Hirdetés
Hirdetés

Indul a Mészáros-féle tőkeemelés

2018. február 14., 16:22

Első lépcsőjéhez ért a Konzum tőkeemelése, cég így megszerzi a Hunguest Hotels Zrt. tulajdonjogának kétharmadát.

A decemberben bejelentett, összesen 30 milliárd forintra becsült tőkeemelés első lépését valósítja meg a Konzum Befektetési és Vagyonkezelő Nyrt. – olvasható a Budapesti Értéktőzsde honlapján. Az ügylet eredményeképp a Konzum közvetett módon a Hunguest Hotels Zrt. csaknem 100 százalékos üzletrészének tulajdonosává válik. a vagyonértékelés alapján az üzletrészek több mint 16 milliárd forintos ellenértékként a Konzum új részvények zártkörű kibocsátásával egyenlíti ki. Korábbi cikkünkben részletesebben is olvashat a tőkeemelésről.

A tájékoztatás szerint az igazgatóság hozzájárul, hogy a Konzum PE Magántőkealap a Hunguest Hotels Zrt.-ben összesen 71,15 százalékos közvetett részesedést jelentő üzletrészek apportjával tőkét emeljen a tőzsdei társaságban. A tranzakció értékeléséhez felkért vállalat 51,4 milliárd forintban állapította meg a Hunguest Hotels értékét, míg a jelenlegi tranzakcióval érintett Konzum PE Magántőkealap tulajdonában lévő üzletrészek nettó eszközértékét 16,2 milliárd forintban állapította meg. Az üzletrészek ellenértékét több mint 5 millió darab zártkörű részvény forgalomba hozatalával egyenlíti ki, az igazgatóság 3,141 forinton rögzítette egy részvény értékét.

Hirdetés

A bejelentett tőkeemelés és a hotellánc fölötti befolyásszerzés az első lépése annak az elmúlt év végén bejelentett tranzakció-sorozatnak. Ennek köszönhetően 18 belföldi és 5 külföldi szálloda kerül a tőzsdeit társaság tulajdonába. Az előzetes számítások szerint a többlépcsős tőkeemelés végén a Konzum Nyrt. saját tőkéje elérheti az 50 milliárd forintot.

Újabb milliárdokat költenek el Mészárosék: vettek egy palotát

Záporoznak a befektetésekről szóló hírek Mészáros Lőrincék ingatlanbefektetési társaságától. Csütörtökön 18 Spar-áruházat vásároltak 4,5 milliárdért, ma pedig egy palotát nagyjából fele ennyiért. További részletek a Privátbankár.hu-n. >>>

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Vége a fejetlenségnek: szabályozzák a kriptodevizákat

Vége a fejetlenségnek: szabályozzák a kriptodevizákat

Egyre nagyobb nyomás nehezedik az egyes országok törvényhozóira, hogy valamit kezdjenek a kriptodevizákkal, miután tartósnak látszó világméretű jelenségről van szó, ami nem maradhat teljesen feketepiaci körülmények között. Az amerikai törvényhozók is végre lépnek, jobb későn, mint soha.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Powered by Saxo Bank

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön elégedett az idei nyugdíjemelés mértékével? (3%)