Hirdetés
Hirdetés

Hiába nincs tűzifa, fűteni kell - veszélyes megoldást találtak a magyarok

2017. december 12., 08:38

Jobb híján is kell fűteni, a magyar települések most rendesen szennyezik a levegőt emiatt.

A magyar települések többségén szennyezve fűtenek, a helységek nagyobb felében közepes vagy súlyos a lakossági fűtésből származó légszennyezés mértéke – írja a Népszava. A WWF Magyarország kutatása szerint a középületek hőszigetelésének, nyílászáróinak és fűtési rendszereinek állapota lehangoló, az épületek harmada pedig semmilyen szigeteléssel nem rendelkezik.

Nagylelkű ajándék: egy otthon sem borulhat sötétbe karácsonykor

A nyílászárókról sem mondható több, az ablakok és az ajtók fele közepes vagy annál rosszabb állapotban van, a kazánok és a hőleadók helyzete pedig csak kicsivel jobb. A Népszava szerint az önkormányzatok hiába próbálnak javítani a helyzeten, de a korlátozott források miatt 60 százalékuk nem ért el érdemi sikereket az elmúlt évtizedben. Hitelből vagy harmadikfeles finanszírozáson keresztül csak az önkormányzatok elenyésző hányada végzett felújítást.

Hirdetés

A trend egyébként nem meglepő, a tavalyi kemény tél ugyanis rendesen kiapasztotta a tűzifa-készleteket, ami jelentősen megemelte az árakat – ráadásul sok helyen továbbra sem érhető el környezetkímélő távfűtésrendszer. A keménylombos lakossági tűzifa árát 1500 forinttal, köbméterenként 15.500 forintra emelték. A legdrágább az ország keleti felében, ott 18.500-19.000 forint körül alakul a köbméterenkénti ár. Erről korábban részletesebben is beszámoltunk.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Indul a kriptodeviza-kereskedés szabályozása Dél-Koreában

Indul a kriptodeviza-kereskedés szabályozása Dél-Koreában

Dél-Korea eddig csak ígérte, de most itt a konkrét lépés a kriptodevizák szabályozása ügyében: betiltják a névtelen tőzsdei számlákon való kriptodeviza kereskedést. A cél az, hogy a pénzmosást és a bűnözés finanszírozását lehetetlenné tegyék, márpedig jelenleg ez a kriptodevizák egyetlen fundamentális felhasználási módja.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Powered by Saxo Bank

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön elégedett az idei nyugdíjemelés mértékével? (3%)