósága (SZTFH) 2024 áprilisában ismét egy többállomásos országos rendezvénysorozatot indít.
Közérdekű Még hogy alacsony az infláció! Újabb cáfolat érkezett
Privátbankár.hu | 2024. április 17. 09:09
A K&H felmérése szerint bár az infláció visszahúzódott, a középkorúak jövedelme nem emelkedett jelentősebben, így érdemben nem változott az anyagi helyzetüket jónak vagy gyengének látók aránya.
Közérdekű Megkezdődött a taposás az olimpia miatt
Privátbankár.hu | 2024. április 16. 10:57
Egymásra licitálnak a sportszergyártók azért, hogy a lehető legtöbbet kihozzák a párizsi olimpia reklámozási lehetőségeiből, van olyan vállalat, amely hirdetési szőnyegbombázást tervez.
Közérdekű A csalók egyből rárepültek a csodagyógyszerre
Privátbankár.hu | 2024. április 16. 10:13
A hamisítók máris rámentek az elmúlt években megjelent súlycsökkenő készítmények fake változatainak értékesítésére és nem ez az egyetlen aggasztó hír a készítményekkel kapcsolatban.
Közérdekű Szijjártó Péter: 24 magyar jelentkezett az izraeli nagykövetségen
Privátbankár.hu | 2024. április 14. 11:44
Szijjártó Péter külügyi és külgazdasági miniszter friss információkkal jelentkezett az iráni támadás után. 
Közérdekű Kit vesz maga mellé Magyar Péter: Chikán Attilát, Járai Zsigmondot, Jaksity Györgyöt, esetleg Pottyondi Edinát? - A hét videója
Juhász Gábor-Mester Nándor-Bózsó Péter | 2024. április 12. 18:53
Vajon kiket választ majd Magyar Péter, hogy húzónévként mellette álljanak, mondjuk egy óriásplakáton? Honnan jöhetnek, és ki lesz közöttük a legismertebb nő? Mely társadalmi rétegeket célszerű megszólítania? Mit tervez vidéken és mennyire fog a fitalokra fókuszálni? Hogyan tud hatni eddig passzív, vagy visszahúzódó rétegekre? Ezt elemezte a hét videójában Mester Nándor felelős szerkesztő és Bózsó Péter újságíró, akik saját szakállukra castingoltak.
Közérdekű Itt a jó hír a lakáshitelre vágyóknak
Privátbankár.hu | 2024. április 12. 14:28
Már öt banknál lehet akár 10 százalék önerővel lakáshitelt felvenni.
Közérdekű A nap képe: Szijjártó Péter egy jó cimborával pózolt
Privátbankár.hu | 2024. április 10. 16:59
Menczer Tamás utódjával mosolygott jó hangulatban a tárcavezető. 
Közérdekű Magyar Péter megtalálta a megoldást – megvan, milyen párttal indulhat a választáson
Privátbankár.hu | 2024. április 10. 16:34
Varga Judit NER-ből kiugrott volt férje Facebook-oldalán számolt be erről.
Közérdekű Ismét találkoztak a tenisz szerelmesei
Privátbankár.hu | 2024. április 8. 11:22
Több mint 20 fokos volt a hőmérséklet, ám a teniszpályák még a téli sátrak alatt várták a tenisz szerelmeseinek Csók Tenisz! csapatversenyre nevezett teniszezőket. 2001 óta rendezik meg évente ezt a versenyt, de első alkalommal érezhették magukat a játékosok egyszerre a télben és a tavaszban is. Az a sátor, amelyiket jobban sütött a nap, amolyan óriás szauna hatását keltette, míg a fák árnyékában lévő sátorban hűvösebb volt, mint a szabadban.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG