Hirdetés
Hirdetés

Elfogy a türelem: mit válaszolnak a lengyelek az EU-s pofonra?

2017. december 07., 14:45

Magyarország mellett Lengyelországot is érinti az Európai Bizottság döntése.

Migráns nő a sátrában a szerb-magyar határkerítés szerb oldalán, Horgosnál létesült táborban 2016. május 27-én. (MTI/AP/Darko Vojinovic)
(MTI/AP/Darko Vojinovic)

A kötelező menekültátirányítási kvóta ügyében Lengyelország az uniós bíróság előtt is kész megvédeni álláspontját - mondta Konrad Szymanski uniós ügyekért felelős lengyel külügyminiszter-helyettes a Varsót is érintő brüsszeli döntés után.

Szymanski a PAP hírügynökségnek nyilatkozva kommentálta azt, hogy az Európai Bizottság csütörtökön a harmadik, bírósági szakaszba léptette a menekültkvóta elutasítása miatt Budapest és Prága mellett Varsóval szemben is megindított kötelezettségszegési eljárást. Az eljárásról és a magyar kormány válaszáról részletesen itt írtunk >>>>

Hirdetés

"Lengyelország kész arra, hogy álláspontját az Európai Unió Bírósága előtt megvédje" - mondta Szymanski

Még nem jött meg a hivatalos döntés

Lengyelország azután fejti ki álláspontját részletesen az új brüsszeli döntésről, miután hivatalosan átvette azt.

Az uniós eljárás tárgyát képező, 2015-ben megszavazott egyszeri menekültelosztási kvótáról Szymanski elmondta: az erre vonatkozó döntés mai távlatból egyértelműen hibásnak látszik, a menekültátirányítás semmilyen problémát nem oldott meg, viszont továbbra is az Európai Unión belüli súlyos válság gerjesztője.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Mi a magyarok legfőbb versenyelőnye? – interjú

Mi a magyarok legfőbb versenyelőnye? – interjú

Sok vállalkozás szeretne tőkét a növekedéshez, de a szervezetüknek, működésüknek is meg kell ehhez felelnie, nem lehet kisvállalati struktúrával nagyvállalatot működtetni – derült ki a Qualysoft Holding és a CNC Rapid vállalkozásokkal készített interjúnkban. Kiderült az is, mit tartanak a magyarok legfőbb versenyelőnyének, és hogyan küzdenek meg a munkaerő-hiánnyal.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Powered by Saxo Bank

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Idén is 10 ezer forint értékű Erzsébet-utalványt kapnak karácsonyra a nyugdíjasok a kormánytól. Ön szerint kiknek járna még az utalvány?