Hirdetés
Hirdetés

Jön az olimpia: terrortámadásoktól tartanak

2017. december 12., 11:34

Alig egy negyedév és kezdődnek a téli olimpiai játékok.

Forrás: Wikimedia Commons/Korea.net
Forrás: Wikimedia Commons/Korea.net

Terrortámadásoktól féltik a dél-koreai olimpiát, így Phjongcshangban mindennapossá váltak a biztonsági gyakorlatok – írja a Reuters.

Az ország hatóságai a túszejtési szituációk mellett arra is gyakorolnak, hogy egy jármű hajt a tömegbe, vagy esetleg egy drónon keresztül bombát reptetnek a stadionba. A 420 fős gyakorlatban rendőrök és tűzoltók is részt vettek az olimpiai stádiumnál, amely egyébként alig 80 kilométerre van az észak-koreai határtól.

Hirdetés

Dél-Koreában elsősorban észak-koreai beavatkozástól tartanak, az ország védelmi minisztériuma szerint valószínű, hogy a diktatúra terror- és kibertámadásokkal zavarjon meg nemzetközi eseményeket. A téli olimpiai játékokat a tervek szerint egyébként legalább 5 ezer fegyveres fogja védeni.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

6 éve nem láttunk hasonlót – a válságnak már se híre, se hamva

6 éve nem láttunk hasonlót – a válságnak már se híre, se hamva

3987 cégalapítás került közzétételre az építőiparban, ami 28 százalékkal magasabb a 2016-os értéknél, és az elmúlt 6 év legmagasabb értéke. A tömeges cégalapítás mellé egész évben felfelé ívelő termelési adatok társultak, tehát nem túlzás azt állítani, hogy igen erős éve volt az építőiparnak 2017-ben.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Powered by Saxo Bank

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön elégedett az idei nyugdíjemelés mértékével? (3%)