5p
Röszkén és Bicskén kitörtek a menekültek, a Keletiből indult menet jó hangulatban halad Bécs felé. Kövesse velünk a menekültválságot!

A menekültek pedig csak mennek és mennek

A menetelők már Biatorbágy térségében vannak, és elég jó tempóban haladnak. Közelednek Bicskéhez is, ahonnan korábban több menekült kitört, kérdés, hogy ők tudnak-e csatlakozni a menethez.

Rátámadtak az ultrák a migránsokra

Közben az esti Magyar-Román meccsre készülődő szélsőségesek jó ötletnek tartották, hogy a háborús menekültekre lövésekre emlékeztető petárdákat dobjanak, de a menekültek a rendőrök közbelépésének köszönhetően nem verték meg a petárdázókat.

Gyakorlatilag nincs határellenőrzés?

A Hír TV riportere szerint túl kevés a rendőr a röszkei határnál, ezért megállíthatatlanul jönnek át a migránsok Szerbiából, és felszólításra sem állnak meg a gyűjtőpontnál.

Röszkén ismét kitörtek

Ismét háromszázan jutottak ki,ezúttal a gyűjtőpontról, nem a táborból. A rendőrség közleménye szerint mindent megtesznek az elfogásukért.

 

 

Megint büszkék lehetünk a magyarokra

A tévéközvetítéseket nézve folyamatosan látszik, hogy érkeznek étel- és vízosztók, akiktől a menekültek szívesen elfogadják az adományokat.

Már Törökbálintnál járnak

A migránsok egyre inkább fáradnak, sok pihenőt is tartanak. Egy német lapnak egy rendőrtiszt elmondta, hogy azt várják, hogy kifáradjanak.

A vonuló menekültek elhagyják Budapestet. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

A Hír TV helyszínen lévő tudósítója szerint több osztrák és német rendszámú autóba menekülteket ültetnek, azt egyelőre nem tudni, hogy a határon akarják-e átvinni őket.

Röszkén és Bicskén egyre durvább a helyzet

A röszkei táborban óriási a feszültség, az emberek türelmetlenek a lassú ügyintézés miatt, migránsok két csoportja össze is verekedett. A Szeged Ma értesülései szerint a menekültek  most már nem csak a rendőröket, hanem az újságírókat is megdobálják.

Bicskén eközben 2-300 menekült kitört a bicskei pályaudvarról, most a vasúti síneken Győr és Budapest, valamint a határ felé futottak.

Már az M1-esen

A menekültek Budaörs felé sétálnak az autópálya leállósávjában, az utat egyébként lezárták. A kivezetőn a benzinkútnál civilek gyümölcsökkel és vízzel várták a menetelőket.

A Keleti pályaudvartól indult, illegális bevándorlók vonulnak az BAH-csomópontnál - elmondásuk szerint Németországba tartanak - 2015. szeptember 4-én. MTI Fotó: Balogh Zoltán

Így értek át Budára a menekültek

MTI Fotó: Balogh Zoltán

Lehetnek lezárások

A rendőrség közlése szerint a menetelő migránsok biztonságának érdekében számíthatnak útlezárásokra az autósok. Ausztriába akarnak eljutni először.

Röszkén feszült a helyzet

A kitört migránsokat elfogták a rendőrök, de így is óriási a feszültség a túlzsúfolt tábornál, sajtóértesülések szerint 2800 menekültre jut 200 rendőr.

Második pihenő

Nem sokkal fél három után a menekültek megálltak pihenni a Petőfi-laktanyánál. Ez már a második megállás, az elsőt a Hegyalja úton tartották

Az MTI tudósítójának egy szír fiú elmondta, hogy a magyarok nagyon kedvesek, de nem szeretnének Magyarországon maradni.

Közelednek Budapest széléhez

Az Index szerint a menekültek már a BAH-csomópontnál járnak, innen már csak a Budaörsi út és a kivezető vár rájuk az autópálya első szakaszáig.

Bicskén is szétszaladtak

Nem sokkal péntek délután egy óra előtt 64 illegális bevándorló átugrott a bicskei befogadóállomás kerítésén és elszaladt - jelentette be Kiss Attila, a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal főigazgató-helyettese budapesti sajtótájékoztatóján.

Haladnak előre

Az MTI információi szerint a menekültek már az Erzsébet híd előtt járnak, a rendőrök próbálják őket egy sávba terelni, ez hol sikerül, hol nem.

Így haladnak. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

Eközben Csiszér-Kovács Viktória, az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője a rendőrség péntek kora délutáni sajtótájékoztatóján mindössze annyit közölt: a rendőrség észlelte a történteket és megteszi a szükséges lépéseket.

Megnyitották az autópályát

A rendőrség közlése szerint újból megnyitották az autópályát, folyamatosan fogják el a kitört menekülteket a környező területeken,és szállítják őket vissza a röszkei hangárba.

Elfogyott a türelem, elindultak

Közben több százan elindultak a budapesti Keleti pályaudvartól, elmondásuk szerint Németországba. A menekültek a Rákóczi úton haladnak, hol a járdán, hol az úttesten, szemben a forgalommal a Blaha Lujza tér irányába. A gyerekek apjuk nyakában, sokaknál Angela Merkelt ábrázoló kép van, azokat emelik a magasba.

Önkéntes szervezők beszélnek illegális bevándorló társaikhoz a Keleti pályaudvar előtt 2015. szeptember 4-én. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

Körülbelül 300 illegális bevándorló két hullámban áttörte a röszkei migrációs gyűjtőpont kerítését, és elfutott az M5-ös autópálya irányába – közölte a police.hu.

A rendőrök a röszkei autópálya-határátkelőhely belépő irányú forgalmát a balesetek megelőzése érdekében ideiglenesen leállította, a forgalmat a régi 5-ös útra tereli.

Ultimátum

A táborból kitörők szószólója azt mondta: kétórás határidőt adnak arra, hogy elbírálják menekültügyi kérelmüket. Ha annak elmúltával sem gyorsul fel az ügyintézés, arra fogják biztatni táborban maradt társaikat, hogy ők is törjenek ki a táborból.

Nyugalom, de patthelyzet

A magyar hatóságokkal együttműködni nem hajlandó migránsok tovább demonstrálnak a bicskei vasútállomáson.

A szerelvényt továbbra sem hagyják el, időnként húszan, harmincan a vasúti kocsik előtt felsorakoznak és kórusban kiabálják: Freedom, freedom! (Szabadság, szabadság!) Ételt, italt senkitől nem fogadnak el, a helyszínen főleg külföldi tévéstábok tartózkodnak.

Körülbelül 300 illegális bevándorló két hullámban áttörte a röszkei migrációs gyűjtőpont kerítését, és elfutott az M5-ös autópálya irányába – közölte a police.hu.

A rendőrök a röszkei autópálya-határátkelőhely belépő irányú forgalmát a balesetek megelőzése érdekében ideiglenesen leállította, a forgalmat a régi 5-ös útra tereli.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Makro / Külgazdaság Jön az uniós pénz, több mint 155 milliárdra pályázhatnak a hazai kis cégek
Privátbankár.hu | 2024. március 28. 16:46
Megjelent és április végétől rendelkezésre áll a hazai mikro- és kkv-k részére az európai uniós forrású KKV Technológia Plusz Hitelprogram, amely nulla százalékos kamat mellett kínál kedvező finanszírozást új fejlesztésekre és értéknövelő beruházásokra – közölte a Magyar Fejlesztési Bank (MFB).
Makro / Külgazdaság Lenyűgöző videó került elő Varga Judit, Rogán Antal és Gulyás Gergely közös múltjából
Privátbankár.hu | 2024. március 28. 12:48
Magyar Péter vádjainak fényében a szereplők minden egyes arcrándulása egészen új értelmezést nyer.
Makro / Külgazdaság Valamit már mondott az ügyészségnek Varga Judit - kihallgatták a hangfelvétel ügyében
Privátbankár.hu | 2024. március 28. 10:56
Elárulta az ügyészség, hogy berendelték a volt igazságügyminisztert a Magyar Péter vádjai kapcsán indult eljárás során.
Makro / Külgazdaság Hszi Csin-ping nem hagyja magát
Privátbankár.hu | 2024. március 28. 09:06
És a kínai fejlődést sem engedi megállítani. Erről is beszélt a kínai vezető a holland miniszterelnökkel történt találkozója után.
Makro / Külgazdaság Végre egy jó hírt is kapott Orbán Viktor, itt vannak a friss adatok
Privátbankár.hu | 2024. március 28. 08:30
A bruttó átlagbér már 600 ezer forint felett jár, 14,6 százalékos növekedéssel.
Makro / Külgazdaság Kitalálja, milyen nevek nem hangzottak el Varga Judit közel kétórás interjújában?
Privátbankár.hu | 2024. március 28. 07:16
Sokat beszélt, de a lényegről kevesett mondott a volt miniszter.
Makro / Külgazdaság Orbán Viktor váratlanul felhívta Szijjártó Pétert, miközben interjút készítettünk a külügyminiszterrel
Csabai Károly - Wéber Balázs | 2024. március 27. 16:22
Nagyinterjút adott a Privátbankárnak a külgazdasági és külügyminiszter.
Makro / Külgazdaság Ilyet is ritkán látni a benzinkutakon!
Privátbankár.hu | 2024. március 27. 15:50
Az egyik drágul, a másik olcsóbb lesz.
Makro / Külgazdaság Hasít a svéd H&M ruházati cégóriás
Privátbankár.hu | 2024. március 27. 15:20
Megugrott a svéd Hennes & Mauritz AB (H&M), a világ második legnagyobb divatáru-kiskereskedelmi láncának profitja a február végével záródott negyedévben.
Makro / Külgazdaság Ez történne, ha nálunk is euró lenne
Privátbankár.hu | 2024. március 27. 13:27
Márciusban javult, három havi csúcsot ért el a gazdasági hangulatindex mind az EU-ban, mind az euróövezetben, a foglalkoztatási kilátások mutatószáma pedig magas szinten stabilan tartotta magát az Európai Bizottság Gazdasági és Pénzügyi Főigazgatósága (DG ECFIN) szerdai jelentése szerint.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG