Hirdetés
Hirdetés

Belebukott a korrupciós botrányba egy miniszterelnök-helyettes

2017. november 28., 13:48

Sikerült az ír ellenzék terve, lemondott Frances Fitzgerald.

Távozik tisztségéből Frances Fitzgerald ír miniszterelnök-helyettes, aki ellen a második legnagyobb írországi parlamenti párt, a kisebbségi kormányt kívülről támogató Fianna Fáil a múlt héten bizalmatlansági indítványt nyújtott be egy évekkel ezelőtti rendőrségi korrupciós ügy kezelési módja miatt. Erről itt írtunk bővebben. >>>

A beterjesztést a dublini parlament kedden tárgyalta volna, de az RTÉ ír közszolgálati médium jelentése szerint Fitzgerald saját pártja, a Fine Gael kormánypárt hosszas győzködésének engedve az utolsó pillanatban elfogadta, hogy a kormányválság elkerülése végett távoznia kell.

Hirdetés

Ha a felmerült vitás kérdésben nem sikerült volna megoldást találni - mindenekelőtt Frances Fitzgerald távozásával -, akkor nagy valószínűséggel még az idén előrehozott parlamenti választásokat kellett volna tartani Írországban.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Mi a magyarok legfőbb versenyelőnye? – interjú

Mi a magyarok legfőbb versenyelőnye? – interjú

Sok vállalkozás szeretne tőkét a növekedéshez, de a szervezetüknek, működésüknek is meg kell ehhez felelnie, nem lehet kisvállalati struktúrával nagyvállalatot működtetni – derült ki a Qualysoft Holding és a CNC Rapid vállalkozásokkal készített interjúnkban. Kiderült az is, mit tartanak a magyarok legfőbb versenyelőnyének, és hogyan küzdenek meg a munkaerő-hiánnyal.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Powered by Saxo Bank

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Idén is 10 ezer forint értékű Erzsébet-utalványt kapnak karácsonyra a nyugdíjasok a kormánytól. Ön szerint kiknek járna még az utalvány?