Hirdetés
Hirdetés

A helyzet fokozódik: Trump alelnöke is kénytelen volt ügyvédet fogadni

2017. június 16., 09:08

Hetek óta ment a casting, most elárulták, melyik nagymenő ügyvéd igyekszik kihúzni Mike Pence-t a slamasztikából.

Donald Trump bemutatja alelnökjelöltjét, Mike Pence-t. Fotó: EPA/Jason Szenes
Donald Trump bemutatja alelnökjelöltjét, Mike Pence-t a kampány során. Ekkor még nem tudták, milyen ügybe keverednek pár hónapon belül. Fotó: EPA/Jason Szenes

Donald Trump alelnöke, Mike Pence ügyvédet fogadott: egy olyan szakembert, akinek specialitása épp politikusok képviselete olyan nyomozásokban, amelyek jellemzően nagy publicitást kapnak, reflektorfényben zajlanak. A téma természetesen a Trump stábja és Oroszország közötti kapcsolatok felderítésére irányuló vizsgálat. Az amerikai titkosszolgálatok jelentései alapján az már most is biztos, hogy az oroszok beavatkoztak az elnökválasztási kampányba tavaly, hogy megpróbálják elősegíteni Trump győzelmét - most a személyek érintettségét is próbálják tisztázni.

A Reuters tudósítása szterint Pence Richard Cullent kérte fel, feladata az lesz, hogy segítsen megfelelő válaszokat adni a speciális nyomozócsapat vezetője, Robert Mueller kérdéseire. Cullen képviseli egyébként többek között a korrupciós botrányba keveredett korábbi FIFA-elnököt, Sepp Blattert is. Az alelnök irodája azt közölte: Pence heteken óta kereste a megfelelő tanácsadót, számos jelöltet meghallgatott, és ezen a héten döntött Cullen mellett.

Hirdetés

Cullen egyébként Trump ellenfelét, Jeb Busht támogatta a republikánus elnökjelöltségért vívott küzdelemben, egy profi ügyvédnek azonban az ilyesmi biztos nem okoz lelkiismereti gondot.

Nem úgy volt, hogy Hillary megy börtönbe...?

Trumpnak természetesen szintén van már ügyvédje az ügyben, akire szüksége is lesz: épp a napokban terjesztették ki a nyomozást arra, hogy akadályozta-e az igazságszolgáltatást az elnök. Az elnök egyébként azon háborgott a Twitteren, hogy nem neki kéne nyomozás alatt állnia, hanem korábbi demokrata ellenfelének, Hillary Clintonnak.

És valóban van az ügynek egy ilyen pikantériája is: Trump kampányának visszatérő, fontos eleme volt az, hogy győzelme esetén börtönbe küldi Clintont - ehhez képest most Trump az, aki ellen súlyos vádak fogalmazódnak meg és magas szintű vizsgálat is folyik. Az elnök szerint mindenesetre az amerikai történelem legnagyobb boszorkányüldözése történik az ügyében.

Trump maga tesz keresztbe a stábjának

Az alelnök ügyvédjének mindenesetre nem lesz könnyű dolga a nyomozók kérdéseinek megválaszolásakor, amikor az FBI vezetőjének kirúgásáról lesz szó: James Comey váratlan eltávolítását a Trump-stáb - Pence alelnökkel együtt - igyekezett szakmai és bizalomvesztési okokkal magyarázni, azonban maga az elnök tett nekik keresztbe akkor, amikor arról beszélt: valójában épp az orosz ügyek miatti vizsgálat járt a fejében Comey leváltásakor.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Azt hiszed, elszálltak a lakásárak? Ezt kapsz ma 200 ezer forintért

Azt hiszed, elszálltak a lakásárak? Ezt kapsz ma 200 ezer forintért

Az amerikai albérlet közvetítő portál, a rentcafe.com a japán MORI Intézet a világ legvonzóbb nagyvárosairól készített listája alapján összehasonlította az albérlet árakat a világ minden táján. Az Otthon Centrum kiegészítette mindezt saját, hazai adataival és megvizsgálta, mekkora lakást tudunk bérelni havi 200.000 forintért. Kapaszkodj meg: nem is olyan rossz ez, mint amire elsőre számítana az ember.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Napi kommentár - videó

Utánajártunk

Powered by Saxo Bank

Heti várható események, adatok

 • október 16
  Fogyasztói árindex (év/év) - szeptember
  Netflix - 2017 Q3
  október 17
  KSH: Építőipar - augusztus
  MNB: Havi fizetési mérleg -- augusztus
  ÁKK: 3 hónapos diszkont kincstárjegy aukció, 15 mrdFt
  ZEW index - október
  ZEW index - október
  Fogyasztói árindex (végleges) - szeptember
  Morgan Stanley - 2017 Q3
  Goldman Sachs - 2017 Q3
  IBM - 2017 Q3
  október 18
  Munkanélküli segélykérelmek számának változása - szeptember
  ILO munkanélküliségi ráta - augusztus
  Fed Bézs Könyv
  eBay - 2017 Q3
  American Express - 2017 Q3
  október 19
  KSH: Keresetek - január–augusztus
  NGM: Részletes tájékoztató az államháztartás központi alrendszerének 2017. szeptember végi helyzetéről
  GDP (év/év) - 2017 Q3
  GDP (negyedév/negyedév) - 2017 Q3
  SAP - 2017 Q3
  Philadelphiai Fed index - október
  Friss és tartós munkanélküli-segélykérelmek alakulása
  PayPal - 2017 Q3
  Philip Morris International - 2017 Q3
  Verizon Communications - 2017 Q3
  október 20
  Daimler - 2017 Q3
  General Electric - 2017 Q3

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön szerint létezik globális felmelegedés?