Hirdetés
Hirdetés

Alku kötne Trump: egy feltétele van, hogy megkímélje az Obamacare-t

2017. november 20., 10:45

Mégpedig az, hogy a szenátus bólintson rá az adóreformjára, ami egyébként fölöslegessé tenné azt.

Ahogy arról már korábban is írtunk, Donald Trump képtelen átnyomni az adóreformját a szenátuson, akik rendre elutasítják, vagy elhalasztják az erről való tárgyalást. Korábban az Obamacare eltörlése és az egészségügyi reform átnyomása is problémákba ütközött, így most úgy döntött, egymásba oltja a két problémát: a Reuters cikke szerint ugyanis hajlandó lenne megkegyelmezni a társadalombiztosítási rendeletnek, ha a szenátus elfogadja az adóreformról szóló javaslatát.

Valamilyen módosításra egyébként mindenképp szükség lenne, az amerikai adótörvényt ugyanis 1980 óta nem módosították. Az adótörvény módosítási javaslata egyebek mellett tartalmaz egy olyan felvetést, hogy eltöröljenek egy követelményt, amely adófizetésre kötelezi azokat az amerikaiakat, akik nem kötnek társadalombiztosítást. A javaslat népszerűségre tett szert a republikánus politikusok között, ugyanakkor a módosítás gyakorlatilag teljesen fölöslegessé tenné az Obamacare-t. Ezzel a lépéssel így valójában két legyet üt egy csapásra.

Hirdetés
Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Megszűnhet a lakásáfa: elszállnak a lakásárak?

Megszűnhet a lakásáfa: elszállnak a lakásárak?

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter szavai szerint nem várható, hogy a 2019. december 31-e után meghosszabbítanák az újépítésű lakóingatlanok értékesítésére vonatkozó 5 százalékos áfakulcsot. A kedvezményes lakásáfa megszűnése több szektorban is komoly negatív hatással járhat.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Powered by Saxo Bank

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Idén is 10 ezer forint értékű Erzsébet-utalványt kapnak karácsonyra a nyugdíjasok a kormánytól. Ön szerint kiknek járna még az utalvány?