Hirdetés
Hirdetés

Az ENSZ-főtitkár szerint egység nélkül Európa el fog bukni

2017. május 17., 14:40

Egy erős, egyesült Európa lehet csak alapvető pillére az Egyesült Nemzetek Szervezetének.

Európai Unió zászlók előtt a Berlaymont épület (Európai Bizottság), Brüsszel, Belgium.
Európai Unió zászlók előtt a Berlaymont épület (Európai Bizottság), Brüsszel, Belgium.

António Gutteres Strasbourgban, az Európai Parlament plenáris ülésén nyilatkozott, ahol a főtitkár elmondta: az Európai Unió a világon egyedülálló módon a legsikeresebb projekt a béke megteremtése és megtartása, valamint a szegénység csökkentése érdekében. Ugyanakkor a jelenlegi kihívások, így például a terrorizmus megköveteli az összefogást a tagállamok között, mivel ezek a problémák nem ismernek határokat, a globális méretű konfliktusokat pedig csak nemzetközi összefogással lehet megállítani és kezelni.

Gutteres szerint az uniónak és az ENSZ-nek közös erőfeszítések mellett kell megteremtenie a megfelelő biztonságos, rendezett és szabályozott életkörülményeket mindenki számára, mivel csak így akadályozható meg az emberek kivándorlása. Emellett szoros összefogást sürgetett az éghajlatváltozás csökkentése melletti elkötelezettség végrehajtása érdekében. Véleménye szerint az éghajlat változása sokak megélhetési lehetőségeit szűkíti be, vízhiányt okoz, vagy éhínséget idéz elő, nagyban hozzájárulva az újkori népvándorláshoz.

Hirdetés
Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Nem hagyják magukat: az évtized pere készül?

Nem hagyják magukat: az évtized pere készül?

Rengeteg van már az Uber rovásán, kezdve a szexuális zaklatási botrányoktól az adatlopási botrányon át a kitiltásokig. A vezetőség úgy döntött, nem nyel tovább, és a legutóbbi kitiltást már a londoni bíróságon támadják meg. De miből fizetik a perköltséget?

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Powered by Saxo Bank

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Idén is 10 ezer forint értékű Erzsébet-utalványt kapnak karácsonyra a nyugdíjasok a kormánytól. Ön szerint kiknek járna még az utalvány?