Hirdetés
Hirdetés

Az évszázad üzletét kötötték meg a szomszédok Trumppal

2017. november 22., 12:43

Megkötötték a szerződést a lengyelek a rendszeres amerikai cseppfolyósítottgáz-szállítmányokról.

MTI Fotó: Rosta Tibor
MTI Fotó: Rosta Tibor

A szállítmányozással kapcsolatban már tavaly zajlottak tárgyalások Lengyelországban, most azonban hivatalosan is megkötötte a szerződést a lengyel PGNiG gázszolgáltató a Centrica LNG Company segítségével. A brit közvetítéssel lebonyolított, első ilyen jellegű lengyel-amerikai ügylet keretében a következő öt év során mintegy 800 millió köbméternyi gázt szereznek be 2018 és 2022 között.

A PGNiG kereskedelmi ügyekért felelős alelnöke, Maciej Wozniak emellett kilátásba helyezte, hogy a PGNiG az amerikai, valamint más partnerekkel is másfél éven belül több további, középtávú szerződést is kötne az LNG beszerzésére.  A hosszabb távú szerződéskötést Donald Trump júliusi, a Három Tenger Kezdeményezés csúcstalálkozója alkalmából tett varsói látogatásakor helyezték kilátásba, erről korábban itt írtunk bővebben. >>>

Hirdetés
Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Vitatott alkalmazással állt elő a Facebook

Vitatott alkalmazással állt elő a Facebook

A gyerekek mostantól szülői felügyelettel használhatják a cég új chat-programját. A fiataloknak készült program éles kritikákat váltott ki, a Facebook azonban szakértőkkel egyeztetve próbálja garantálni a fiatalok biztonságát. Az utóbbi időben rengeteget tettek a szélsőséges tartalmak és a hamis hírek kiszűréséért, legújabb programjuk pedig az öngyilkosságot fontolgatóknak is segítségére lehet.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Powered by Saxo Bank

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Idén is 10 ezer forint értékű Erzsébet-utalványt kapnak karácsonyra a nyugdíjasok a kormánytól. Ön szerint kiknek járna még az utalvány?