Hirdetés
Hirdetés

Fura ügy: meggondolta magát az EU a nemzeti konzultációról?

2017. november 09., 08:22

Mégsem kéretik be a magyar uniós nagykövetet, pedig felrepült róla a hír.

Antonio Tajani. (Kép forrása: EPA)
Antonio Tajani. (Kép forrása: EPA)

Az Európai Parlament elnökének kabinetvezetője telefonon fog beszélni a magyar uniós nagykövettel a Soros-tervről szóló nemzeti konzultációról, maga Antonio Tajani pedig az EU jövő heti göteborgi csúcsértekezletén találkozik majd Orbán Viktor kormányfővel, akivel egyeztethetnek erről a kérdésről - közölte az uniós képviselőtestület illetékes szóvivője. Mint mondta, a korábbi hírekkel ellentétben nincs szó a magyar nagykövet bekéretéséről.

Meggondolták magukat?

Guy Verhofstadt, a parlament liberális frakcióvezetője arról számolt be tegnap Twitteren, hogy Tajani be fogja kéretni a magyar uniós nagykövetet a nemzeti konzultáció leállítása érdekében. Mint írta, ezt a lépést ő maga kezdeményezte az EP házbizottságaként működő úgynevezett Elnökök Konferenciájának értekezletén.

Az Orbán-kormány éles bírálójának számító egykori belga miniszterelnökkel párhuzamosan Ujhelyi István szocialista EP-képviselő is azt közölte: úgy tudja, hogy Tajani példa nélküli módon magához rendeli a nagykövetet és telefonon beszél Orbán Viktorral, hogy magyarázatot követeljen az ügyben.

Hirdetés

Az EP-szóvivő tájékoztatására reagálva Ujhelyi később kiemelte: az Elnökök Konferenciájának üléséről készített jegyzőkönyv szerint Tajani maga javasolta, hogy bekéreti a magyar nagykövetet a Soros-konzultáció miatt. Ha meggondolták magukat, az ő dolguk, csak letagadni felesleges - fogalmazott.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Összeomlottak a múlt hét sztárjai, na meg a bitcoin

Összeomlottak a múlt hét sztárjai, na meg a bitcoin

A múltheti vételi őrület most egy igen kiadós visszaesésbe csapott át a pesti börze kisrészvényeiben: esik a SET, a Nordtelekom és a Futuraqua. A Pannergy viszont szárnyal, kapott hozzá egy kis elemzői segítséget. A nagypapírok és így a BUX alig mozdulnak, esik az olajár, erős a cseh korona.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Powered by Saxo Bank

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön elégedett az idei nyugdíjemelés mértékével? (3%)