Hirdetés
Hirdetés

Brexit: szoros együttműködést várnak a britek

2017. augusztus 22., 17:31

Nagyon szeretnék, hogy 2019-re lezáruljon a „válóper”.

A brit igazságügy-minisztérium legfrissebb közlése szerint a már meglévő jogi eljárásrendszert alapul véve, új megegyezésekben rögzítve akarják rendezni a vitás jogi kérdéseket az Európai Unióval. Ez számos kérdést érint, egyebek mellett megoldásra vár a külföldivel kötött házasságok felbontása, a gyermekelhelyezési perek vagy épp a kereskedelmi viták és a fogyasztóvédelmi ügyek, amikre új koncepciót kell kidolgozni. A határokon átívelő eljárásokra vonatkozóan európai uniós szabályok rendelkeznek az illetékes bíróság kiválasztásáról.

Jogászok korábban felhívták a brit kormány figyelmét arra, hogy egyértelmű helyzetet kell teremteni az eljárásjogi kérdésekben a 2019 márciusa utáni időszakra. A kabinet most közölte, hogy "világos és észszerű" módon kell rendezni a vitás jogi kérdéseket a Brexit után, és eltökélt az együttműködésről szóló új megállapodások létrejöttében. Az EU-ról való leszakadásról korábban itt írtunk bővebben a Privátbankár.hu-n. >>>

Hirdetés
Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Költöznél? Hamarosan megtudjuk, hogy szárnyalt a lakáspiac

Költöznél? Hamarosan megtudjuk, hogy szárnyalt a lakáspiac

Akad néhány makrogazdasági adat a jövő héten, közöttük a legfontosabbak a tavaly decemberi keresetek alakulása és az államháztartás központi alrendszerének január végi helyzetéről szóló részletes tájékoztató lesz, de megjelenik a lakásépítések, építési engedélyek tavalyi egész éves adata is, amely komoly növekedést ígér.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Powered by Saxo Bank

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön elégedett az idei nyugdíjemelés mértékével? (3%)