Hirdetés
Hirdetés

Fél éve nem volt ilyen jó hangulat Európában

2017. november 14., 12:46

Öthavi csúcsra ugrott a ZEW-index Németországban.

A mannheimi ZEW gazdaságkutató intézet közleménye szerint novemberben ugyan elmaradt a várakozásoktól, ugyanakkor ennek ellenére öthavi csúcsra emelkedett, és javulást mutattak ki az euróövezetben is. A felmérés szerint novemberben 1,1 ponttal 18,7 pontra emelkedett az októberi 17,6 pontról a ZEW németországi konjunkturális várakozásokat tükröző mutatója. Az index alacsonyabb lett a 20,0 pontos elemzői várakozásoknál és elmarad a 23,7 pontos hosszú távú átlagtól.

A ZEW pénzügyi szakemberek körében végzett felmérése az októberi romlás után javulást mutatott ki az euróövezeti kilátások megítélésében is. Az euróövezeti gazdasági hangulatindex 4,2 ponttal 30,9 pontra emelkedett novemberben a szeptemberi 26,7 pontról. A piac 29,3 pontot várt. Az aktuális euróövezeti konjunkturális helyzet megítélése novemberben 47,8 ponton 11,3 ponttal haladta meg az októberit.

Hirdetés
Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Kiderült, hogy hogyan spórolhatsz igazán nagyot az áfacsökkentésen

Kiderült, hogy hogyan spórolhatsz igazán nagyot az áfacsökkentésen

Érkeznek az első olyan internetelőfizetés-számlák, amelyeken már az alacsonyabb ÁFA-kulcs szerepel. Az internet-szolgáltatók vegyes csomagjaiban csak kis részt tesz ki az internet, nagyobb részt a televízió, telefon. Így a megtakarítás is minimális. Sokkal jobban jár, aki lemondott a televízióról.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Powered by Saxo Bank

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön elégedett az idei nyugdíjemelés mértékével? (3%)