Hirdetés
Hirdetés

Javában zajlik a Brexit-tárgyalás – Mayék megint elfelejtettek valamit

2017. július 13., 12:06

Theresa May még mindig nem állapodott meg Gibraltárról a spanyolokkal.

Az El Mundo című spanyol napilap szerint „egyre sürgetőbb”, hogy Spanyolország és Nagy-Britannia megállapodjon a közös fenntartású területről. Korábban ugyanis felmerült, hogy a kilépéskor és a tárgyalás megindításakor elfelejtették megbeszélni Gibraltár sorsát, az ügy körül pedig parázs vita is kialakult a két nemzet között. A 6,5 négyzetkilométeres Gibraltárról Spanyolország 1713-ban, a spanyol örökösödési háborút lezáró Utrechti Szerződésben mondott le London javára.

A lap ugyanakkor méltatta, hogy a Londonban hivatalos állami látogatáson tartózkodó VI. Fülöp spanyol király a brit parlamentben mondott beszédében "köntörfalazás nélkül" hozta szóba Gibraltár kérdését, ahogy azt 31 évvel ezelőtt apja, I. János Károly király is tette. Ez idő óta egyébként nem járt spanyol uralkodó hivatalos látogatáson a szigetországban. A király gyümölcsözőnek és gazdagnak titulálta a két ország közötti viszonyt, mindössze Gibraltár a „tüske” ebben a kapcsolatban. Mayék ugyanakkor továbbra is kerülik a téma megvitatását.

Hirdetés
Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Fiatalokkal dolgozol? Ezekre figyelj, hogy ne váltsanak

Fiatalokkal dolgozol? Ezekre figyelj, hogy ne váltsanak

A dolgozó fiatalok majdnem fele, 44 százaléka érzi úgy, megbecsülik a munkahelyén, ez pedig új rekord. 36 százalékuk pedig előrelépési lehetőséget is lát - derül ki a K&H ifjúsági indexéből. A fiatalok 67 százaléka arra számít, hogy a nettó fizetésük emelkedni fog, a külföldi munkavállalást pedig 27 százalékuk venné fontolóra.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Powered by Saxo Bank

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön elégedett az idei nyugdíjemelés mértékével? (3%)