Hirdetés
Hirdetés

Egyre nagyobb a baj a Brexit körül

2017. október 03., 12:52

Nagyon nem elégedett az Európai Unió a brit kilépési tárgyalásokkal egyelőre.

Még nem sikerült megfelelő mértékű előrelépést elérni az Egyesült Királyság uniós kiválásának feltételeiről szóló tárgyalásokon ahhoz, hogy meg lehessen kezdeni az egyeztetést a kereskedelmi kérdésekről - szögezte le határozatában az Európai Parlament.

Az eddigi négy tárgyalási kör nem hozott megfelelő előrelépést, és ha a jövő heti, ötödik fordulóban sem történik áttörés, akkor egyelőre nem lehet továbblépni az egyeztetések második szakaszára, a jövőbeli kapcsolatok kérdéseire – írja az EP.

Hirdetés

Az Európai Parlament nyilatkozata egybe cseng azzal, amit Michel Barnier, az Európai Bizottság főtárgyalója mondott: vannak pozitívumok, de továbbra is komoly véleménykülönbségek vannak a felek között, különösen a brit pénzügyi kötelezettségeket illetően.

Az EB ülésén Jean-Claude Juncker, a szervezet elnöke is hasonló véleményének adott hangot, miszerint még nem lehet megkezdeni a kereskedelmi tárgyalásokat.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Nyakon csapta a piacokat a legnagyobb jegybank

Nyakon csapta a piacokat a legnagyobb jegybank

Amerika a jegybanki közlemény után először ugrott egyet, de aztán megérkeztek az eladók, mínuszba fordítva az indexeket. Európa is esésbe váltott, velünk együtt, leginkább a Mol és az OTP gyengélkedik. Majdnem 3 százalék már a 10 éves amerikai kötvényhozam, erősödött is a dollár, gyengült az olaj.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Powered by Saxo Bank

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön fektetne pénzt bitcoinba vagy más kriptodevizába?