Hirdetés
Hirdetés

Elmérgesedik a helyzet? Moszkva megint beszólt Trumpéknak

2017. október 11., 14:48

Moszkva követelné az amerikai külképviselet további zsugorítását.

A jelenlegi 455 emberről 300-ra, vagy az alá csökkentetné az oroszországi amerikai külképviseletek létszámát Moszkva, és ezt a jövőben követelni is fogják Washingtontól, jelentette be Georgij Boriszenko, az orosz külügyminisztérium észak-amerikai osztályának igazgatója a RIA Novosztyi hírügynökségnek nyilatkozva. Azt sem tartja kizártnak, hogy az Egyesült Államok valamelyik főkonzulátusát bezárassák, válaszlépésként arra, hogy augusztus végén Washington felszólította Moszkvát, hogy zárja be a San Franciscó-i főkonzulátusát.

Az adok-kapok már egy ideje húzódik az Egyesült Államok és Oroszország között. Vlagyimir Putyin még július végén rendelte el, hogy szeptember 1-jéig 755 fővel csökkentsék az amerikai nagykövetség és három oroszországi konzuli képviselet létszámát. A döntést Moszkva a vele szemben bevezetett amerikai szankciók törvénybe foglalt megszigorításával, valamint orosz diplomaták 35 fős csoportjának tavaly év végi - még az Obama-adminisztráció alatti - kiutasításával indokolta. Ez utóbbi a washingtoni indoklás szerint az amerikai elnökválasztásba való orosz beavatkozás miatt történt.

Hirdetés
Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

10 ok, amiért a kriptovérfürdő bekövetkezett

10 ok, amiért a kriptovérfürdő bekövetkezett

Mi ez a tánc, fiatalok? Miért estek ekkorát a kriptodevizák? Valójában sokan várták már, az óriási emelkedések után igazán ideje volt egy nagy korrekciónak. De az okok sokrétűek, legalább három ország kormánya, műszaki buktatók, csőd, tömegpszichózis, remegő kezű kisbefektetők, tőzsdecápák és bálnák együtt okozhatták.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Powered by Saxo Bank

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön elégedett az idei nyugdíjemelés mértékével? (3%)