3p
Betelt a pohár a Bankszövetség főtitkáránál: szerinte a bankok nélkül nem megy a gazdaság fellendítése – Újabb pénzintézet vesztett az állam ellen devizahiteles kerestet – Étkezésre alkalmatlan konyhasót vetetett le a polcokról a Nébih

A miniszterelnök szerint tartós növekedésről lehet beszélni a magyar gazdaságban, ez azt mutatja, hogy a magyar gazdaság rátalált a helyes útra. Orbán Viktor az Univer kecskeméti gyárában beszélt, ahol 3,5 milliárd forintból megháromszorozták a nyersparadicsom-feldolgozást.

A Bankszövetség főtitkára arra figyelmeztet, hogy a szerinte szétzilált, ellehetetlenített bankszektor nélkül nehéz lesz a gazdaság fellendítése. Kovács Levente közleményében azt írta: a magyar társadalom sokkal többet veszíthet a devizahitelesek mentésével, mint amennyit a hitelt felvettek jó néhány százezres tábora nyerhet. Kovács Levente is úgy számol, hogy az árfolyamrés-visszaírása és az egyoldalú kamatemelések eltörlése maximum 25-30 százalékkal csökkenthetik a törlesztőrészleteket – ezt a főtitkár szerint az árfolyamgát is tudja.

A Fővárosi Törvényszék első fokon elutasította a Hungária Takarék devizahiteles keresetét a magyar állam ellen. A bíróság szerint a takarékszövetkezet általános szerződési feltételei nem feleltek meg az átláthatóság követelményének. Eddig a bíróság összesen 46 ítéletet hozott, ebből 43 keresetet utasított el teljesen. Három esetben részben helyt adott a keresetnek. Egy pénzintézet visszalépett, három pert pedig felfüggesztettek azért, mert a bíró az Alkotmánybírósághoz fordult.

Az Országos Betétbiztosítási Alap megkezdte az Alba Takarékszövetkezet betéteseinek kártalanítását. Az ügyfelek egyenként legfeljebb 100 ezer eurónak megfelelő forintot kaphatnak, függetlenül attól, hogy magánszemélyről vagy vállalkozásról van szó. A jegybank augusztus 29-én vonta vissza az Alba Takarékszövetkezet működési engedélyét, miután a betétesek biztonsága érdekében a Szövetkezeti Hitelintézetek Integrációs Szervezete kizárta tagjai közül a pénzintézetet.

Európai Bíróság kimondta, hogy a fapados légitársaságok jogosan számolnak fel plusz költséget az utasok csomagjai után. A luxemburgi testület az egyik spanyol fapados légitársaság, és az egyik spanyol bíróság közötti jogvita kapcsán döntött így. Azt közölte, hogy a légitársaságoknak nem kötelező elszállítaniuk a csomagokat.

Hatalmas mennyiségű, állati takarmányozásra szánt kálium-klorid felhasználásával gyártott étkezési sót vetet le a polcokról a Nébih. A Compex-Só Kft. 2014-ben gyártott termékéről van szó. Annak, aki ilyen sót vett, azt tanácsolja a nébih, hogy vigye vissza az üzletbe.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Makro / Külgazdaság Lenyűgöző videó került elő Varga Judit, Rogán Antal és Gulyás Gergely közös múltjából
Privátbankár.hu | 2024. március 28. 12:48
Magyar Péter vádjainak fényében a szereplők minden egyes arcrándulása egészen új értelmezést nyer.
Makro / Külgazdaság Valamit már mondott az ügyészségnek Varga Judit - kihallgatták a hangfelvétel ügyében
Privátbankár.hu | 2024. március 28. 10:56
Elárulta az ügyészség, hogy berendelték a volt igazságügyminisztert a Magyar Péter vádjai kapcsán indult eljárás során.
Makro / Külgazdaság Hszi Csin-ping nem hagyja magát
Privátbankár.hu | 2024. március 28. 09:06
És a kínai fejlődést sem engedi megállítani. Erről is beszélt a kínai vezető a holland miniszterelnökkel történt találkozója után.
Makro / Külgazdaság Végre egy jó hírt is kapott Orbán Viktor, itt vannak a friss adatok
Privátbankár.hu | 2024. március 28. 08:30
A bruttó átlagbér már 600 ezer forint felett jár, 14,6 százalékos növekedéssel.
Makro / Külgazdaság Kitalálja, milyen nevek nem hangzottak el Varga Judit közel kétórás interjújában?
Privátbankár.hu | 2024. március 28. 07:16
Sokat beszélt, de a lényegről kevesett mondott a volt miniszter.
Makro / Külgazdaság Orbán Viktor váratlanul felhívta Szijjártó Pétert, miközben interjút készítettünk a külügyminiszterrel
Csabai Károly - Wéber Balázs | 2024. március 27. 16:22
Nagyinterjút adott a Privátbankárnak a külgazdasági és külügyminiszter.
Makro / Külgazdaság Ilyet is ritkán látni a benzinkutakon!
Privátbankár.hu | 2024. március 27. 15:50
Az egyik drágul, a másik olcsóbb lesz.
Makro / Külgazdaság Hasít a svéd H&M ruházati cégóriás
Privátbankár.hu | 2024. március 27. 15:20
Megugrott a svéd Hennes & Mauritz AB (H&M), a világ második legnagyobb divatáru-kiskereskedelmi láncának profitja a február végével záródott negyedévben.
Makro / Külgazdaság Ez történne, ha nálunk is euró lenne
Privátbankár.hu | 2024. március 27. 13:27
Márciusban javult, három havi csúcsot ért el a gazdasági hangulatindex mind az EU-ban, mind az euróövezetben, a foglalkoztatási kilátások mutatószáma pedig magas szinten stabilan tartotta magát az Európai Bizottság Gazdasági és Pénzügyi Főigazgatósága (DG ECFIN) szerdai jelentése szerint.
Makro / Külgazdaság Bécs? Budapest? Vagy Bukarest? Érdekes rangsor készült
Privátbankár.hu | 2024. március 27. 11:12
A világ nagyvárosai éles versenyt vívnak azért, hogy magukhoz vonzzák a kezdő vállalkozásokat, amelyek nagyra nőve országaik gazdaságának jelentős szereplői és nem mellesleg adóalanyai lehetnek.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG