Hirdetés
Hirdetés

Elegük van Trumpból – összefog Észak- és Dél-Amerika?

2017. november 21., 08:12

Kanada és Mexikó kész visszautasítani az USA feltételeit a NAFTA tárgyaláson.

Egy spanyol nő
Egy spanyol nő "Trump egy idióta" táblát tart a Los Angeles-i tüntetésen, 2016. 11. 09-én. Forrás: EPA/Eugene Garcia

Ahogy arról már korábban írtunk, rengeteg akadályba ütközik a szabadkereskedelmi megállapodás az Egyesült Államok, Kanada és Mexikó között. Elsősorban Donald Trump fúrja meg a megállapodást, meglátása szerint az eredeti szöveg ugyanis hátrányos helyzetbe hozná az Egyesült Államokat. A Reuters szerint mostanra lett elege Kanadának és Mexikónak, és a tervek szerint fordítanának az álláson: most ők készek visszautasítani Amerika javaslatait a tárgyalóasztalnál.

Trump egyébként már régóta fenyegetőzik, hogy mindenestül otthagyja a NAFTÁ-t, amely egyébként az elmúlt 23 évben meghatározta Amerika iparát – mindenekelőtt az autóipart. A tárgyalások egyébként nem haladnak jól, a várakozások szerint jövő márciusig dűlőre kell jutniuk, eddig 7 körön kell túlesniük – most tartanak az ötödiknél, ám nem haladnak jól. A hatodik tárgyalás januárban lesz, Monteralban

Hirdetés
Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Vitatott alkalmazással állt elő a Facebook

Vitatott alkalmazással állt elő a Facebook

A gyerekek mostantól szülői felügyelettel használhatják a cég új chat-programját. A fiataloknak készült program éles kritikákat váltott ki, a Facebook azonban szakértőkkel egyeztetve próbálja garantálni a fiatalok biztonságát. Az utóbbi időben rengeteget tettek a szélsőséges tartalmak és a hamis hírek kiszűréséért, legújabb programjuk pedig az öngyilkosságot fontolgatóknak is segítségére lehet.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Powered by Saxo Bank

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Idén is 10 ezer forint értékű Erzsébet-utalványt kapnak karácsonyra a nyugdíjasok a kormánytól. Ön szerint kiknek járna még az utalvány?