Hirdetés
Hirdetés

A helyzet fokozódik: Trump alelnöke is kénytelen volt ügyvédet fogadni

2017. június 16., 09:08

Hetek óta ment a casting, most elárulták, melyik nagymenő ügyvéd igyekszik kihúzni Mike Pence-t a slamasztikából.

Donald Trump bemutatja alelnökjelöltjét, Mike Pence-t. Fotó: EPA/Jason Szenes
Donald Trump bemutatja alelnökjelöltjét, Mike Pence-t a kampány során. Ekkor még nem tudták, milyen ügybe keverednek pár hónapon belül. Fotó: EPA/Jason Szenes

Donald Trump alelnöke, Mike Pence ügyvédet fogadott: egy olyan szakembert, akinek specialitása épp politikusok képviselete olyan nyomozásokban, amelyek jellemzően nagy publicitást kapnak, reflektorfényben zajlanak. A téma természetesen a Trump stábja és Oroszország közötti kapcsolatok felderítésére irányuló vizsgálat. Az amerikai titkosszolgálatok jelentései alapján az már most is biztos, hogy az oroszok beavatkoztak az elnökválasztási kampányba tavaly, hogy megpróbálják elősegíteni Trump győzelmét - most a személyek érintettségét is próbálják tisztázni.

A Reuters tudósítása szterint Pence Richard Cullent kérte fel, feladata az lesz, hogy segítsen megfelelő válaszokat adni a speciális nyomozócsapat vezetője, Robert Mueller kérdéseire. Cullen képviseli egyébként többek között a korrupciós botrányba keveredett korábbi FIFA-elnököt, Sepp Blattert is. Az alelnök irodája azt közölte: Pence heteken óta kereste a megfelelő tanácsadót, számos jelöltet meghallgatott, és ezen a héten döntött Cullen mellett.

Hirdetés

Cullen egyébként Trump ellenfelét, Jeb Busht támogatta a republikánus elnökjelöltségért vívott küzdelemben, egy profi ügyvédnek azonban az ilyesmi biztos nem okoz lelkiismereti gondot.

Nem úgy volt, hogy Hillary megy börtönbe...?

Trumpnak természetesen szintén van már ügyvédje az ügyben, akire szüksége is lesz: épp a napokban terjesztették ki a nyomozást arra, hogy akadályozta-e az igazságszolgáltatást az elnök. Az elnök egyébként azon háborgott a Twitteren, hogy nem neki kéne nyomozás alatt állnia, hanem korábbi demokrata ellenfelének, Hillary Clintonnak.

És valóban van az ügynek egy ilyen pikantériája is: Trump kampányának visszatérő, fontos eleme volt az, hogy győzelme esetén börtönbe küldi Clintont - ehhez képest most Trump az, aki ellen súlyos vádak fogalmazódnak meg és magas szintű vizsgálat is folyik. Az elnök szerint mindenesetre az amerikai történelem legnagyobb boszorkányüldözése történik az ügyében.

Trump maga tesz keresztbe a stábjának

Az alelnök ügyvédjének mindenesetre nem lesz könnyű dolga a nyomozók kérdéseinek megválaszolásakor, amikor az FBI vezetőjének kirúgásáról lesz szó: James Comey váratlan eltávolítását a Trump-stáb - Pence alelnökkel együtt - igyekezett szakmai és bizalomvesztési okokkal magyarázni, azonban maga az elnök tett nekik keresztbe akkor, amikor arról beszélt: valójában épp az orosz ügyek miatti vizsgálat járt a fejében Comey leváltásakor.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

7+1 tipp arra az esetre, ha tele van a Gmail-ed

7+1 tipp arra az esetre, ha tele van a Gmail-ed

A legnagyobb láda is betelik egyszer, ha sohasem takarítanak benne, az e-mail meg már nélkülözhetetlen a modern élethez. Sokaknál ezer, sőt tízezer számra halmozódnak a levelek, teljes kitakarításuk szinte már reménytelen. De nincs minden veszve, egy hasznos Gmail gyorstisztítás akár percek alatt is végrehajtható.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Napi kommentár - videó

Utánajártunk

Powered by Saxo Bank

Heti várható események, adatok

 • június 19
  Export és import

  június 20
  MNB: Monetáris Tanács kamatdöntő ülése
  Euróövezet folyó fizetési mérleg
  Folyó fizetési mérleg
  június 21
  KSH: Keresetek (január-április)
  MNB: Negyedéves fizetési mérleg és külfölddel szembeni állományok
  NGM: Részletes tájékoztató az államháztartás központi alrendszerének május végi helyzetéről
  Jelzáloghitel igénylések
  Használtlakás értékesítések
  június 22
  Tartós és friss munkanélküli-segély kérelmek
  Bloomberg gazdasági várakozások és fogyasztói elégedettség
  Fogyasztói bizalom
  június 23
  KSH: Kiskereskedelem (második becslés, április)
  Feldolgozóipari BMI
  Szolgáltatóipari és feldolgozóipari BMI
  Szolgáltatóipari és feldolgozóipari BMI
  Feldolgozóipari BMI

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön szerint hogyan kellene hívni a 2018-as költségvetést?