Hirdetés
Hirdetés

Benyújtották a számlát: erre a Brexit után is igényt tartanak a britek

2017. november 29., 13:37

Őket is sújtja a munkaerőhiány, rengeteg EU-s munkaerőt tud felszívni az építőipar.

Elsősorban a közép- és kelet-európai munkaerőre lenne szüksége a brit építőiparnak, legalábbis erről figyelmeztette a brit építőipar legnagyobb szakmai és érdekképviseletei szervezetei a brit kormányt. A helyi építőipar munkásainak egyébként mintegy 12,6 százaléka született a szigetországon kívül, 5,7 százalékuk pedig még csak nem is európai.

Ennek érdekében az érdekképviselet tagjai szerint a kormánynak a lehető leggyorsabban meg kell állapodnia legalább kétévi átmeneti időszak érvényesítéséről a brit kilépés után, és biztosítania kell, hogy azok a munkavállalók is akadálymentesen megkaphassák a brit tartózkodási engedélyt, akik ebben az átmeneti időszakban érkeznek Nagy-Britanniába.

Hirdetés

Mindeközben Theresa Maynek sikerült névlegesen megegyeznie Brüsszellel a Brexit-tartozások kifizetéséről, az erről szóló cikkünket itt olvashatod. >>>

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Nyakon csapta a piacokat a legnagyobb jegybank

Nyakon csapta a piacokat a legnagyobb jegybank

Amerika a jegybanki közlemény után először ugrott egyet, de aztán megérkeztek az eladók, mínuszba fordítva az indexeket. Európa is esésbe váltott, velünk együtt, leginkább a Mol és az OTP gyengélkedik. Majdnem 3 százalék már a 10 éves amerikai kötvényhozam, erősödött is a dollár, gyengült az olaj.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Powered by Saxo Bank

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön fektetne pénzt bitcoinba vagy más kriptodevizába?