Hirdetés
Hirdetés

Egyre nagyobb az összhang - folytatja a tárgyalásokat a két Korea

2018. január 13., 18:43

Dél-Korea beleegyezett abba, hogy tárgyaljon Észak-Koreával az előadóművészek részvételéről.

A két Korea hétfőn tárgyalásokat indít Phenjan javaslatáról, amely szerint észak-koreai előadóművészeket is küldene a dél-koreai Phjongcshangban február 9. és 25. között megrendezendő téli olimpián.

A tárgyalásokat a fegyverszüneti egyezmény által kijelölt demarkációs vonalon fekvő Panmindzsonban tartják meg január 15-én.  A javaslatot Észak-Korea kezdeményezte, a dél-koreai országegyesítési minisztérium pedig néhány órával később már el is fogadta a javaslatot.

Hirdetés

Azonnal elrontotta a világ örömét Észak-Korea

Egy nagyon biztató tárgyalást tartott a két Korea, rögtön a béke beköszöntében kezdett reménykedni a világ, így Szöul gyorsan lehűtötte a kedélyeket: épp a lényegről eszük ágában sincs egyeztetni. További részletek >>>

A tárca szerint Phenjan azt javasolta, hogy négy művészeti vezetőt, köztük egy volt karmestert küld a tárgyalásokra, illetve tagja lesz küldöttségnek Hion Szong Vol, a Moranbong Band nevű lányzenekar vezetője, aki állítólag korábban Kim Dzsong Un észak-koreai vezetőnek volt a barátnője. A hírek szerint a zenekart maga Kim Dzsong Un alapította, amely ötvözi a propagandadalokat a nyugati popzenével.

Közösen vonulnak fel?

Dél-Korea szintén négy szakembert küld a tárgyalásokra, a minisztérium továbbá arra is kérte Phenjant, hogy mihamarabb válaszoljon arra a javaslatára, amely szerint tartanának külön még egy megbeszélést Észak-Korea részvételéről az olimpián.

Ahogy arról már korábban is írtunk, a két Korea január 9-én kezdte meg a hivatalos tárgyalásokat a téli olimpián való részvételről, a megbeszélés szerint Phenjan a sportolók mellett magas rangú tisztségviselőket, szurkolókat, előadóművészeket, bemutatót tartó harcművészeket és újságírókat is küld a rendezvényre. Dél-Korea továbbá azt is kezdeményezte, hogy a két ország sportolói közösen vonuljanak fel a téli olimpia nyitó- és záróünnepségén. Bár Phenjan hivatalosan még nem adott választ, az illetékesek szerint kedvezően reagált a rezsim az ötletre.

Hatalmas előrelépés a koreai kapcsolatokban: végül kibékül a két fél?

Megesett a tárgyalás a két Korea között, a találkozó pedig sikerrel zárult. A téli olimpia idejére nem csak a csatabárdot ássák el a felek, de Észak-Korea a magas rangú delegáció mellett sportolókat és szurkolói csapatot is küld majd a téli olimpiára. Ennek önmagában is jelentősége van, legutoljára a 2010-es vancouveri olimpián voltak ott. A közelgő holdújév ráadásul további lépéseket hozhat a két Korea barátságának előremozdításában. Részletek a Privátbankár.hu-n. >>>

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Albérletet keresel? Itt van néhány tanács, hogy ne bukj őrülten nagyot

Albérletet keresel? Itt van néhány tanács, hogy ne bukj őrülten nagyot

Egy lakáskiadás és lakásbérlés hatékonyabbá tételével foglalkozó magyar startup egy olyan online piacteret fejlesztett ki, amely ellenőrzött környezetben hozza össze azokat, akik kiadó ingatlant keresnek azokkal, akik bérbe kívánják adni ingatlanjukat.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Powered by Saxo Bank

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön elégedett az idei nyugdíjemelés mértékével? (3%)