5p

Mit remélt Magyarország az EU-tagságtól és mi lett mindebből 20 év alatt?
Devizahitelezés, euróbevezetés, uniós pénzek, kilátások - online Klasszis Klubtalálkozó élőben Medgyessy Péterrel!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is Magyarország korábbi miniszterelnökétől!

2024. április 22. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A holnap kezdődő FINA Budapest 2017 vizes-világbajnokság nyitó ceremóniájának előkészületei miatt már a héten is korlátozások voltak a rakpartokon, de holnap a ceremónia miatt az egész belváros közlekedése felborul. Mutatjuk, mi változik és hogyan lehet A-ból B-be eljutni.
A 2017-es budapesti FINA vizes világbajnokság épülő műugrótornya a fővárosi Sztehlo Gábor rakparton 2017. július 10-én. (Forrás: MTI Fotó, Szigetváry Zsolt)

Autóval nem is érdemes arra menni

Az autósok elől pénteken lezárják a forgalom elől:

  • a Budai alsó rakpartot az Üstökös utca és az Egry József utca között hajnali 3 órától másnap hajnali 4 óráig;
  • az Erzsébet hidat 18 órától másnap hajnali 4 óráig;
  • a Lánchidat 18 órától másnap hajnali 4 óráig;
  • az Alagutat 18 órától másnap hajnali 4 óráig;
  • az Ybl Miklós teret 18 órától másnap hajnali 4 óráig;
  • a Fő utcát a Clark Ádám tér és a Jégverem utca között 18 órától másnap hajnali 4 óráig;
  • a József Attila utcát a Széchenyi tér és a Bajcsy-Zsilinszky út között 18 órától másnap hajnali 4 óráig;
  • a Széchenyi felső rakpartot az Arany János utca és a Széchenyi tér között 18 órától másnap hajnali 4 óráig;
  • a Széchenyi István teret 18 órától másnap hajnali 4 óráig.

Kötött pályán

A megnövekedő forgalom miatt a metrók pénteken 21 óra után a szokásosnál sűrűbben, 5 percenként járnak majd. A 2-es villamos egész pénteken és hétvégén is rövidített útvonalon, a Közvágóhíd H és a Március 15. tér között közlekedik.

A 19-es és a 41-es villamos menetrend szerinti végállomásai között, ám a Margit híd, budai hídfő H és a Rudas Gyógyfürdő között a Margit körút–Széll Kálmán tér–Krisztina körút útvonalon haladnak. Mindkét irányban kimarad a Margit híd, budai hídfő H, a Bem József tér, a Batthyány tér M+H, a Halász utca, a Clark Ádám tér és a Várkert Bazár megálló. A terelt vonalszakaszon a villamosok a 17-es villamos megállóiban állnak meg.

Változás a buszmenetrendben

Az 5-ös busz fél nyolctól két szakaszon, megosztva közlekedik: a Pasaréti tér és a Déli között, illetve Rákospalota és a Ferenciek tere között. A 7-es és a 133E autóbusz szintén este fél nyolctól az Erzsébet híd lezárása miatt a Szabadság hídon át közlekedik, ezért egyik irányban sem érinti a Rudas Gyógyfürdő, a Március 15. tér és a Ferenciek tere M megállóhelyet. A buszjáratok a terelt vonalszakaszukon nem állnak meg. A 8E szintén két szakaszon, megosztva közlekedik: Kelenföld és a Déli között, illetve Újpalota és a Ferenciek tere között.

A 15-ös és 115-ös busz menetrendeje már eset 6 órától változik: a járatok módosított útvonalon haladnak, ezért nem érintik a Széchenyi István tér és a Fővám tér M közötti megállókat. A terelt vonalszakaszon a buszokra az alábbi megállóhelyeken lehet felszállni:

  • József nádor tér: a 16-os és a 105-ös busz megállóhelye,
  • Deák Ferenc tér M: a 16-os és a 105-ös busz megállóhelye,
  • Deák Ferenc tér M: a 9-es busz megállóhelye,
  • Astoria M: a 9-es busz megállóhelye.

A 16-os busz este 6-tól nem közlekedik majd. A budai Várat ebben az időszakban a Széll Kálmán térről a szokásosnál sűrűbben közlekedő 16A autóbusszal, vagy a Clark Ádám térről induló Budavári Siklóval lehet elérni.

A 916-os busz a július 14-ről 15-re (péntekről szombatra) virradó éjszaka a lezárt Lánchíd helyett az Erzsébet hídon át közlekedik, ezért nem érinti a Clark Ádám tér és a Deák Ferenc tér közötti megállókat, illetve a Deák tér és a Donáti utca közötti megállókat. A terelt vonalszakaszon a 916-os buszra az 5-ös és a 178-as, illetve a 110 és 112-es busz megállóiban lehet felszállni.

A 105-ös busz szintén két szakaszon, megosztva közlekedik: a Gyöngyösi utca felől a buszok a Deák térig, az Apor Vilmos tér Déli pályaudvarig. 

A 110-es és a 112-es busz két szakaszon, megosztva közlekedik: a Thomán István utca végállomás felől a buszok a Móricz Zsigmond körtérig közlekednek a 61-es villamospótló buszjárat vonalán, a Bosnyák tér felől pedig a Ferenciek teréig.

A 178-as busz rövidített és módosított útvonalon, a Naphegy tér és a Déli pályaudvar M között közlekedik, a Déli pályaudvar M felé a Krisztina tértől a Krisztina körút–Déli pályaudvar útvonalon, aNaphegy tér felé pedig a Déli pályaudvar–Krisztina körút–Krisztina tér–Mészáros utca módosított útvonalon. A Déli pályaudvarnál a buszokra a Krisztina körúti kijáratnál lehet felszállni, terelt útvonalukon megállnak a Mészáros utcában a templom mellett.

A július 14-ről 15-re (péntekről szombatra) virradó éjszaka 990-es busz a lezárt Lánchíd helyett az Erzsébet hídon át közlekedik, ezért nem érintik a Batthyány tér és a Deák Ferenc tér M közötti megállókat. A Normafa felé tartó buszok nem érintik a Deák Ferenc tér M és a Halász utca közötti megállókat. A terelt vonalszakaszon az éjszakai buszokra az 5-ös, a 39-es, a 110-es és 112-es buszok megállóiban lehet felszállni.

A D12-es hajó este 8-tól rövidített útvonalon csak a Jászai Mari tér (Margit híd) és a Római fürdő között viszi az utasokat.

    LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

    Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
    Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
    Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


    Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

    Közérdekű Még hogy alacsony az infláció! Újabb cáfolat érkezett
    Privátbankár.hu | 2024. április 17. 09:09
    A K&H felmérése szerint bár az infláció visszahúzódott, a középkorúak jövedelme nem emelkedett jelentősebben, így érdemben nem változott az anyagi helyzetüket jónak vagy gyengének látók aránya.
    Közérdekű Megkezdődött a taposás az olimpia miatt
    Privátbankár.hu | 2024. április 16. 10:57
    Egymásra licitálnak a sportszergyártók azért, hogy a lehető legtöbbet kihozzák a párizsi olimpia reklámozási lehetőségeiből, van olyan vállalat, amely hirdetési szőnyegbombázást tervez.
    Közérdekű A csalók egyből rárepültek a csodagyógyszerre
    Privátbankár.hu | 2024. április 16. 10:13
    A hamisítók máris rámentek az elmúlt években megjelent súlycsökkenő készítmények fake változatainak értékesítésére és nem ez az egyetlen aggasztó hír a készítményekkel kapcsolatban.
    Közérdekű Szijjártó Péter: 24 magyar jelentkezett az izraeli nagykövetségen
    Privátbankár.hu | 2024. április 14. 11:44
    Szijjártó Péter külügyi és külgazdasági miniszter friss információkkal jelentkezett az iráni támadás után. 
    Közérdekű Kit vesz maga mellé Magyar Péter: Chikán Attilát, Járai Zsigmondot, Jaksity Györgyöt, esetleg Pottyondi Edinát? - A hét videója
    Juhász Gábor-Mester Nándor-Bózsó Péter | 2024. április 12. 18:53
    Vajon kiket választ majd Magyar Péter, hogy húzónévként mellette álljanak, mondjuk egy óriásplakáton? Honnan jöhetnek, és ki lesz közöttük a legismertebb nő? Mely társadalmi rétegeket célszerű megszólítania? Mit tervez vidéken és mennyire fog a fitalokra fókuszálni? Hogyan tud hatni eddig passzív, vagy visszahúzódó rétegekre? Ezt elemezte a hét videójában Mester Nándor felelős szerkesztő és Bózsó Péter újságíró, akik saját szakállukra castingoltak.
    Közérdekű Itt a jó hír a lakáshitelre vágyóknak
    Privátbankár.hu | 2024. április 12. 14:28
    Már öt banknál lehet akár 10 százalék önerővel lakáshitelt felvenni.
    Közérdekű A nap képe: Szijjártó Péter egy jó cimborával pózolt
    Privátbankár.hu | 2024. április 10. 16:59
    Menczer Tamás utódjával mosolygott jó hangulatban a tárcavezető. 
    Közérdekű Magyar Péter megtalálta a megoldást – megvan, milyen párttal indulhat a választáson
    Privátbankár.hu | 2024. április 10. 16:34
    Varga Judit NER-ből kiugrott volt férje Facebook-oldalán számolt be erről.
    Közérdekű Ismét találkoztak a tenisz szerelmesei
    Privátbankár.hu | 2024. április 8. 11:22
    Több mint 20 fokos volt a hőmérséklet, ám a teniszpályák még a téli sátrak alatt várták a tenisz szerelmeseinek Csók Tenisz! csapatversenyre nevezett teniszezőket. 2001 óta rendezik meg évente ezt a versenyt, de első alkalommal érezhették magukat a játékosok egyszerre a télben és a tavaszban is. Az a sátor, amelyiket jobban sütött a nap, amolyan óriás szauna hatását keltette, míg a fák árnyékában lévő sátorban hűvösebb volt, mint a szabadban.
    Közérdekű Mészáros Lőrinc: 32 év év alatt jutottam el idáig, nem két nap alatt
    Privátbankár.hu | 2024. április 8. 08:22
    A majdnem 400 cégből álló birodalmat irányító Mészáros Lőrinc szerint minden munkáért meg kell dolgozni, azokat nem osztogatják csak úgy. Az üzletember beszélt a terjeszkedési terveiről és Orbán Viktor miniszterelnökről is. 
    hírlevél
    Ingatlantájoló
    Együttműködő partnerünk: 4iG