Hirdetés
Hirdetés

A turizmus élteti Kubát – te jártál már ott?

2017. július 15., 11:44
Cimkék
Venezuela
, Kuba

Kuba gazdasága kijutott az év eleji recesszióból, főként a turizmusnak köszönhetően. Közben azonban gondot okoz a haldokló barát, Venezuela olajszállítmányainak elakadása.

Kuba gazdasága 1,1 százalékkal növekedett az első félévben, miután előtte 25 év után először recesszióba került, mondta a kubai gazdasági miniszter a Reuters szerint. A recessziót leginkább az okozta, hogy a korábban baráti áron olajat szállító Venezuela gazdasága teljesen összeomlott, így a szállítmányok akadoznak, de emellett az export is csökkent, így visszaestek a devizabevételek.

A karibi szigetország így fizetési problémákkal küzd, igyekszik sokszor halasztott fizetést elérni. A devizabevételekre tehát óriási szükség van, és ennek legfőbb forrása a turizmus, amely szépen bővül: az első félévben 23 százalékkal nőtt az országba érkező turisták száma az egy évvel korábbihoz képest, annak ellenére, hogy Donald Trump ismét korlátozta az amerikaiak utazását.

Hirdetés

Az ország kellemes turistacélpont: az árak viszonylag kedvezőek, a hatóságok kifejezetten segítőkészek és udvariasak a turistákkal, a helyiek is barátságosak. Az éghajlat természetesen kiváló, a tenger sosem hideg, egész évben lehet fürödni. Az ország viszonylagos elmaradottsága inkább érdekesség, nosztalgikus időutazás, mintsem zavaró tényező.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Vitatott alkalmazással állt elő a Facebook

Vitatott alkalmazással állt elő a Facebook

A gyerekek mostantól szülői felügyelettel használhatják a cég új chat-programját. A fiataloknak készült program éles kritikákat váltott ki, a Facebook azonban szakértőkkel egyeztetve próbálja garantálni a fiatalok biztonságát. Az utóbbi időben rengeteget tettek a szélsőséges tartalmak és a hamis hírek kiszűréséért, legújabb programjuk pedig az öngyilkosságot fontolgatóknak is segítségére lehet.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Powered by Saxo Bank

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Idén is 10 ezer forint értékű Erzsébet-utalványt kapnak karácsonyra a nyugdíjasok a kormánytól. Ön szerint kiknek járna még az utalvány?