3p

Mi legyen a pénzünkkel? Tegyük állampapírba? Részvénybe? Ingatlanba? Kriptóba?
A befektetésektől a vagyonkezelésig - újra itt a Klasszis Klub Live!

Jöjjön el személyesen, találkozzon neves szakértőkkel vagy csatlakozzon online!

2024. március 27. 17:00

Részletek és jelentkezés itt!

Még olcsóbb lesz az üzemanyag, szerdától 5, illetve 9 forinttal kell kevesebbet fizetni – Az amerikai kitiltási botrány volt a téma a parlamentben – Az elszámoltatás költségvetése lesz a 2015-ös, a Költségvetési Tanácsnak nyújtották be – Milliárdokra büntettek több lapkiadót, korlátozták a versenyt

A múlt pénteki csökkenés után szerdán ismét olcsóbb lesz az üzemanyag. A gázolaj literenkénti ára 5, a benziné 9 forinttal csökken. Ez azt jelenti, hogy a gázolajért 399-404, a benzinért 385-386 forintot kell fizetni.

Áder János beszédével kezdte mai napját az országgyűlés, a köztársasági elnök a klímacsúcsról tartott egy általános beszámolót.

Az amerikai kitiltási botrány volt a téma a parlamentben. A Miniszterelnökséget vezető miniszter, Lázár János hangsúlyozta: Szijjártó Pétert azért küldte Orbán Viktor Washingtonba, illetve őt Berlinbe a kancellária vezetőjéhez, hogy tájékozódjanak a helyzetről. A politikus azt is közölte, hogy nincs tudomásuk bűncselekményről, de készek vizsgálatokat lefolytatni, hogy kiderüljön az igazság.

Nem a parlamentnek, hanem a Költségvetési Tanácsnak nyújtják be ma a 2015-ös költségvetést. A szaktárca tájékoztatása szerint a banki elszámoltatás költségvetése lesz a jövő évi büdzsé.

A kormány elfogadta az egészségügyi rendszer átalakítására vonatkozó terveket, az ágazat jövőre több pénzhez jut majd – ezt mondta Zombor Gábor egészségügyért felelős államtitkár a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában.  Az államtitkár részleteket nem árult el, mindössze annyit tudni, hogy a háziorvosoknak több dolguk lesz, több pénzt is kapnak ezért jövőre tízmilliárd forinttal. És a kórházak adósságának rendezésén is dolgozik a kormány.

2,2 milliárd forintra büntetett a Gazdasági Versenyhivatal Axel Springert, a Russmedia Kft-t., a Lapcom Kiadót és a Pannon Lapok Társasága Kiadói Kft-t versenykorlátozás miatt. A cégek abban állapodtak meg, hogy kölcsönösen nem támadják meg egymás piacait. Megegyeztek a lap- és a hirdetési árakban is.

Budapesti járatokat is töröltek a Lufthansa pilótáinak sztrájkja miatt. 12 Budapestről induló és 13 Budapestre érkező járatról van szó. A sztrájk hétfő délelőtt 11 órakor kezdődött, és kedd este 10-ig tart. A Lufthansa 5400 pilótáját képviselő szakszervezet és a munkaadó konfliktusa több mint fél éve tart. A Lufthansa azt szeretné, hogy a pilóták 60 éves kor felett menjenek nyugdíjba. A szakszervezet ezt ellenzi.

José Manuel Barroso szerint súlyos hibát követne el a brit kormány, ha a bevándorlás és egyéb európai uniós alapelvek megkérdőjelezésével magára haragítaná közép- és kelet-európai szövetségeseit. Az Európai Bizottság leköszönő elnöke, aki az egyik legtekintélyesebb londoni politikai elemzőműhely, a Királyi Külügyi Intézet hétfő esti fórumán összegi majd véleményét Nagy-Britannia és az Európai Unió viszonyáról, állítólag arra figyelmezteti majd Londont, hogy ha Nagy-Britannia otthagyná az Európai Uniót, gyakorlatilag elveszítené befolyását a világpolitikában.

Csütörtöktől zárva lesz a budapesti tőzsde, az 1956-os forradalomra emlékeznek. A régiós és a nyugati börzéken ugyanakkor a megszokottak szerint lehet majd kereskedni. Elemzők erősödésre számítanak a BÉT-en.

Késésben az aratás, zuhannak a kukoricaárak, rövid összefoglaló Németh Istvántól, a magro.hu ügyvezetőjétől.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Makro / Külgazdaság Éles irányváltás Japánban, szigorúbbak lettek a feltételek
Privátbankár.hu | 2024. március 19. 10:48
Mérföldkőhöz érkezett a japán gazdaság. A jegybank lezárta a negatív kamatok időszakát. 
Makro / Külgazdaság Most úgy néz ki, hogy az autósok rémálma válik valóra a benzinkutakon
Privátbankár.hu | 2024. március 19. 10:07
Előállt az a helyzet, ami a lehető legkedvezőtlenebb az autósok nézőpontjából. Egyszerre húzza az olaj árát az erős kereslet és tolja a gyenge kínálat, aminek hatása már látszik a tőzsdei jegyzéseken.
Makro / Külgazdaság Putyin magatartása megváltozhat, fenyegetőbbé válhat az orosz elnök
Privátbankár.hu | 2024. március 19. 07:49
A nyugati országoknak arra kellene használniuk az oroszországi elnökválasztás kínálta alkalmat, hogy illegitimmé nyilvánítják Vlagyimir Putyin hatalmon maradását – javasolja egy brit szakértő.
Makro / Külgazdaság A sor végére zavarták a forintot
Privátbankár.hu | 2024. március 19. 06:40
A zloty és a cseh korona is jobban teljesít az idén, mint a forint. 
Makro / Külgazdaság Orbán Viktor elszámította magát az akkugyárakkal, bukhatjuk a terveket
Király Béla | 2024. március 19. 05:42
Az elektromos autók piaca közel sem bővül úgy a világban, ahogy az előzetes elemzések jósolták. Ez pedig a magyar gazdaságra is hat, ahol a kormány komoly kockázatot vállalva óriási tétet tett az akkumulátorgyártásra.
Makro / Külgazdaság Utoléri -e Európa Oroszországot lőszergyártásban ASAP, azaz „sürgősen”?
Bózsó Péter | 2024. március 18. 19:03
Vajon mennyire segíthet az Európai Bizottság által múlt pénteken bejelentett félmilliárd eurós európai lőszergyártási program a lőszerhiánytól szenvedő Ukrajnának?
Makro / Külgazdaság Újabb vészjósló adat árnyékolja be a magyar gazdaság kilátásait
Privátbankár.hu | 2024. március 18. 18:06
Romlott az üzleti hangulat a német kiskereskedelemben februárban.
Makro / Külgazdaság Putyinnak adót kell emelnie, különben bajban lesz
Privátbankár.hu | 2024. március 18. 17:24
A még több pénzt felemésztő háborúhoz új források kellenek Putyinnak, mivel a nyersanyagok eladásából származó bevételek megcsappantak. Csökkenteni kell a jóléti alapokat is és magasan kell tartani az alapkamatot, hogy ne szabaduljon el az infláció. Emellett a hazai lakáspiac megélénkülésének feltételeiről és akadályairól is beszélt felelős szerkesztőnk, Mester Nándor a Trend FM Reggeli monitor című adásában.
Makro / Külgazdaság A gázra léphet Putyin Ukrajnában
Wéber Balázs | 2024. március 18. 15:04
Az ukrajnai offenzíva erősítését ígérte győzelmi beszédében Vlagyimir Putyin, aki az eddiginél is nagyobb önbizalommal vághat bele ötödik elnöki ciklusába. Mindez pedig nem jó hír a lőszer- és emberhiánnyal küzdő ukrán hadsereg számára. A hivatalos adatok szerint Putyin utcahosszal nyerte az elnökválasztást, valódi ellenfelei azonban nem voltak – azok ugyanis börtönben vagy külföldön vannak, vagy már halottak.
Makro / Külgazdaság Több pénz jött be Európába, mint amennyi kiment
Privátbankár.hu | 2024. március 18. 12:47
Legalábbis a külkereskedelem területén. Pozitív mérleggel zárta a januárt az eurózóna és az Unió is.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG