Hirdetés
Hirdetés

Kezd elszabadulni a pokol Trump döntésének nyomán

2017. december 08., 14:49
Cimkék
Izrael
, Jeruzsálem
, Hamász

Alig egy nap telt el Trump bejelentése óta, de már eszkalálódik a feszültség.

A Hamász tegnap hirdette meg a „harag napját” és a harmadik intifádát, ennek keretében több ezer palesztin tüntetett Gáza nyugati, és Jeruzsálem keleti részén az amerikai elnök bejelentése ellen.

Az Al-Aksa mecset imájának vége után a tüntetők a jeruzsálemi óváros felé indultak, egyebek mellett azt kiabálva, hogy „Jeruzsálem a miénk”, illetve „Nincs szükségünk üres szavakra, hanem kövekre és Kalasnyikovokra”.

Hirdetés

A Hamász egyik fejének bejelentése szerint mindenki, aki Amerikához hasonlóan Jeruzsálembe telepíti a nagykövetségét a palesztinok ellenségéve és célpontjává válik. Az iszlamista szervezet egyébként Donald Trump képeit is elégette.

Sokkoló döntés

Ahogy arról mi is írtunk, Trump elsősorban saját haszna miatt deklarálta Jeruzsálemet Izrael fővárosaként. Ugya Benjámin Netanjahu és Izrael ujjongva fogadta a lépést, az USA szövetségesei már kevésbé. Részletek a Privátbankár.hu-n. >>>

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

6 éve nem láttunk hasonlót – a válságnak már se híre, se hamva

6 éve nem láttunk hasonlót – a válságnak már se híre, se hamva

3987 cégalapítás került közzétételre az építőiparban, ami 28 százalékkal magasabb a 2016-os értéknél, és az elmúlt 6 év legmagasabb értéke. A tömeges cégalapítás mellé egész évben felfelé ívelő termelési adatok társultak, tehát nem túlzás azt állítani, hogy igen erős éve volt az építőiparnak 2017-ben.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Powered by Saxo Bank

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön elégedett az idei nyugdíjemelés mértékével? (3%)