Hirdetés
Hirdetés

Európa kiakadt az új szankciókon

2017. június 17., 09:01

Amerika szigorítja az Oroszország elleni szankciókat, ami európai cégeket is érint. Németország és Ausztria az asztalra csap.

A vélelmezett 2016-os választási beavatkozás miatt hoztak törvényt a szankciók szigorításáról, melyeket a szenátus már elfogadott, a képviselőház még nem. Ha életbe lépnek, ez a nagy olaj-, és gázprojektekben részt vevő európai cégeket is büntetné.

A német külügyminiszter és az osztrák kancellár élesen reagáltak, mondván, Európa energiaellátása Európa ügye, nem Amerikáé. Ha európai cégeket büntetéssel fenyegetnek, az igen kedvezőtlen lesz az amerikai-európai kapcsolatokra.

Hirdetés

A szankciók kérdésében Amerikán belül is megosztottság van: Rex Tillerson külügyminisztert aggasztják a szankciók, ő inkább az Oroszországgal való viszony javítását szeretné.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Azt hitted, hogy csak a magyar kormány bonyolít mindent túl? Tévedsz!

Azt hitted, hogy csak a magyar kormány bonyolít mindent túl? Tévedsz!

Sokat szoktak panaszkodni a hazai túlságosan bonyolult kormányszervezetre, ám míg nekünk csak a kerékpározás és az aktív kikapcsolódás fejlesztésével és népszerűsítésével összefüggő feladatok ellátására van kormánybiztosunk, addig Kínában az időjárás átalakítására is külön hivatalt tartanak fent. De milyen furcsa kormányügynökségek léteznek még?

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Powered by Saxo Bank

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Idén is 10 ezer forint értékű Erzsébet-utalványt kapnak karácsonyra a nyugdíjasok a kormánytól. Ön szerint kiknek járna még az utalvány?